Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΥ "ΝΙΩΘΩ" ΑΠΟ ΤΟ "ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ"



Όλοι οι άνθρωποι στην Γη έχουν συναισθήματα και αισθήσεις, πάθη κι επιθυμίες,  συγχέοντας αυτό που οδηγεί το σώμα της σάρκας, με αυτό που οδηγεί το σώμα της ψυχής.

Κάθε σώμα, εμπεριέχει μέσα του την λογική, και οδηγείται από αυτή, και με αυτόν τον τρόπο σκέψης, όπως μέσα στο σώμα της σάρκας υπάρχει ο εγκέφαλος, μέσα στο σώμα της ψυχής υπάρχει ο Νους.

Η μεν σάρκα οδηγείται από τον εγκέφαλο, η μεν ψυχή οδηγείται από τον Νου.
Η σάρκα όμως δεν μπορεί να συγκροτηθεί ως σώμα δίχως να εμπεριέχει μέσα της το σώμα της ψυχής, διότι η ψυχή φέρει την ζωή, και όχι η σάρκα.

Το σώμα της σάρκας, είναι πυρ δηλαδή ενέργειες οι οποίες δεν προέρχονται από πυρ φως, αλλά ως οι πιο κατωφερείς ενέργειες που είναι προέρχονται από το αντίθετο της ζωής, γι'αυτό και πεθαίνει η σάρκα όταν φεύγει η ψυχή.

....

Αν τώρα θεωρήσουμε ότι ο Θεός δημιουργός είναι Φως-Νους και Ζωή, και αν επίσης θεωρήσουμε ότι με τον φωτεινό Λόγο του γέννησε την Ζωή από φως, μέσα στον χώρο από φως, με τα γεννήματα του τις ψυχές από φως, τότε οι ψυχές είναι τα σώματα που υποδέχονται τον Νου από Φως, οδηγούνται από τον Νου από φως, και γίνονται Υπάρχων  στον χώρο από Φως.
........

Εμείς όμως εδώ στον ελλιπή από φως, χώρο της Γης, ζούμε με σώμα την σάρκα, που οδηγείται από την λογική του εγκεφάλου.

Τι μας συνέβη λοιπόν;

Όπως η ζωή είναι από φως, υπάρχει και το αντίθετο της το σκοτάδι, η ανυπαρξία, και ενώ η μεν ζωή οδηγείται από τον Νου, 
η μεν ανυπαρξία οδηγείται από το πνεύμα. 

Ο χώρος από Φως, (Πυρ Φως),ονομάζεται ως φωτεινά πεδία, είναι ένας άπειρος κόσμος από άπλετο και αναρίθμητο πυρ των δυνάμεων από φως, όπου εκεί ζουν τα γεννήματα του Θεού οι ψυχές από φως, και γίνεται Υπάρχων η ζωή μέσα από τον Νου από φως που τις οδηγεί.
........

Κάποτε έξω και μακριά από τα φωτεινά πεδία, γεννήθηκε μία φύση της ανυπαρξίας της ζωής, με τα στοιχεία του σκότους από πυρ και πνεύμα, και αμέσως Άγιος Λόγος υψώθηκε από τα φωτισμένα πεδία πάνω από αυτή την μισογεννημένη σκοτεινή φύση, και από την σκοτεινή αυτή και υγρή φύση, υψώθηκε το πυρ και ενώθηκε μαζί του το πνεύμα, και ο ελαφρύς αέρας που επλανάτω πάνω από τα πιο κατωφερή και σκοτεινά βαριά στοιχεία, την γη και τα νερά. 

Μπορούμε τώρα εύκολα να συμπεράνουμε τι είναι το σώμα της σάρκας, είναι το πυρ από ενέργειες των πιο κατωφερών στοιχείων, την γη και τα νερά, (ο υλικός κόσμος), οι οποίες  δεν ενώθηκαν με τον Άγιο Λόγο, άρα είναι η ανυπαρξία, ο θάνατος, η ψευδαίσθηση της ζωής, η οποία σάρκα παίρνει ζωή όταν ενώνεται με την ψυχή.

Το σώμα της σάρκας λοιπόν, είναι το πυρ από τα πιο κατωφερή στοιχεία. 
Η λογική της σάρκας τώρα, είναι το πνεύμα που ενώθηκε με τον Άγιο Λόγο, άρα είναι κάτι από φως, και κάτι από σκότος, η λογική του καλού-κακού του θνητού ανθρώπου, μέσα από τις αισθήσεις,  συναισθήματα, πάθη κι επιθυμίες.

Και η ψυχή γίνεται ανθρώπινη της Γης, και πλέον πρέπει ως ανώτερη που είναι, να εξουσιάσει το πνεύμα της διπολικής λογικής της δράσης και αντίδρασης.

Αν τώρα κυριευτεί η ψυχή από το πνεύμα, τότε θα υποφέρει ως θνητός άνθρωπος της Γης, και εκεί που εξουσίαζε την θνητή αυτή φύση, και το πνεύμα της, θα υπομένει όλα τα θνητά.

..........

Ένας ακόμη λόγος που συγχέουμε την αλήθεια που μας οδηγεί, είναι ότι δεν πιστεύουμε στο σώμα της ψυχής, στον βαθμό που πιστεύουμε στο σώμα της σάρκας, και ακόμη περισσότερο, όταν ο χώρος στον οποίο ζούμε σχεδιάστηκε αποκλειστικά για σώματα με σάρκα.

Ζούμε στον κόσμο της ύλης, και της σάρκας, και όχι στον κόσμο της ψυχής, και μας είναι πολύ δύσκολο να αντιληφθούμε έναν άλλο κόσμο αόρατο για εμάς αν πρώτα δεν κάνουμε προσπάθειες να αφουγκραστούμε την ψυχή μας, ειδάλλως, θα μας οδηγεί το σώμα της σάρκας ως πραγματικότητα και αλήθεια, μαζί με τα συναισθήματα τις αισθήσεις τα πάθη και τις επιθυμίες της.

Τώρα ξέρετε τι νιώθετε όταν σας μιλά ο νους της ψυχής, και τι αισθάνεστε όταν σας μιλά το πνεύμα της σάρκας.

morfeas sky


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα