Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Εγκεφαλικό: Τι οδήγησε στον θάνατο της Katie May – Τι να προσέχουν όλοι οι νέοι άνθρωποι

εγκεφαλικό

Ο θάνατος του μοντέλου Katie May την περασμένη εβδομάδα από εγκεφαλικό επεισόδιο έκανε τον γύρο του διαδικτύου, αφού η 34χρονη ήταν πολύ δημοφιλής στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το εγκεφαλικό της Katie May προκλήθηκε, σύμφωνα με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, σε απρόοπτες επιπλοκές ύστερα από ένα μικρό ατύχημα που είχε κατά τη διάρκεια φωτογράφισης. Η 34χρονη έπεσε και τραυματίστηκε στον λαιμό. Αισθανόταν τις επόμενες ημέρες ότι “είχε γυρίσει κάποιο νεύρο” και επισκέφτηκε δύο φορές τον προσωπικό της χειροπρακτικό, επειδή ένιωθε διαρκή πόνο στο σημείο.
Αυτό το έγραψε και στο twitter, αλλά, μετά τον θάνατό της, σβήστηκε το σχόλιο αυτό από τον λογαριασμό της. Έμεινε, ωστόσο, στον λογαριασμό ενός fan της Katie May, η απάντησή της σε ερώτηση για το πώς νιώθει μετά το ατύχημα που η ίδια είχε αποκαλύψει. Εκεί απάντησε ότι πονάει ακόμα και ότι θα επισκεφτόταν για 2η φορά τον χειροπρακτικό της την επόμενη μέρα:
εγκεφαλικό
Η Αμερικανική Ένωση για την Καρδιά και η Αμερικανική Ένωση για το Εγκεφαλικό διαπίστωσαν ότι υπήρχε σύνδεση μεταξύ της χειροπρακτικής που έκανε η 34χρονη στον λαιμό της και ενός πιθανού σχισίματος σε αρτηρία, που μπορεί να οδηγήσει σε εγκεφαλικά επεισόδια, σύμφωνα με επιστημονική έρευνα που είχε δημοσιευθεί από το 2014.
Η μελέτη δεν είχε δείξει άμεση σχέση αιτίας - αποτελέσματος μεταξύ της χειροπρακτικής και του εγκεφαλικού επεισοδίου, αλλά είχε επισημάνει σε όλους τους γιατρούς, φυσιοθεραπευτές και χειροπρακτικούς να ενημερώνουν τους ασθενείς πριν από οποιαδήποτε θεραπεία στο σημείο αυτό.
Λίγες ώρες μετά και την 2η επίσκεψη στον χειροπρακτικό της, η Katie May δεν μπορούσε καλά-καλά να κουνηθεί προτού εισαχθεί στο Ιατρικό Κέντρο Cedars-Sinai και να αρχίσει να κάνει εμετό στην αίθουσα αναμονής. Ανάρρωσε από ένα πρώτο εγκεφαλικό επεισόδιο, αλλά υπέστη ένα δεύτερο κατά τη διάρκεια της νύχτας. Το απόγευμα της επόμενης μέρας ήταν εγκεφαλικά νεκρή. Αιτία ήταν η ρήξη της καρωτιδικής αρτηρίας που οδήγησε σε απανωτά εγκεφαλικά επεισόδια. Οι γιατροί είπαν ότι τα όσα της έκανε στον λαιμό της ο χειροπρακτικός της “ήταν αχρείαστα και την σκότωσαν”.
Τι πρέπει να προσέχουν όλοι οι νέοι άνθρωποι
Η ρήξη της καρωτιδικής αρτηρίας ξεκινά ως ένα σχίσιμο στο τοίχωμα της αρτηρίας, το οποίο μπορεί να προκληθεί από έναν τραυματισμό, και οδηγεί σε σχηματισμό θρόμβων αίματος που με τη σειρά τους φτάνουν στον εγκέφαλο και προκαλούν το εγκεφαλικό επεισόδιο.
Αν και αυτός ο συγκεκριμένος τύπος εγκεφαλικού επεισοδίου είναι σπάνιος, τα εγκεφαλικά επεισόδια σε γενικές γραμμές είναι σε άνοδο στους νεότερους ανθρώπους τα τελευταία χρόνια, κάτι που πιθανόν να οφείλεται σε δευτερεύοντες παράγοντες της υγείας, όπως η υπέρταση. Μεταξύ 1995 και 2008, το ποσοστό νοσηλείας για ασθενείς με εγκεφαλικό επεισόδιο μεταξύ των ηλικιών 15 και 44 ετών, αυξήθηκε κατά 37% στις ΗΠΑ.
Ακόμα πιο ανησυχητική είναι μια νέα έρευνα που έδειξε ότι το 73% των ατόμων ηλικίας κάτω των 45 ετών εφαρμόζει την... λογική “βλέποντας και κάνοντας”, αν ποτέ βιώσει συμπτώματα εγκεφαλικού επεισοδίου, αντί να σπεύσει άμεσα στο νοσοκομείο. Αυτό θα μπορούσε να αποδειχτεί καταστροφικό, επειδή οι τρεις πρώτες ώρες μετά την εμφάνιση των συμπτωμάτων είναι το κρίσιμο παράθυρο για θεραπεία.
Ποια είναι τα πρώιμα σημάδια σε ένα εγκεφαλικό επεισόδιο ακόμα και σε νέους ανθρώπους;
Δύο βασικά στοιχεία: Μια ξαφνική εμφάνιση ζάλης ή σοβαρός πονοκέφαλος. Αυτά είναι τα πιο γνωστά και κοινά συμπτώματα σε γυναίκες κάτω των 45 ετών, τα οποία μερικές φορές συνοδεύονται από λόξιγκα ή ναυτία.
Επίσης, το άτομο μπορεί να εκδηλώσει μια αδυναμία στην ομιλία, αλλαγές στην όραση, αδυναμία και τάσεις λιποθυμίας. Αν έχετε ένα συνδυασμό τέτοιων συμπτωμάτων, τότε είναι πιθανό να κινδυνεύετε με εγκεφαλικό, όσο χρονών και αν είστε.
Ακόμα και αν τέτοια συμπτώματα είναι εντελώς ασυνήθιστα για εσάς, ή αν τα αποδίδετε σε κάποιο πρόσφατο τραυματισμό ή άλλο πόνο στον αυχένα, ή μια πρόσφατη πτώση, μην τα αμελήσετε ΠΟΤΕ. Σε αυτές τις περιπτώσεις, θα πρέπει να συμπεριφερθείτε εκ του ασφαλούς και να πάτε επειγόντως στο νοσοκομείο για ειδικές εξετάσεις.
Και προσοχή: Αν οι γιατροί εκείνη τη στιγμή σας πουν ότι πρόκειται απλά για κάποια λοίμωξη στο εσωτερικό αυτί, ή για ημικρανία, επιμείνετε λίγο και μην διστάσετε να τους ρωτήσετε “Γιατί πιστεύετε ότι δεν είναι εγκεφαλικό”; Αν η απάντηση που πάρετε δεν σας ικανοποιεί, δεν χάνετε τίποτα να ρωτήσετε την άποψη και ενός δεύτερου γιατρού. Η ημικρανία δεν θα σας σκοτώσει, το εγκεφαλικό, όμως, ναι!
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα