Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Ποιες είναι οι επικίνδυνες ώρες για όποιον κάνει δίαιτα

Ποιες είναι οι επικίνδυνες ώρες για όποιον κάνει δίαιτα

Τις τρεις πιο επικίνδυνες χρονικές περιόδους του 24ωρου για όσους κάνουν δίαιτα αποκαλύπτει μία νέα, βρετανική δημοσκόπηση στην οποία συμμετείχαν 1.000 εθελοντές.
Όπως έδειξε, περίπου τέσσερις ώρες μετά την πρωινή έγερση (κατά τις 11 το πρωί), γύρω στις 3 το μεσημέρι και μία ώρα πριν τον βραδινό ύπνο είναι πιο αυξημένες οι πιθανότητες να υποκύψει κανείς σε γευστικούς πειρασμούς και να «χαλάσει» τη δίαιτά του.
Στη διάρκεια μίας ή δύο από αυτές τις χρονικές περιόδους μπορεί να καταναλώσει έως και 750 θερμίδες, ιδίως αν κάνει το λάθος να πάει για καφέ ή μεσημεριανό φαγητό με τους συναδέλφους του και ακόμα κι αν επιλέξει κάτι που του φαίνεται πολύ υγιεινό.
Η δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της εταιρείας προϊόντων αδυνατίσματος Forza Supplements, έδειξε ότι οι κίνδυνοι αυτοί ισχύουν κυρίως κατά τις εργάσιμες ημέρες της εβδομάδας και όχι τόσο τα Σαββατοκύριακα, όταν η έκθεση στους πειρασμούς είναι πιο διαχειρίσιμη.
Σύμφωνα με τους εθελοντές, το πρώτο και μεγαλύτερο λάθος που κάνουν όταν προσπαθούν να αδυνατίσουν είναι ότι συχνά παραλείπουν το πρωινό γεύμα, με συνέπεια γύρω στις 11 το πρωί να πεινάνε τόσο πολύ, ώστε είναι ευάλωτοι σε οτιδήποτε νόστιμο περάσει από μπροστά τους.

Στην μεσημβρινή «ατασθαλία», ρόλο παίζει και το εργασιακό στρες, καθώς προτιμούν «κάτι πρόχειρο» αντί για κανονικό γεύμα, το οποίο είναι πιθανό να τους προκαλέσει υπνηλία.
Το βράδυ, τέλος, η τηλεόραση είναι η μεγαλύτερη παγίδα, διότι όταν χαζεύουν μπροστά της και βλέπουν τις λαχταριστές διαφημίσεις που προβάλλει, είναι πιθανό να αναζητήσουν κάτι νόστιμο.
Για όσους, όμως, βγαίνουν έστω και περιστασιακά με τους φίλους τους για ένα ποτό, η παγίδα είναι το ίδιο το αλκοόλ αλλά και τα αλμυρά σνακ που είθισται να το συνοδεύουν.
Πρακτικά, όλ’ αυτά σημαίνουν ότι δεν έχει νόημα να πάρει μαζί του μία σαλάτα για μεσημεριανό αν έχει πρόγραμμα να πίνει όλη μέρα καφέδες latte, αφού ο μέσος latte χωρίς ζάχαρη περιέχει έως και 200 θερμίδες, σύμφωνα με τους ειδικούς.
Παρομοίως, δεν έχει νόημα να πίνει σκέτους γαλλικούς καφέδες, όταν μεσημέρι-βράδυ τρώει σαλάτες τύπου Καίσαρα (με σος μπορεί να φθάσει τις 600 θερμίδες) ή Σεφ (με σος μπορεί να έχει ακόμα και 700 θερμίδες) ή βουτάει στην χωριάτικη μισή φρατζόλα ψωμί (η χωριάτικη έχει γύρω στις 400 θερμίδες και μία λεπτή φέτα μαύρο ψωμί 70).
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα