Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Ninite - Η εφαρμογή που αγάπησαν πολλοί!


Το Ninite αυτή την στιγμή χρησιμοποιείται από εκατομμύρια ανθρώπους στη γη, αφού να φανταστείτε, εγκαθίστανται και γίνονται update πάνω από 500.000 προγράμματα την ημέρα.

Τι είναι όμως το Ninite που τόσο πολύ αγαπάει ο κόσμος;
To Ninite είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα που συγκεντρώνει τις βασικές εφαρμογές που χρειάζεται ένας υπολογιστής/χρήστης  και δημιουργεί έναν installer, όπου στην ουσία με ένα κλικ, εγκαθίστανται όλες οι εφαρμογές που έχουν επιλεγεί από τον χρήστη.

Ας το κάνουμε όμως πιο «λιανά» ε; Μπαίνετε στο ninite.com, βλέπετε τα διαθέσιμα προγράμματα ανά κατηγορία, επιλέγετε αυτά που θέλετε, πατάτε το μεγάλο πράσινο κουμπί «Get Installer» και δημιουργείται ένας installer (εγκαταστάτης ελληνιστί), όπου με ένα κουμπί, εγκαθίστανται στον υπολογιστή όλα τα προγράμματα που επιλέξατε.


Τι προγράμματα έχει το Ninite;
Το Ninite διαθέτει τα πιο γνωστά και τα πιο χρησιμοποιούμενα προγράμματα για κάθε χρήση. Για παράδειγμα, οι επιλογές που έχεις για Web Browsers είναι τρεις: Chrome, Firefox και Opera. Διαθέτει 13 διαφορετικές κατηγορίες εφαρμογών όπως: Web Browsers, Messaging, Compression, Media, Runtimes, Utilities, Imaging, Documents, Developer tools, Security, file sharing, Online storage και other.

Βέβαια, δεν έχει όλες τις εφαρμογές που θα θέλαμε προφανώς, και για παράδειγμα να αναφέρω ότι το Antivirus που χρησιμοποιώ, το Bitdefender, δεν συμπεριλαμβάνεται στη λίστα. Διαθέτει όμως το Avast, το Avg, το Avira κ.α.

Αν ενθουσιαστήκατε μέχρι τώρα, δείτε και τη συνέχεια. Όλα αυτά τα προγράμματα, αναβαθμίζονται αυτόματα στην τελευταία τους έκδοση, υπάρχουν αυτοματισμοί στο Ninite όπου οι αναβαθμίσεις γίνονται σε χρόνο dt. Επίσης, δεν θα πατάτε συνέχεια το κουμπί next, όλα γίνονται αυτόματα. Ούτε θα δείτε τίποτα περίεργες τρίτες εφαρμογές να εγκαθίστανται στον υπολογιστή σας. Όλα είναι καθαρά σε λέω.

Που χρησιμεύει το Ninite;
Απλή απάντηση, μα πρώτο και κύριο όλοι εμείς οι απλοί χρήστες: Στα PC που μόλις φορμαρίστηκαν και ως γνωστό, το πιο βαρετό πράγμα είναι να ξανά-βάζουμε όλες τις εφαρμογές που είχαμε πριν το format. Γλυτώνεις πολύ χρόνο, πίστεψε με!

Τεχνικοί υπολογιστών: Έχω δει τεχνικούς να πίνουν νερό στο όνομα Ninite, χρήσιμο εργαλείο γι αυτούς, και κυρίως η Pro έκδοση, ναι η πληρωμένη. Μην αγχώνεστε, η δωρεάν έκδοση είναι μια χαρά για Home users.

Πως βγήκε το όνομα Ninite; (καλύτερο δεν είχαν;)
Το περίεργο αυτό όνομα, δημιουργήθηκε από ένα αυτόματο πρόγραμμα. Ναι καλά διαβάσατε, οι εμπνευστές του Ninite, εφόσον ασχολούνται με αυτοματισμούς, δημιούργησαν ένα προγραμματάκι το οποίο παρήγαγε τυχαία ονόματα και έψαχνε καταλήξεις διαθέσιμες σε .com. Έτσι, το προγραμματάκι τους υπέδειξε μεταξύ άλλων το Ninite και πολύ απλά το διάλεξαν. Που να ήξεραν ότι μετά από καιρό, το Ninite θα χρησιμοποιούνταν από εκατομμύρια χρήστες ανα τον κόσμο.

Η σελίδα του Ninite => Ninite.com

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης 


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα