Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Όσα δεν ήξερες για το πέος, τον κόλπο και... το sex!


Ξέρεις ότι το σεξ είναι από τα πιο απλά πράγματα στον κόσμο. Κι αυτό, γιατί ο καθένας μας μπορεί να το κάνει. Ακόμα και όταν έχεις μείνει για καιρό αγάμητος, όταν έρθει η στιγμή, είμαι σίγουρος ότι θα αποδώσεις τα μέγιστα (αν φυσικά γουστάρεις και δεν το κάνεις, για να φύγουν τα χοντράδια / να σου περάσουν τα νεύρα). Είναι λένε σαν το ποδήλατο. Μια φορά το μαθαίνεις και μετά το κάνεις μια ζωή (ή τουλάχιστον μέχρι να παντρευτείς). Όμως... υπάρχουν πράγματα για το σεξ που δεν τα γνωρίζεις. Και ούτε σε νοιάζει να τα μάθεις.

Γιατί, αν τα μάθεις, θα πάψεις να κάνεις σεξ και θα ανατριχιάζεις και μόνο στην ιδέα. Από τις ταινίες που κατά καιρούς έχεις δει, ξέρεις ότι οι φυσιολογία του οργανισμού σου δέχεται έναν καταιγισμό αντιδράσεων κατά τη διάρκεια της πράξης. Πάνω κάτω αυτά είναι σωστά. 


Ανεβαίνει η αδρεναλίνη σου, ανεβαίνει η σεροτονίνη σου (η ορμόνη που σε κάνει χαρούμενο), καις λίπος κτλ κτλ. Υ


πάρχει, όμως, κάτι που δε φαντάζεσαι ότι συμβαίνει κατά τη διαδικασία του σεξ.Φαντάζεσαι ότι το πέος γαμάει έτσι ευθυτενές όπως μπαίνει και βγαίνει. Στητό και σκληρό. 


Φαντάζεσαι ότι ο κόλπος σου εφαρμόζει στο πέος, όπως το κλειδί στην κλειδαριά. Και γι’ αυτό νοιώθεις τόσο υπέροχα. 


Αμ δε! Στη συνουσία τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά από ότι τα φαντάζεσαι. Για να σου ανοίξω τα μάτια, λοιπόν.

Επετειακές οι μέρες που ζούμε, καθώς κλείνουν 10 χρόνια ακριβώς από τότε που δημοσιεύτηκε η πρώτη έρευνα (αιρετική για τα δεδομένα της εποχής εκείνης) για τη φυσιολογία του σεξ. Τα ευρήματα ήταν λίγο ως πολύ κουλά και αν δεν υπήρχαν επαρκείς αποδείξεις, οι συγγραφείς της θα βρισκόντουσαν με κομμένα ποδαράκια. Για πάμε...



Schultz WW, et al. Magentic Resonance Imaging of Male and Female Genitals during Coitus and Female Sexual Arousal.BMJ 319: 1596-1600 (1999) στο έχω όλο, έτοιμο για κατέβασμα, εδώ.
Στη μελέτη αυτή γίνεται αρχικά μια ανασκόπηση της απεικόνισης των γεννητικών οργάνων κατά τη σεξουαλική πράξη ανά τους αιώνες. Πρώτος διδάξας υπήρξε ο Leonardo da Vinci. 



Το σχέδιο που έκανε το 1493 μπορείς να το δεις δεξιά. Το έργο αυτό το ονόμασε "The Copulation" και απεικονίζει τον άνδρα μέσα στη γυναίκα, το σπέρμα του άνδρα να κατεβαίνει στο πουλί του από τον εγκέφαλο μέσω της σπονδυλικής του στήλης συν του ότι υπάρχει μια σύνδεση των γαλακτοφόρων πόρων της γυναίκας με τα γεννητικά της όργανα


Αυτή ήταν μια πάρα πολύ καλή προσπάθεια, μιας και συνδύαζε όλες τις θεωρήσεις τις εποχής (και βόλευε και την Εκκλησία βεβαίως), αλλά δυχτυχώς μας στοίχειωσε για 5 και πλέον αιώνες, όντας γεμάτη λάθη. 


Το 1933 ο Dickinson αναπαρέστησε εκ νέου την ανατομία της διείσδυσης. Είναι αυτό που βλέπεις από κάτω (σε πλάγια τομή) και πρόκειται για αυτό που ακριβώς έχεις στο μυαλό σου, αν προσπαθήσεις να σκεφτείς ένα πέος μέσα σε έναν κόλπο.




Ο επιστημονικός κόσμος για χρόνια δεν τολμούσε να αντιταχθεί στην εικόνα αυτή, μέχρι που το 1960 οι Masters καιJohnson έφεραν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα των ερευνών τους σε σχέση με την αλλαγή της μορφολογίας των γυναικείων γεννητικών οργάνων κατά το σεξ. 


Υποστήριξαν πως το πρόσθιο τοίχωμα του κόλπου κάνει παλινδρομικές κινήσεις πάνω-κάτω και ότι το μέγεθος της μήτρας αυξάνει από 50-100% κατά τον ερεθισμό, ενώ όλα επανέρχονται στη φυσιολογική τους κατάσταση μετά από μισή με μία ώρα. 


Μπορεί να μην ισχύει τελικά αυτό που υποστήριξαν, αλλά σημασία είχε ότι υπήρξε η πρώτη αιρετική φωνή. 


Το 1991 ξεκίνησε η παρούσα έρευνα και αφορμή στάθηκε το ότι ζητήθηκε από το επιτελείο του εργαστηρίου του κου Schultz να γίνει live μαγνητική σε μια τραγουδιάρα την ώρα που θα τραγουδούσε αααααα σε διαφορετικές σκάλες.


 Έτσι πίστεψαν πως θα ήταν εφικτό να πάρουν εικόνες και από μια live διείσδυση. 


Το αποτέλεσμα? 


Βρέθηκε ότι 1) το 1/3 του μήκους ενός πέους σε στύση βρίσκεται μέσα στη λεκάνη του άνδρα, 2) κατά τη διείσδυση με την ιεραποστολική στάση -missionary position- το πέος μέσα στον κόλπο έχει το σχήμα μπούμερνγκ και δεν παραμένει σε ευθεία 3) η μήτρα δεν αλλάζει μέγεθος και 4) το πρόσθιο τοίχωμα του κόλπου επιμηκύνεται και η μήτρα ανεβαίνει προς τα πάνω, όταν υπάρχει ερεθισμός χωρίς διείσδυση. Για δες τη γωνία του boomerang...


Faix A, et al. Magnetic Resonce Imaging of Sexual Intercourse: Initial Experience. Journal of Sex and Marital Therapy 27: 475-482 (2001) στο έχω όλο, έτοιμο για κατέβασμα, εδώ.

Faix A, et al. Magnetic Resonance Imaging (MRI) of Sexual Intercourse: Second Experience in Missionary Position and Initial Experience in Posterior Position. Journal of Sex and Marital Therapy 28: 63-76 (2002) στο έχω όλο, έτοιμο για κατέβασμα, εδώ.

Στην πρώτη έρευνα τραβήχτηκε η παρακάτω μαγνητική και το προσωπικό έπαθε σοκ. 


Όλοι κάναμε αμάν να πιστέψουμε ότι το πέος παίρνει τη μορφή μπούμερανγκ με το που μπαίνει στον κόλπο, ακόμα δεν είχαμε βρει τις βιοχημικές οδούς που αναγκάζουν το πέος να "σπάει" με το που μπαίνει μέσα και τώρα βλέπαμε πως όταν είναι όλο το πέος μέσα ότι σπάει σε μεγαλύτερη γωνία της τάξης των 90 μοιρών


Το καταπληκτικό ήταν ότι με το που έβγαινε το πέος από τον κόλπο ήταν ευθύ και καθόλου γωνιωμένο, οπότε η γωνίωση γινόταν ΜΟΝΟ μέσα και κάτω από ένα μηχανισμό που μας ήταν τελείως άγνωστος! Με πράσινη βουλίτσα η αρχή του πέους και με κόκκινο η βάλανος. Οι κίτρινες γραμμές είναι παράλληλες της φοράς των μοιρών αυτών. Δεν είναι απίστευτο?


Στη δεύτερη έρευνα, ο κόσμος ήταν πιο προσεκτικός και κοίταξαν μήπως οι εικόνες που παίρνονταν οφείλονταν στο ότι το πέος δεν ήταν σε πλήρη στύση. 


Και πάλι οι εικόνες της μαγνητικής ήταν οι ίδιες. Με την είσοδό του το πέος στον κόλπο "έσπαζε" και με το που έβγαινε ήταν και πάλι σε ευθεία. Το μόνο νέο που προστέθηκε, ήταν ότι σιγουρεύτηκε ότι το σημείο G της γυναίκας βρίσκεται (στις περισσότερες) στο πρόσθιο τοίχωμα του κόλπου.


 Επίσης, η διείσδυση φέρνει μια αναταραχή στο εσωτερικό της γυναίκας (λογικό) και μετακινούνται προς τα πάνω και την κοιλιά η ουροδόχος κύστη της και πάνω και λίγο πίσω η μήτρα της. Κατά τα άλλα η γωνία γωνία. 


Στην ίδια έρευνα δοκιμάστηκε και το πισωκολλητό (ή πίσωκωλητό? sorry αλλά μέχρι εδώ δε φτάνει η ορθογραφία μου) και βρέθηκε ότι ναι μεν υπάρχει και πάλι γωνίωση στο πέος, αλλά όχι τόσο μεγάλη όση αυτή που προκαλείται στη face-to-face ιεραποστολική στάση. Και εδώ έχουμε θεματάκι. 


Για το ποια θεωρείται η πιο σωστή στάση στο σεξ. Αλλά αυτό στο ετοιμάζω για επόμενο post, οπότε αρκέσου στο να δεις μια μαγνητική από τη δεύτερη σειρά πειραμάτων.


Simmons MN & Jones SJ. Male Genital Morphology and Function: An Evolutionary Perspective. Journal of Urology 177: 1625-1631 (2007) στο έχω όλο, έτοιμο για κατέβασμα, εδώ.

Τέλος, μόλις πρόπερσι δημοσιεύτηκε ένα άρθρο του για την εξέλιξη του πέους


Ξεκινά με μια ανασκόπηση των πουλιών όλων των αρσενικών ειδών του ζωικού βασιλείου και καταλήγει στο ότι το πέος δεν είναι απλά μια αντλία σπέρματος, αλλά ότι παίζει και το ίδιο ένα σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του είδους μας και ότι είναι πλασμένο, ώστε να δίνει συνεχώς με μεγαλύτερη επιτυχία τη δυνατότητα της εγκυμοσύνης.


 Ένα όργανο πολλαπλασιασμού μας δηλαδή, που αναπροσαρμόζεται, ώστε να γίνεται πιο αποτελεσματικό στον ουσιαστικό σκοπό του, τη γονιμοποίηση.


 Στο ίδιο άρθρο ξεκινά και επίσημα η ερμηνεία της γωνίωσης του πέους κατά τη διείσδυση και γίνεται σύγκριση με άλλα θηλαστικά που παθαίνουν το ίδιο. Κι εδώ κλείνω με μια photo από τις πούτσες μερικών γνωστών ζώων.



*Καλύτερες δεν είναι οι δικιές μας?


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα