Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Η επίδραση της ζήλιας




Μερικοί άνθρωποι, ωθούμενοι από τη ζήλια τους, επικρίνουν το έργο που άλλοι άνθρωποι κάνουν το καλύτερο που μπορούν. Ξέρω έναν καλλιτέχνη ο οποίος άρχισε να επικρίνει και να μειώνει το έργο άλλων καλλιτεχνών ώστε να νιώσει ότι είναι πραγματικά σπουδαίος. Αυτό που συνέβη ήταν ότι αυξήθηκε η ζήλια του, και η κριτική του μετατράπηκε σε συκοφαντία. Μετά από μερικά χρόνια ήρθε σε μένα λέγοντας ότι η πηγή της έμπνευσής του είχε στερέψει και ρώτησε, "Μπορείτε να μου πείτε το λόγο για τον οποίο συνέβη αυτό σε μένα;" "Ο λόγος," απάντησα, "είναι ότι χρησιμοποίησες καταστροφική κριτική ενάντια σε άλλους καλλιτέχνες για να κάνεις τον εαυτό σου να φαίνεται σπουδαίος, αλλά με τον τρόπο αυτό η καρδιά σου ταυτίστηκε με εκείνο που ο νους και η ζήλια σου μάχονταν εναντίον. Στο νου σου σχεδίαζες να τον βγάλεις από τη δημιουργικότητα και αυτό είναι ό, τι έκανες τελικά στον εαυτό σου."


Ο καλύτερος τρόπος για να χάσετε τα ταλέντα σας είναι να επιτεθείτε στα ταλέντα των άλλων. Ο καλύτερος τρόπος για να αυξήσετε την έμπνευσή σας είναι να θαυμάσετε τις αξίες που οι άλλοι άνθρωποι έχουν. Με την αύξηση του θαυμασμού σας προς αντικείμενα τέχνης και προς τους καλλιτέχνες που τα δημιουργούν, ανάβετε νέα πυρά έμπνευσης μέσα σας. Η ζήλια πληγώνει τους άλλους, αλλά κυρίως παγώνει τους δικούς σας πόρους.

Η αρχή όλων αυτών είναι πολύ απλή: "Ό,τι κάνετε στους άλλους, το κάνετε στον εαυτό σας." Αυτό είναι ένας μοχλός που μπορεί να κινήσει βουνά εμποδίων που κάθονται στο δρόμο της ανάπτυξής σας.


-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
Virtues & Values vol.2 


elenastral

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα