Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Η φύση ..και η ψυχολογία μας



Τα τέσσερα βασικά στοιχεία της φύσης…. φωτιά , αέρας, νερό, και γη,  με την συμμετοχή των χημικών τους στοιχείων  [ οξυγόνο, άνθρακας, υδρογόνο  κλπ]  συνθέτουν  και μορφοποιούν αυτό που εμείς αντιλαμβανόμαστε σαν φυσικό κόσμο .

Εμείς οι άνθρωποι  τον αντιλαμβανόμαστε με τααισθητήρια όργανα του φυσικού μας σώματος,  και τονκατανοούμε σύμφωνα με αυτό που είμαστε ψυχολογικά, ο κάθε ένας με τον δικό του διαφορετικό  τρόπο και επίπεδο  αντίληψης .

Τα βασικά  στοιχεία  του φυσικού κόσμου, ο αέρας , η φωτιά , το νερό και η γη, σε απείρους συνδυασμούς εκδηλώνουν την φυσική διάσταση, έτσι  και στο ανθρώπινο φυσικό σώμα ,  αντιστοιχούν επίσης τα ίδια δομικά στοιχεία.
 Όλα αυτά τα  στοιχεία και οι χημικές τους συνεργασίες και αντιδράσεις προέρχονται από μια  ….αρχική και πνευματική πηγή,  την οποία όμως δεν μπορούμε να κατανοήσουμε χωρίς την ανάλογη πνευματική επίσης προετοιμασία.

Ο άνθρωπος είναι ένα πολυδιαστασιακό ον,  το οποίο  έχει την δυνατότητα ……της επιλογής, της σύνθεσης, και την δυνατότητα της  δημιουργίας.
  Ο άνθρωπος χρησιμοποιεί επίσης την αρχή αυτών των στοιχείων φυσικά και  ψυχολογικά
[ Μετατρέπει την ενέργεια]   με την οποία συνεργάζεται, συνδυάζετε, και εκδηλώνει επίσης ένα  προσωπικό ή και συλλογικό  έργο …..μια δημιουργία στο φυσικό κόσμο όπως γίνεται  και στη φύση.
Έτσι  μέσα από αυτά τα βασικά φυσικά στοιχεία εκδηλώνετε και ξεδιπλώνετε η δημιουργία και η συμπαντική πνοή, περνώντας από τις ανώτερες διαστάσεις, από τον άνθρωπο,  και καταλήγοντας και στην φυσική διάσταση.
Όλα αυτά που στο κόσμο αντιλαμβανόμαστε, σαν εικόνες, σαν αντικείμενα σαν γεγονότα και συμβάντα όπως και αν τα χαρακτηρίζουμε θετικά ή αρνητικά, όμορφα ή άσχημα , καλά η κακά είναι όλα δικά μας δημιουργήματα  

Η  ο υ σ ί α  του σύμπαντος είναι η συνειδητότητα και όχι αυτό που θεωρούμε σαν  <<  ύλη  >>…

Η ύλη είναι η έκφραση της συνειδητότητας σε διαφορετικές συχνότητες και δονήσεις ….για αυτό όλοι οι μύστες  που κατανοούν  αυτή την ουσία και  διαδικασία επαναλαμβάνουν συνεχώς …
<<Αν θέλεις [άνθρωπε]  να αλλάξεις τον κόσμο άλλαξε πρώτα  τον εαυτό σου>>  [ την συνειδητότητα σου]

Η δράση της συνείδησης  υπερβαίνει την φυσική εκδήλωση ….και  είναι ..πολύ πέρα από τον θεωρητικό χρόνο και τον περιοριστικό  χώρο……

Η σκέψη και το συναίσθημα δεν μπορούν να αντιληφτούν την συνείδηση , η σκέψη μόνο υποθέσεις μπορεί να κάνει για την συνείδηση και ότι και να λέει και να γράφει δεν είναι συνείδηση.

Η συνείδηση από ένα εντελώς διαφορετικό επίπεδο όμως, μπορεί να παρατηρήσει την σκέψη και το συναίσθημα να τα γνωρίσει, να τα κατανοήσει,  και τελικά να προκαλέσει την αλλαγή τους !! .

Αυτή την κατανόηση οφείλουμε να την βάλουμε  στη ζωή μας, αλλάζοντας πρώτα τον εαυτό μας ….. αν θέλουμε ειλικρινά να …αλλάξουμε τον κόσμο!

Ο άνθρωπος είναι ένα πολυδιάστατο ον όπως όλα τα όντα, όμως είναι το μοναδικό ON το οποίο  έχει την δυνατότητα της αφύπνισης της συνείδησης ……..και αυτό είναι εκπληκτικό !!!.
Έχει αυτή την εκπληκτική δυνατότητα…..  όμως αυτή η δυνατότητα δεν γίνεται αντιληπτή με την θεωρητικολογία, τα σενάρια του νου, την ανώφελη συνομοσιολογεία ,την κριτική προς τους άλλους,
 που εχει σαν αποτέλεσμα  να κρατούν << βάναυσα>> …  κοιμισμένη την συνείδηση …!

Τα τέσσερα βασικά φυσικά στοιχεία  μεταφέρουν το κάθε ένα με τον δικό του τρόπο στη δομή του ουσίες , και δυνάμεις, οι οποίες ανάλογα με το συνειδησιακό επίπεδο του ανθρώπου  μπορούν να κατανοηθούν , να αφομοιωθούν, και να χρησιμοποιηθούν προς το συμφέρον της προσωπικής του εξέλιξης αλλά και  όλης της ανθρωπότητας.

Ο άνθρωπος συνδέετε απόλυτα με την φύση που τον περιβάλει και πολλά φυσικά φαινόμενα , θύελλες , καταιγίδες , τυφώνες , σεισμοί, αλλα και πολιτικά  και οικονομικά γεγονότα
  [ και όχι μόνο],  σχετίζονται επίσης άμεσα  με την φυσική, και ψυχολογική κατάσταση των ανθρώπων .
Τα φυσικά στοιχεία σύμφωνα με τον Θεόφραστο Παράκελσο , Φραντς Χαρτμαν και άλλους μυστικιστές , ελέγχονται απο κάποιες στοιχειακές οντότητες  [ξωτικά], με  τα οποία τα συνδέονται  μέσω της τέταρτης διάστασης. 
O Πλάτωνας την τέταρτη διάσταση την χαρακτήρισε σαν το ανώτερο μέρος του φυσικού κόσμου προσθετοντας την σαν ένα πέμπτο στοιχείο  το οποιο  και  ονόμασε <<αιθέρα>> .

 Αυτες  οι στοιχειακές οντότητες ανήκουν στο βασίλειο των  Nτέβας,  και βοηθούν από τον αιθερικό κόσμο όπου βρίσκεται το βασίλειο τους,  στην μεταστοιχείωση των ενεργειών  του αστρικού κόσμου και στην  εκδήλωση τους στον φυσικό κόσμο.

Σε παλιότερες εποχές όταν ο άνθρωπος ήταν πιο κοντά στη φύση  αυτά τα στοιχειώδη εμφανιζόντουσαν στην φυσική διάσταση στους ανθρώπους, και έπαιζαν μαζί τους, συνομιλούσαν και συνεργαζόντουσαν .
 Σήμερα τέτοιες αναφορές βρίσκουμε μόνο στους μύθους και στα  παραμύθια.
[Όμως όλα τα όντα έχουν στοιχειώδη, επίσης και ο άνθρωπος έχει τον….. στοιχειώδη μεσολαβητή του,  τον οποίο τον γνωρίζουμε και σαν ….φύλακα Άγγελο μας ]
....................... ΑΕΡΑΣ …[Σκέψη]…………………
Το στοιχείο  αέρας σχετίζετε με την σκέψη και την διανοητική λειτουργία, οι σύλφοι και οι συλφίδες είναι τα αιθέρια στοιχεία που χορεύουν στους αιθέρες  σύμφωνα με τον Θεόφραστο Παράκελσο  
Ο αέρας Είναι η συνεχή ροη της ενέργειας……   μεταφέρει πληροφορίες και  πολλές ουσίες υψηλής  ποιότητας εκτός από τα γνωστά  οξυγόνο, άζωτο , διοξείδιο του άνθρακα κλπ ……
Ουσίες   οι οποίες  αν ο άνθρωπος είναι συνειδητός μπορεί να τις αφομοιώσει, να τις αναπνεύσει, και να φτάσουν όχι μόνο στο τελευταίο κύτταρο του , αλλά να θρέψουν υπερβατικά τον οργανισμό του και κυρίως την ψυχολογία του.
Aν είναι έτοιμος και δεκτικός μπορεί να λάβει την πληροφορία που αναζητά [με την μορφή της έμπνευσης] , αν δηλαδή έχει <<κενό χώρο>> στο νοητικό του κέντρο, και δεν είναι γεμάτος με θεωρίες και Διανοητικά <<σκουπίδια>>.
  Αν όχι….. τότε αυτές οι πνευματικές ουσίες παραμένουν  άγνωστες και αόρατες αφού δεν έχει τον ανάλογο  << χώρο >>  μέσα του για να τις έλξη….    Και έτσι  δεν μπορεί να αφομοιώνει  την πνευματική τροφή που θα μπορούσε να πάρει από αυτό το στοιχείο.

Αστρολογικά ……Ο υδροχόος, ζώδιο του αέρα,  είναι αυτός ο οποίος συμβολικά ταυτίζετε με την διάχυση αυτών των πνευματικών ουσιών στην ανθρωπότητα, είναι ο  Γανυμήδης ο οποίος σύμφωνα με τον μύθο γέμιζε τις κούπες των θεών με νέκταρ [αμβροσία ]
 Η κούπα [ο αμφορέας] συμβολίζει τον νου, ο οποίος θα πρέπει πάντα να είναι στραμμένος προς τα επάνω [ δεκτικός] και πάντα να έχει  ελεύθερο χώρο [να μην ειναι γεμάτος από θεωρίες ]   ώστε να μπορεί να δεχτεί το <<νέκταρ>> της γνώσης που έρχεται από ψηλά, από το ανώτερο διανοητικό
[ από τον αμφορέα του θεϊκού Γανυμήδη  ].

Η συνειδητή αναπνοή μας τρέφει με ένα πολύ ειδικό τρόπο.
 Μας χαλαρώνει και σωματικά και συναισθηματικά,   και προκαλεί αρμονία τόσο στην ψυχολογία μας όσο και στον περιβάλλοντα χώρο.
Η βαθειά εισπνοή και εκπνοή καθαρίζει τον ψυχισμό μας από συσσωρευμένη αρνητική συναισθηματική ενέργεια.
Αυτό γίνετε και ασυνείδητα πολλές φορές με την πρωτοβουλία του  σοφού ενστίκτου κέντρου το οποίο αποφορτίζει το συναισθηματικό κέντρο με τους γνωστούς… <<αναστεναγμούς>>.
[Το σώμα μας είναι όπως το σπίτι μας,  χρειάζεται να ανοίγουμε τα ....παράθυρα για να περνά φρέσκος αέρας στο εσωτερικό του και να ανανεώνεται].
Η  αρμονική αναπνοή  διδάσκετε στη γιόγκα , στο διαλογισμό, στο Τάι Τσι, στη μεταβολή των σεξουαλικών ενεργειών,  και σε πολλές άλλες δραστηριότητες  διότι είναι μια σημαντική βοήθεια για την πνευματική εξέλιξη .

Αυτό συμβαίνει διότι ο συνδυασμός και η αρμονία του στοιχείου αέρας , με την καθαρή αέρινη επίσης <<νοητική στάση>> του ανθρώπου, προάγει τον άνθρωπο στην αμέσως επόμενη διάσταση που είναι το αιθερικό πεδίο [ 4η διάσταση].
 Για αυτό και τα άτομα τα οποία εξασκούνται στη γιόγκα , Τάι Τσι κλπ, έχει παρατηρηθεί ότι αναρρώνουν ευκολότερα, έχουν καλύτερη υγεία,  και διαθέτουν  μια παράξενη ευεξία και δύναμη η οποία όμως δεν είναι ορατή όπως σε ένα  γυμνασμένο σώμα    με μυς κλπ …
Μέσα από αυτές τις πρακτικές αποκτούν οι οργανισμοί τους σταδιακά  πρόσβαση στην διάσταση όπου εδρεύει η αιθερική θεραπευτική ενέργεια.

Χωρίς το στοιχείο του αέρα στον οργανισμό του ανθρώπου, το ανθρώπινο σώμα μπορεί να αντέξει μέχρι 2 ή στην καλύτερη περίπτωση 3 λεπτά, μετά ο οργανισμός με την έλλειψη του οξυγόνου καταρρέει και πεθαίνει .
Το στοιχείο αέρας  σχετίζετε και συνεργάζεται αρμονικά  με το στοιχείο  της φωτιάς

…………………    ΝΕΡΟ     [Συναίσθημα ]………………

Το στοιχείο νερό…. σχετίζετε με το συναίσθημα και την συγκινησιακή λειτουργία.
Τα στοιχειώδη του νερού είναι οι γοργόνες  οι νεράιδες και νύμφες.

Ο άνθρωπος αποτελείτε από 70% νερό, είναι το στοιχείο το οποίο παίζει το πιο σημαντικό ρόλο στις σχέσεις  του,  διότι αντανακλά σαν καθρέπτης στην ψυχολογία του  τους  άλλους ανθρώπους, τα αντικείμενα ,  τα γεγονότα , τα συμβάντα κλπ.
Όπως όταν το βάλουμε σε ένα μπουκάλι  παίρνει το σχήμα του μπουκαλιού , όταν το βάλουμε σε μια κούπα , ή σε ένα κουβά παίρνει το σχήμα τους, έτσι προσαρμόζετε  και σχηματοποιείτε και σε όλες τις συνθήκες της καθημερινότητας μας .

Επηρεάζεται από την δύναμη και την ένταση του αέρα , που σημαίνει ότι  και στον άνθρωπο οι σκέψεις επηρεάζουν την ποιότητα και την ένταση  επίσης των συναισθημάτων του. 

Κάποιοι επιστήμονες για πολλά χρόνια ερεύνησαν το πώς αυτό το στοιχείο αντιδρά κάτω από διάφορες συνθήκες,  όταν επηρεαστεί από  εξωτερικές επιδράσεις, εικόνες, ήχους, θερμοκρασίες,   κλπ.
 Αλλά και σαν συνέπεια  πως μπορεί να επηρεάσει την ανθρώπινη ψυχολογία αφού ο άνθρωπος αποτελείται στο μεγαλύτερο μέρος  του από αυτό το υγρό στοιχείο  .
 Ο ιάπωνας δρ Masaru Emoto  έκανε εκτεταμένες και εξειδικευμένες έρευνες  σχετικά με αυτό το στοιχείο νερό  και τις παράξενες ιδιότητες του.
Φωτογράφησε τις αντιδράσεις του νερού μπροστά σε πολλές και διαφορετικές εξωτερικές επιδράσεις με εκπληκτικά αποτελέσματα,  αποδεικνύοντας ότι το στοιχείο αυτό     είναι ευφυέστατο,    έχει νοημοσύνη,     μεταβάλεται,    προσαρμόζετε κλπ .
 Επίσης ο ηλεκτρονικός Erich Korbier έκανε παρόμοιες μελέτες  πάνω   σε βιολογικά σώματα  για το πώς αλληλεπιδρά  το νερό  μέσα στο σώμα ενός οργανισμού, [ ανθρώπινο] κάτω από την επίδραση πχ ενός tattoo η ενός οποιουδήποτε σύμβολου [ πχ μενταγιόν ].

Τα αποτελέσματα των μελετών δείχνουν ότι,  τόσο η ποιότητα του ήχου  , όπως επίσης τα χρώματα ,  τα σχήματα , τα συναισθήματα, επηρεάζουν καταλυτικά την δομή του νερού είτε βρίσκεται μέσα σε ένα μπουκάλι ,ή σε μια λίμνη , ή μέσα σε βιολογικά σώματα …….  

Αποτέλεσμα …….το νερό να μεταμορφώνεται  και  μεταλλάσσεται  ανάλογα με την επιρροή .

Φαίνεται ότι οι πρόγονοι μας γνώριζαν  τις ιδιότητες αυτές έτσι έχουμε κληρονομήσει από αυτούς  διάφορες συνήθειες όπως όταν σηκώνουμε τα ποτήρια μας και ευχόμαστε <<εις υγεία >>, ή στις θρησκείες τα βαφτίσματα μέσα στο νερό, αγιασμός των υδάτων, καθαρμοί, εξαγνισμοί με νερο  κλπ.
 
Όλες οι επιδράσεις και επηρεασμοί του περιβάλλοντος μας επηρεάζουν το υγρό στοιχείο μέσα στον οργανισμό μας , και αυτήν την επίδραση [ αντίδραση ] του νερού στον οργανισμό μας….
την αντιλαμβανόμαστε  στην ψυχολογία μας ……..σαν συναίσθημα ..!!!!!

Όταν κάποιος μας στενοχωρήσει με κάποιο τρόπο ……το στοιχείο νερό μέσα μας επηρεάζεται από την εξωτερική επιρροή,  <<ταράζεται>>, <<θολώνει >> και  μεταφέρει την αρνητική επιρροή  σε όλον τον οργανισμό μας.
 Αυτήν την ταραχή την εισπράττουμε σαν αρνητικό συναίσθημα,   και με αποτέλεσμα να θυμώνουμε ή να αρρωσταίνουμε.
 Αντίθετα  όταν είμαστε μαζί με ένα φιλικό ή  αγαπημένο πρόσωπο πάντα υπάρχει ένα ευχάριστο συναίσθημα διότι τότε διατηρείται η συναισθηματική γαλήνη και η αρμονία .

Ο Ποσειδώνας στην ελληνική μυθολογία ο θεός της θάλασσας, σαν πλανήτης  αστρολογικά σχετίζεται   και με τις ψευδαισθήσεις , ο Οδυσσέας στο γυρισμό του στην Ιθάκη και στην Πηνελόπη του [ ψυχή] παλεύει για χρόνια με τα συναισθήματα [ θάλασσα] και τις ψευδαισθήσεις[ κύκλωπες , Κίρκη κλπ]  που του βάζει ο  θεός Ποσειδώνας .

Η ζωή  είναι μέσα μας ……..και είναι τα  συναισθήματα  και  οι σκέψεις μας, όμως αυτό το οποίο μας τραβά περισσότερο την προσοχή και μας γοητεύει  δεν είναι το συναίσθημα ούτε η σκέψη …..αλλά  το εξωτερικό γεγονός .

 Και αν και η  ζωή μας κυλά  σύμφωνα με την ψυχολογία μας και τις  << Ταμπέλες >>  που βάζουμε στα γεγονότα της καθημερινότητας μας, δεν στρέφουμε την προσοχή μας μέσα μας  για να δούμε αυτό που συμβαίνει πραγματικά στη ζωή μας .


  Να δούμε αυτό το οποίο πιστεύουμε για ,  το αντικείμενο , ή το πρόσωπο  ή το γεγονός με το οποίο ταυτιζόμαστε και το οποίο τελικά προκαλεί το συναίσθημα μέσα μας.

Ο τρόπος  σκέψης λοιπόν , η νοοτροπία μας ,  οι πεποιθήσεις μας επηρεάζουν  άμεσα το συναίσθημα.

Είναι γνωστή η φράση στην αγία γραφή  ότι……<< εκεί που είναι ο θησαυρός μας εκεί θα είναι και η καρδιά μας >>.
Δηλαδή εκεί που διαδικάζεται η συνείδηση μας εκεί είναι και τα συναισθήματα μας.



<< Τους Λαιστρυγόνας και τούς Κύκλωπας,
τον άγριο Ποσειδώνα δεν θα συναντήσεις,
άν δεν τούς κουβανείς μες στην ψυχή σου,
άν η ψυχή σου δεν τους στήνει εμπρός σου.>>
Καβαφης 

Όπως ακριβώς συμβαίνει στη φύση έτσι και στην ψυχολογία μας
Ο  δυνατός αέρας [άχρηστες σκέψης, τα δόγματα, τα πρέπει, οι θεωρίες ],
ταράσσουν  τα νερά και σηκώνουν μεγάλα κύματα που αντιστοιχούν σε έντονα συναισθήματα και συγκινήσεις , ανησυχίες , φοβίες για την ψυχολογία μας,   
τα οποία  αν είναι πολύ δυνατά και εντατικά, καταλήγουν να επηρεάσουν και την στεριά [ όργανα του φυσικού  σώματος ]  με τυφώνες , πλημμύρες , και σεισμούς.[ αρρώστιες, αδιαθεσίες κλπ].

Μπορούμε  να αλλάξουμε και  να γίνουμε πιο ψυχολογικοί,
ώστε να  διατηρούμε την γαλήνη στα συναισθήματα μας << βάζοντας τον θησαυρό μας στην καρδιά μας,>> εκεί όπου αναβλύζει η διαίσθηση, εκεί όπου αναβλύζει η αγάπη.

Η αγάπη δεν είναι ένα συναίσθημα , είναι μάλλον μια συνειδησιακή κατάσταση που μπορεί να αγκαλιάζει τα πάντα και να τα κάνει τελικά να χάνουν την επιφανειακή
 σημαντικότητα  τους, όχι διότι είναι ασήμαντα αλλά διότι καταλήγουν να είναι κομμάτι..... της ίδιας της αγάπης. 
  
Εμείς είμαστε η εικόνα του κόσμου και ο κόσμος είμαστε εμείς.
Όπως αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο μας  έτσι είμαστε και μέσα μας.
Είναι η αντανάκλαση του στοιχείου νερού…. στην ψυχολογία μας.
Αλλάζοντας αυτό που είμαστε ψυχολογικά, αλλάζουμε και την εικόνα που έχουμε για τον κόσμο μας.

Μπορούμε να είμαστε με επίγνωση σαν το νερό……. να προσαρμοζόμαστε , να κυλάμε και να ρέουμε συνεχώς, να αντανακλάμε το σύμπαν όπως είναι χωρίς όμως να ταυτιζόμαστε με τις μορφές που παίρνουμε , [ σκέψεις] χωρίς  να ταυτιζόμαστε με την αντανάκλαση [ φαντασιώσεις , ψευδαισθήσεις]  και τις κινήσεις που κάνουμε αλλά να είμαστε όλα αυτά μαζί την ίδια στιγμή μεσα στην κινηση , στη ροή.

<< Το νερό ρέει συνεχώς και γεμίζει όλα τα μέρη από τα οποία περναει . δεν αποφεύγει κανένα επικίνδυνο σημείο και κανένα λάκκο, και τίποτα δεν μπορεί να το αναγκάσει να χάσει την ουσιαστική του φύση.

Παραμένει αληθινό στον εαυτό του κάτω από οποιοσδήποτε συνθήκες  >>  [I Tsing]

Εκεί υπάρχει αληθινή  διαίσθηση !  και όχι προαίσθηση η οποία επηρεάζετε από σκέψεις.
 Μπορούμε να το επιτύχουμε όταν εκπαιδευτούμε να έχουμε συγκεντρωμένη την προσοχή μας στην καρδιά μας….. ΜΕΣΑ στο σώμα μας.

Το στοιχείο νερό γονιμοποιεί την γη  την κάνει εύφορη, την κάνει να ανθίζει , την γεμίζει με λουλούδια, την ξεδιψά, και αφού το κάνει αυτό επιστρέφει στον ουρανό για να ξαναπέσει πάλι σαν βροχή  και να την ξανάγονιμοποιήσει  ……..
Το νερό είναι επίσης ένα σύμβολο του σπέρματος για τους αλχημιστές       
Η έλλειψη του στοιχείου του νερού στον οργανισμό του ανθρώπου προκαλεί τον θάνατο του  μετά από 3 ή 4 μέρες περίπου  

                     ……………………   ΓΗ    [Σώμα]………………………………….

Το νερό τρέφει και αναζωογονεί την γη ……η γη με το νερό ζωντανεύει γίνεται εύφορη ….μαζί δημιουργούν  απίστευτες ομορφιές,  ο πλανήτης είναι τόσο όμορφος διότι η γη και το νερό συνδυάζονται  αρμονικά ,
το νερό καθαρίζει την γη και την γονιμοποιεί …..  η γη φιλτράρει  και επιτρέπει στο νερό .
Ο άνθρωπος και όλα τα όντα είναι γνήσια παιδιά της γης , για αυτό και η γαία λατρεύτηκε και λατρεύετε σε όλο τον κόσμο σαν μητέρα θεά .

Το φυσικό σώμα είναι φτιαγμένο από <<γη>>  [αλάτι ] το οποίο είναι το βασικό γήινο στοιχείο και είναι η βάση του σπέρματος.
   
Τα στοιχειώδη της γης είναι οι νάνοι, οι Γκνώμος, οι οποίοι παρ όλες τις δύσκολες συνθήκες δουλεύουν εντατικά στο εσωτερικό της γης για να κρατούν την γη όσο μπορούν σε ισορροπία και σταθερή όσο αυτό είναι δυνατόν προκειμένου ο άνθρωπος να έχει … <<χρόνο>> για την εξέλιξη του .

Το φυσικό σώμα πρέπει να είναι χαλαρό και όχι σφιγμένο για να μπορεί να λειτουργεί αρμονικά όλος ο μηχανισμός του και όλα τα όργανα του.
Όταν το σώμα είναι χαλαρό δεν βρίσκει ο φόβος σημείο να εδραιωθεί , [ο φόβος του θανάτου συνδέεται υποσυνείδητα με  την ταύτιση που έχουμε με το φυσικό μας σώμα. ]
Η χαλαρότητα και η απαλότητα είναι η βάση της δύναμης ενός γήινου  οργανισμού , αυτή που εξασκούνται  πολλά χρόνια στη Γιογκα στο τάι τσί  κλπ το γνωρίζουν καλά αυτό.

Η γη κινείται συνεχώς….. περιστρέφεται γύρω από τον εαυτό της , και γύρω από τον ήλιο, ετσι κάνουν οι χορευτές Σούφι με το σώμα τους  αναπαριστώντας την κίνηση της γης μέσα στο σύμπαν.

Η γη πραγματώνει άπειρες δημιουργικές διαδικασίες συνεχώς όπως κάνει επίσης  και το φυσικό μας σώμα .
Ακόμα και όταν δεν κάνουμε απολύτως τίποτα , το γήινο σώμα μας με την βοήθεια του ενστίκτου κέντρου 
συνεχίζει
 να αναπνέει, η καρδιά συνεχίζει να κτυπά, το αίμα να κυκλοφορεί,  όλα τα όργανα λειτουργούν και παράγουν το έργο τους όπως ακριβώς κάνει και η μητέρα γη η οποία συνεχώς κινείται , και αλλάζει, μέσα από αλχημιστικές φυσικές και αιθερικές διαδικασίες . 
Τα κύτταρα μας αποτελούνται από συστατικά στοιχεία της φύσης , άρα και η τροφοδότηση τους μπορεί να γίνεται όσο το δυνατόν με <<καθαρά>> συστατικά της φύσης , προϊόντα που προέρχονται από την μητέρα γη .
Η σοφία των κυττάρων μας είναι τόσο πολύ ανεπτυγμένη ώστε αναγνωρίζει τις συμβατές τροφές που μπορούν να ενσωματώσουν και να αξιοποιήσουν στις μεταβολικές τους διαδικασίες .
Οταν κάτι είναι ασύμβατο με το οργανισμό μας , ο οργανισμός μας το αναγνωρίζει ως ξένο σώμα, και παράγει αντισώματα για να το αποβάλει και παράλληλα μας …….ενημερώνει με μια καλή ….δυσπεψία ή ένα κοιλόπονο .

Όμως <<δυσπεψία>>  και κοιλόπονο επίσης μπορούν να προκαλέσουν και συναισθήματα και  σκέψεις ασύμβατες,  οι οποίες δεν έχουν φιλτραριστεί επαρκώς και τους έχουμε επιτρέψει να εισβάλουν και να αλώσουν στην ψυχολογία μας 
Το φυσικό σώμα χωρίς την γήινη τροφή μπορεί να αντέξει 50 με 60 μέρες περίπου .

Το φυσικό μας σώμα είναι το όχημα το οποίο έχει την δυνατότητα με την κατάλληλη προετοιμασία να ενσαρκώσει το πνεύμα στη γη .

Να επιτρέψει στο    πνεύμα    να πειραματιστεί μέσα σε ένα βιολογικό οργανισμό τον φυσικό κόσμο και να βιώσει την τρισδιάστατη εμπειρία μέσα από τα αισθητήρια όργανα που διαθέτει .
Παράλληλα όμως είναι και η πιο ισχυρή βάση,  για να πειραματιστεί    ο άνθρωπος   συνειδητά πλέον και σε πλήρη ελευθερία και γνώση,  τους εσωτερικούς κόσμους 
Και να δημιουργήσει  ένα κόσμο..... παράδεισο.

<< Ο δρόμος ξεκινά από τις πέντε αισθήσεις σκοπός είναι να τις χρησιμοποιήσεις χωρίς να τις συγχέεις …με σένα!! >> Armando Cosani]

        …………………     ΦΩΤΙΑ     …………………………..

Μέσα στα σπλάχνα της γης υπάρχει κρυμμένο το στοιχείο  της φωτιάς …
Το στοιχείο αέρας  σχετίζετε και συνεργάζεται αρμονικά  με το στοιχείο της φωτιάς.

Η  ορατή σε εμάς φωτιά [φλόγα ] είναι μια χημική αντίδραση η οποία εκδηλώνεται όταν συμμετέχουν και άλλα χημικά στοιχεία που προέρχονται από τον  αέρα [ οξυγόνο] και τη γη
[καύσιμος ύλη] άλλα  επίσης και μια πηγή η οποία να παράγει  θερμότητα.

Η  φλόγα τρέφεται από την γη  και αναζωπυρώνεται από την πνοή του αέρα .
 τα στοιχειώδη της  φωτιάς είναι οι σαλαμάνδρες .

 Η αφύπνιση της ιερής φωτιάς [ Κουνταλίνη] σύμφωνα με τους μεγάλους πρακτικούς της αλχημείας   δεν μπορεί να συμβεί αν δεν υπάρχουν δυο σώματα αρσενικό και θηλυκό που ειναι η γη ,  [δυο αντίθετες δημιουργικές δυνάμεις ]….. τα οποία θα βρίσκονται  σε σεξουαλική ένωση ώστε να παραχθεί η αναγκαία εσωτερική  θερμότητα.
 Με την βοήθεια  του αέρα [αρμονική αναπνοή]  από το ζευγάρι, ……θα την αφυπνίσει, και θα την ωθήσει ώστε να ανέβει μέσα από την σπονδυλική στήλη.
Το στοιχείο φωτιά σχετιζετε με την σεξουαλική ενέργεια και το πνεύμα,  και όπως στον πλανήτη μας η φωτιά βρίσκεται κρυμμένη στο κέντρο του,   έτσι  και σε κάθε ορυκτό, και φυτικό σώμα   βρίσκεται κρυμμένη και σελανθάνουσα κατάσταση , έτσι επίσης και στον άνθρωπο υπάρχει κρυμμένη στο…….. κέντρο του σώματος περίπου ….. στο κόκκυγα [ κοντά στο ιερόν οστού].

Ο Προμηθέας σύμφωνα με τον μύθο έκλεψε την φωτιά από τους θεούς και την πρόσφερε στους ανθρώπους , την μετέφερε μέσα σε ένα κούφιο καλάμι …..το οποίο  συμβολίζει την σπονδυλική στήλη.

 Η φωτιά που πρόσφερε στους ανθρώπους ο Προμηθέας συμβολίζει την πνευματική  εσωτερική γνώση, την πανίσχυρη  δημιουργική σεξουαλική ενέργεια  και όχι  απλά το φυσικό στοιχείο [ χημική αντίδραση]  που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητα μας για να ζεσταινόμαστε, να μαγειρεύουμε, να κινούμε τα οχήματα μας , να έχουμε φως κλπ.

Ο Ήλιος.. [ζωοδότης ]συμβολίζει το πνεύμα……  το φως του και η θερμότητα του είναι απόλυτα καθοριστικές για την ζωή και την ύπαρξη όλων των όντων στον πλανήτη,  χωρίς αυτόν δεν θα μπορούσε να υπάρχει ζωή στη γη .
Η ιερή φωτιά  [Κουνταλίνι] ανάβει [ ΞΥΠΝΑ] στον κόκκυγα [ κατώτερο μέρος της σπονδυλικής στήλης ] κοντά στο σημείο όπου είναι η έδρα του κινητικού-ένστικτου-σεξουαλικού κέντρου ,  δεν είναι τυχαίο ότι αυτό το τριπλό κέντρο  εκτός των άλλων , ρυθμίζει την σωστή θερμοκρασία του σώματος[ μέσω του ενστίκτου] , αλλά επίσης  η δράση του σεξουαλικού και κινητικου  κέντρου σχετιζωνται με θερμοκρασία του σώματος.
Η Κουνταλινη ανεβαίνει σαν φλογερο φίδι από την σπονδυλική στήλη αφυπνίζοντας σταδιακά  τα  επτά τσακρας [αισθητήρια του αστρικού σώματος ]κατά την ανάβαση της,  μέχρι τον εγκέφαλο  [κοντά στο μεσόφρυδο] 

Η πιο ισχυρή ενέργεια στη φύση είναι η σεξουαλική, λέγετε ότι αν αφυπνιστεί η ιερή φωτιά τότε είναι πιο ισχυρή ακόμα και από την ατομική και την πυρηνική ενέργεια .
Πολλοί μεγάλοι μύστες διατηρούν μέσα στους αιώνες  το φυσικό τους σώμα λόγο του ότι έχουν αφυπνίσει και ανεβάσει  την Κουνταλίνι τους , όπως ο Σεν Ζερμαίν ο οποίος λέγετε οτι επισκέπτεται συχνά το..... Παρίσι   , επίσης  ο Αλεσάντρο Καλιόστρο ο οποίος εκτέλεσε σημαντικές αποστολές κατά την Γαλλική και Ελληνική επανάσταση ,  ο Δάντη Αλιγκέρι ο οποίος περιφέρεται ακόμα στην αγαπημένη του Φλωρεντία [ λένε σαν ζητιάνος][?]αλλά και άλλοι [mutant].

  Το ψυχολογικό κέντρο βαρύτητας του ανθρώπου είναι στο σεξ , η προσοχή του είναι κυρίως στραμμένη σε αυτό το κέντρο της φωτιάς , και όλα στην καθημερινότητα του περιστρέφονται γύρω από αυτό.
 Η οικογένεια , η κοινωνία , ο κόσμος για να προχωρήσει έχει σαν βάση  το σεξ.
Όπως και το πιο ισχυρό ψυχολογικό επιπρόσθετο στην ανθρώπινη ψυχολογία είναι η λαγνεία .
Έτσι επίσης αντίστοιχα και σε όλο το κόσμο  ,   το κύριο μέλημα   όλων των πολιτικών , και κρατών στο πλανήτη είναι η φωτιά, δηλαδή η  ενέργεια η οποία ανασύρετε από μέσα από την γη  σε διάφορες μορφές [ υγρά , αέρια, στερεά ] που μπορεί να εκδηλωθεί και να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή, για την κίνηση, για τον πόλεμο, για όλα !!.

Η φωτιά ξυπνά,..... απελευθερώνετε.…… δεν μεταδίδετε, πάντα είναι κρυμμένη, και  όταν εκδηλωθεί είτε σαν πνεύμα είτε σαν φλόγα , διαλύει τα σκοτάδια… είναι φως ….για αυτό είναι και φώτιση  [ πνεύμα].
Στα χέρια ασυνείδητων η φωτιά είναι καταστροφική , στα χέρια ενός συνειδητού ανθρώπου είναι ευλογία .
Η φωτιά ήδη υπάρχει σε λανθάνουσα κατάσταση ……όμως η θερμότητα που αναβλύζει από ενα φλεγόμενο στοιχείο..μπορεί και  ξυπνά την φωτιά  που ήδη υπάρχει σε κατάσταση ύπνωσης σε ένα άλλο  στοιχείο που έρχεται σε επαφή.
Σαν φωτιά συμβολίζει το πάθος , σαν φως που διαλύει τα σκοτάδια συμβολίζει την πνευματικότητα και την
 φώτιση- γνώση . 

Η όρεξη και το πάθος  για διδασκαλεία είναι βασική προϋπόθεση από ένα δάσκαλο σε ένα μαθητή, ώστε ο δάσκαλος  να μεταφέρει τα χαρακτηριστικά της γνώσης  που ήδη κατέχει στο μαθητή και  να αναβλύσει στο μαθητή μέσα από την πρακτική, το δικο του παθος, και η  δική του  προσωπική γνώση.  
Η απομνημόνευση, αντιγραφή, και η παπαγαλία …ποτέ δεν  είναι γνώση.!!!
Και η γνώση ούτε πουλιέται ούτε αγοράζετε. 

Η ξύπνια συνείδηση υπερβαίνει τις υλικές απολαβές …διότι όσο περισσότερο << είναι >>  …. τόσο περισσότερο << έχει >>!!! 


Η γνώση δεν μεταφέρετε από το έναν στον άλλο  , η γνώση ήδη υπάρχει και αναβλύζει όταν είμαστε έτοιμοι .
Κανένας δεν μπορεί να μεταδίδει την γνώση…
  Μέσω του αέρα [ σκέψη], μέσω του νερού [ συναίσθημα ], μέσα από την υλη και την γη [ σώμα ] μεταφέρετε η πληροφορία ΣΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ….

Ο Ιησούς ομίλαγε με παραβολές με σκοπό να κατανοηθεί το νόημα της διδασκαλίας του καλύτερα , οι μοναχοί Ζεν βάζουν ερωτήματα αναπάντητα και ακατανόητα για τον νου [ κοαν] ώστε να τον κάνουν να σταματήσει και να δώσουν ευκαιρία να εκδηλωθεί η συνείδηση.
 Η πληροφορία μεταδίδετε με χίλιους άλλους τρόπους μέσα από την μουσική, τα παραμύθια ,  το θέατρο, την ζωγραφική, την λογοτεχνία, την ποίηση ώστε να φτάσει μέχρι και τον τελευταίο άνθρωπο .
Οτιδήποτε από όλα αυτά μπορεί να προκαλέσει μια εσωτερική  <<ανάφλεξη >> σε αυτόν που είναι έτυμος . 

 Η <<ανταμοιβή>>  για αυτον που διανέμει την πληροφορία επίσης υπάρχει, και θα  την λάβει και με τον πιο κατάλληλο τρόπο [ οπως την δινει ετσι και θα την λάβει ].
Η γνώση ξεκινά όταν δάσκαλος καταφέρει μέσα από την θέρμη του να  ξυπνήσει την εσωτερική φωτιά στον μαθητή του…….. ο οποίος επίσης χρειάζεται να είναι έτοιμος , να έχει την κατάλληλη νοητική δεκτικότητα, και πρακτικότητα ,  ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες για την πνευματική του  αφύπνιση .
Τότε ο μαθητής εσωτερικά <<φλέγεται>> και αναζητά την  γνώση….  
Και  ο δάσκαλος πετυχαίνει
  στην αποστολή του.

Αληθινός δάσκαλος είναι αυτός που τελικά  καταλήγει, να  μην χρειάζεται πλέον  στο μαθητή του...
Η  εσωτερική φωτιά είναι  <<ο εσωτερικός εαυτός >> συμβολικά << οι θεοί >>  σε όλο τον κόσμο με πολλά ονόματα , είναι ο εσωτερικός ήλιος , το εσωτερικό φως, η ενέργεια που κινεί το παν  , και κρατά αρμονικά ενωμένο όλο το σύμπαν ,  είναι η αγάπη  μέσα μας που είναι κριμένη και περιμένει να εκδηλωθεί .

Την βλέπουμε να εμφανίζεται  σαν θεά Εστία να καίει στο κέντρο των σπιτιών των προγόνων μας[ όπως το καντηλάκι σήμερα].

Ο θεός της φωτιάς ο Ήφαιστος  είναι αυτός ο οποίοςεξελίσσει την  εσωτερική φωτιά και την μετατρέπει σε θαυμαστά έργα ....όπλα, σπαθιά , ασπίδες
  [ εσωτερικές εξουσίες και δυνάμεις ] 
 για αυτούς που είναι έτοιμοι  [ήρωες -έρως] για να τις χρησιμοποιήσουν .

Η  ιερή φωτιά είναι κρυμμένη επίσης παντού πίσω από κάθε γεγονός, πρόσωπο, αντικείμενο, πίσω από κάθε λέξη, κάθε αίσθηση, πίσω από κάθε εικόνα, κάθε σκέψη η κάθε συναίσθημα, πίσω από κάθε αντίδραση πίσω από κάθε εντύπωση και εμπειρία .
Παντού υπάρχει  η αθέατη φωτιά που μας πρόσφερε ο Προμηθέας και χωρίς αυτή ο άνθρωπος δεν θα μπορούσε να ζήσει ούτε ένα δευτερόλεπτο!!!!!!!
Το πνεύμα είναι ….<< πανταχού παρών >>

Οτιδήποτε για να έχει ύπαρξη….. απαραίτητε προϋπόθεση είναι η πνευματικότητα ….από τον πιο απλό βιολογικό  οργανισμό μέχρι το πιο σύνθετο, από το πιο απλό αντικείμενο μέχρι το πιο πολύπλοκο.
Κάθε  θετική ή αρνητική σκέψη και συναίσθημα, κάθε φαντασία έχει μέσα της το στοιχείο πνευματικότητας που τις αντιστοιχεί και που τις δίνει το δικαίωμα να….. υπάρχει .

Αν ελευθερώσουμε την πνευματικότητα από μια σκέψη ή απο ένα συναίσθημα τότε η σκέψη και το συναίσθημα σταματάει να υπάρχει....... διαλύετε
 .

Αυτό γίνεται μέσα από την αυτοπαρατήρηση και την  κατανόηση.

Όταν το ελεύθερο πνεύμα [ συνείδηση[ παρατηρεί την σκέψη, ή το συναίσθημα , τότε μέσα από την παρατήρηση τους  επέρχεται  η κατανόηση, με αποτέλεσμα την ανάφλεξη τηςεγκλωβισμένης συνείδησης, και απελευθέρωση του πνεύματος από τα δεσμά της σκέψης ή του συνεσθηματος .  

Ο άνθρωπος ο οποίος ξέρει να παρατηρεί και να αγαπά την φύση,
 μπορεί να μάθει να παρατηρεί και να αγαπά τον εαυτό του.

. Όπως του αρέσει να αισθάνεται τον αέρα που τον χαϊδεύει,   που τον αναπνέει παίρνοντας  ζωή από αυτόν και μετά να τον αφήνει να περνά και φεύγει μεταλλαγμένος .
 Έτσι να επιτρέπει και στην σκέψη να περνά και να φεύγει ….παρατηρώντας, και κατανοώνταςτην κίνηση της, το πώς γλιστρά μέσα στον νου σαν αερας .
 , κατανοώντας ότι δεν είναι κάτι που θα πρέπει να κρατήσει σαν δικο του ,  αφήνοντας έτσι χώρο για την  θεϊκή έμπνευση .

Όπως  του αρέσει να παρατηρεί  την φύση γύρω του και μέσα από τις αισθήσεις που διαθέτει, να παρατηρεί τις εικόνες , τις μυρωδιές , τους ήχους, τις γεύσεις,
 έτσι να μάθει  να αισθάνεται  συνεχώς και ΜΕΣΑ στο  σώμα του που του δίνει όλες αυτές τις υπέροχες δυνατότητες, ανακαλύπτοντας την ...υγεία και την ζωη!.

.Όπως του αρέσει να δροσίζεται και να παίζει μέσα στη θάλασσα , να φρεσκάρεται και να αναζωογονείται  με το νερό αφήνοντας το να κυλά στο σώμα του, ή πίνοντας το , έτσι να αφήνει το συναίσθημα να κυλά μέσα του σαν το νερο, χωρίς να του βάζει ταμπέλες [ καλό ή κακό, ευχάριστο δυσάρεστο] διότι έτσι το εγκλωβίζει………… και γίνεται επικίνδυνο....... όταν ξεχειλίζει.
Χωρίς να προσπαθεί να το χειραγωγήσει διότι το συναίσθημα όπως  το νερό είναι ευέλικτο, δεν πιάνεται ,  να το αφήσουμε να κυλήσει ελεύθερο όπως κάνει και στη φύση.
Διασχίζει φαράγγια, γεμίζει λακκούβες , ανοίγει δρόμους ανάμεσα σε βράχους, ξεπερνά εμπόδια ,  αλλά ποτέ δεν χάνει την αρχική ουσία του .
Ένα συναίσθημα ......ελεύθερο,….. πάντα βρίσκει τον δρόμο του!!!

 Μπορούμε να παμε συνειδητά μαζί του για να δούμε που θα μας.......  ταξιδέψει,
ανακαλύπτοντας την διαισθητική γνώση . 


. οπως ο άνθρωπος βασίζετε στην φωτιά, για να ζεσταίνετε, να κινείται , και να εξελίσσετε, 
 όπως βασίζεται στο φυσικό φως και στο τεχνητό φως για όλες του τις δραστηριότητες,
 όπως αναζητάει παντού στη φύση την ενέργεια έχοντας την πεποίθηση ότι θα του δώσει ανεξαρτησία, ελευθερία και  κυριαρχία,  
όπως αναζητάει το άλλο του μισό προκειμένου να νοιώσει ολοκληρωμένος και να δημιουργήσει.

Έτσι θα πρέπει και μέσα του να αναζητήσει την κρυμμένη γνώση, να απελευθερώσει την συνείδηση του  από τις πεποιθήσεις, και να <<καεί >>στη φωτιά της γνώσης ,
ωστε  να γίνει ένα με το πνεύμα.


Ή έμπνευση μας δηλώνει την ιδεα την εικόνα ή το έργο,
 ή διαίσθηση μάς κατευθύνει στο τρόπο που θα το ολοκληρώσουμε 
και το σώμα μας ....πλάθει, συνδιάζει για το τελικό αποτέλεσμα.

Το ίδιο συμβαίνει και στην ψυχολογία
 η διαφορά εδώ είναι  ότι ή εργασία είναι ψυχολογική......και το ..... ψυχολογικό μας σώμα ....εδώ είναι ή συνείδηση μας



Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα