Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Βρετανία: Πράσινο φως για γενετική τροποποίηση ανθρώπινων εμβρύων



«Πράσινο φως» δόθηκε σε Βρετανούς επιστήμονες ώστε να προχωρήσουν για πρώτη φορά στην γενετική τροποποίηση ανθρώπινων εμβρύων

Το «πράσινο φως» για την γενετική τροποποίηση ανθρώπινων εμβρύων δόθηκε από την αρχή για την Ανθρώπινη Γονιμοποίηση και Εμβρυολογία (HFEA).
Τα πειράματα που θα διεξαχθούν στο Ινστιτούτο Francis Crick στο Λονδίνο ενδέχεται να ξεκινήσουν εντός των επόμενων μηνών και αναμένεται να γίνουν σε έμβρυα μέσα στις πρώτες επτά ημέρες μετά την γονιμοποίηση.
Οι επιστήμονες ευελπιστούν ότι θα βρουν εξηγήσεις για το τι πηγαίνει στραβά π.χ. στις περιπτώσεις αποβολών και ταυτόχρονα ότι θα ρίξουν περισσότερο φως στην απαρχή της ανθρώπινης ζωής.
Παρότι θα έχουν την άδεια να τροποποιήσουν τα ανθρώπινα έμβρυα, δεν θα επιτρέπεται στους επιστήμονες να τα εμφυτεύσουν σε γυναίκες.
Η άδεια αυτή αφορά τη χρησιμοποίηση της μεθόδου Crispr-Cas9 που επιτρέπει στους επιστήμονες να στοχοθετούν τα ελαττωματικά γονίδια μέσα στο DNA ώστε να τα εξουδετερώνουν με μεγαλύτερη ακρίβεια.

Πρόκειται για μία από τις πρώτες άδειες που χορηγούνται για το χειρισμό ανθρώπινων εμβρύων, έπειτα από μια πρώτη κινεζική απόπειρα στις αρχές του 2015. “Εγκρίναμε το αίτημα της ιατρού Κάθι Νάιακαν του Ινστιτούτου Francis Crick (του Λονδίνου) να προσθέσει τη δυνατότητα χειρισμού (ανθρώπινων) εμβρύων στην ερευνητική άδειά της”, ανακοίνωσε η HFEA.
Το αίτημα είχε υποβληθεί τον Σεπτέμβριο, ενώ τον περασμένο Απρίλιο, κινέζοι ερευνητές είχαν ανακοινώσει πως κατάφεραν να τροποποιήσουν ένα “ελαττωματικό” γονίδιο πολλών εμβρύων, υπεύθυνο για μια εν δυνάμει θανάσιμη ασθένεια του αίματος. Ήταν κάτι που γινόταν για πρώτη φορά και είχε προκαλέσει ανησυχίες και ζητήματα δεοντολογίας. Οι κινέζοι ερευνητές είχαν οι ίδιοι αναφέρει πως “συνάντησαν μεγάλες δυσκολίες” και είχαν υποστηρίξει πως οι εργασίες τους “φανερώνουν την επείγουσα ανάγκη να βελτιωθεί αυτή η τεχνική για ιατρικές εφαρμογές”.
Ευτυχώς που έχουμε τους ερευνητές και επιστήμονες και διορθώνουν τα “λάθη” του Δημιουργού, σωστά; Και το μεγαλύτερο “λάθος” που έκανε δημιουργώντας τον άνθρωπο είναι να του δώσει Ελεύθερη Βούληση. Να, λοιπόν, που τώρα που ανοίγει ο ασκός του Αιώλου και θα αρχίσουν να “επιδιορθώνουν” το ένα γονίδιο μετά το άλλο, ευκαιρία να εξαλείψουν το γονίδιο αυτό που μόνο σε μπελάδες βάζει την Ανθρωπότητα, σωστά;

Ευγονική: Γερά, όμορφα, έξυπνα, αλλά πάνω απ’ όλα, πειθήνια μωρά!


 allnewz

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα