Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Γιατί η ζωή είναι άδεια και βλαβερή χωρίς φίλους

Γιατί η ζωή είναι άδεια και βλαβερή χωρίς φίλουςΟι φιλίες έχουν σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία σας και την ευημερία, αλλά δεν είναι πάντα εύκολο να χτίσουμε ή να διατηρήσουμε φιλίες. Κατανοήστε τη σημασία της φιλίας στη ζωή σας και δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να προστατέψετε τις σχέσεις σας.
Ποια είναι τα οφέλη της φιλίας;
Οι καλοί φίλοι είναι το ιατρικό για την υγεία σας. Οι φίλοι μπορούν να σας βοηθήσουν να γιορτάσετε καλές στιγμές και να παρέχουν υποστήριξη κατά τη διάρκεια άσχημων στιγμών. Οι φίλοι προλαμβάνουν τη μοναξιά και σας συντροφεύουν.
Οι φίλοι μπορούν επίσης:
  • Να αυξήσουν το αίσθημα του ανήκειν και του σκοπού.
  • Να ενισχύσουν την ευτυχία σας και να μειώσουν το άγχος σας.
  • Να βελτιώσουν την αυτοπεποίθησή σας και την αυτοεκτίμησή σας.
  • Να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε ένα τραύμα, όπως το διαζύγιο, τη σοβαρή ασθένεια, την απώλεια θέσεων εργασίας ή τον θάνατο ενός αγαπημένου προσώπου.
  • Να σας ενθαρρύνουν να αλλάξετε ή να αποφύγετε ανθυγιεινές συνήθειες του τρόπου ζωής, όπως την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ ή την έλλειψη άσκησης.
Γιατί είναι μερικές φορές δύσκολο να κάνετε φίλους ή να διατηρήσετε φιλίες;

Πολλοί ενήλικες δυσκολεύονται να αναπτύξουν νέες φιλίες ή να διατηρήσουν υπάρχουσες φιλίες. Οι φιλίες μπορεί να παραγκωνιστούν καθώς τίθενται νέες προτεραιότητες, όπως η εργασία ή η φροντίδα των παιδιών ή ηλικιωμένων γονέων. Συνεπώς, μπορεί να απομακρυνθείτε εξαιτίας των αλλαγών στη ζωή σας ή τα ενδιαφέροντά σας. Η ανάπτυξη και διατήρηση καλής φιλίας χρειάζεται προσπάθεια.
Ποιος είναι ο υγιής αριθμός φίλων;
Γιατί η ζωή είναι άδεια και βλαβερή χωρίς φίλουςΗ ποιότητα μετράει περισσότερο από την ποσότητα. Ενώ είναι καλό να καλλιεργήσετε ένα ευρύ δίκτυο φίλων και γνωστών, μπορείτε επίσης να έχετε μερικούς στενούς φίλους που θα είναι εκεί πάντα για σας.
Πώς να διατηρήσετε τις φιλίες σας σε σωστή βάση;
Αποδοχή του εαυτού. Καλλιεργήστε μια υγιή, ρεαλιστική εικόνα του εαυτού. Οι εργασίες για την οικοδόμηση τη αυτοεκτίμησής σας αφορούν την υγιεινή διατροφή και τη σωματική άσκηση. Η ανασφάλεια και η συνεχής αυτοκριτική μπορεί να βλάψουν τις σχέσεις σας.
Αποδοχή των άλλων. Μην κρίνεις. Δώστε χώρο τους φίλους σας να αλλάξουν, να αναπτυχθούν και να κάνουν λάθη. Ενθαρρύνετε τους φίλους σας να εκφράζουν ελεύθερα τα συναισθήματά τους. Μην υποτιμάτε ό, τι σκέφτεται ή αισθάνεται το άλλο πρόσωπο.
Να είσαι θετικός. Σκεφτείτε τη φιλία ως έναν συναισθηματικό τραπεζικό λογαριασμό. Κάθε πράξη καλοσύνης και κάθε έκφραση αποδοχής είναι οι καταθέσεις στον λογαριασμό αυτό, ενώ η κριτική και η αρνητικότητα τον ζημιώνουν. Ασταμάτητα παράπονα πιέζουν τη φιλία.
Μην ανταγωνίζεστε. Μην αφήνετε φιλίες να μετατρέπονται σε μια μάχη για το ποιος βγάζει τα περισσότερα χρήματα ή ποιος έχει το ωραιότερο σπίτι. Αντ’ αυτού, θαυμάστε τα ταλέντα τους και γιορτάστε την καλή τους τύχη.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα