Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Τι συμβαίνει όταν τρώτε 3 ολόκληρα αυγά κάθε μέρα ... Θα εκπλαγείτε τι συμβαίνει στο σώμα σας!

Τι συμβαίνει όταν τρώτε 3 ολόκληρα αυγά κάθε μέρα ... Θα εκπλαγείτε τι κάνει στο σώμα σας

Μερικά χρόνια πριν, οι οργανώσεις υγείας σε όλο τον κόσμο εξέδωσαν προειδοποίηση σχετικά με την περιεκτικότητα των αυγών σε χοληστερόλη.

 Όπως και το αβοκάντο ή το έλαιο καρύδας, τα αυγά θεωρούνταν ότι βλάπτουν την υγεία. 

Ένα μέσο αυγό περιέχει 180-186 mg. χοληστερόλης, ενώ το ήπαρ παράγει περίπου 1000-2000 mg. χοληστερόλης ημερησίως.
Εάν καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε χοληστερόλη, το ήπαρ ρυθμίζει την παραγωγή του. 

Καταναλώνοντας αυγά δεν θα αυξήσετε τα επίπεδα της χοληστερόλης σας.
Οι λόγοι που θα πρέπει να τρώτε αυγά τακτικά:

  • Θρεπτικά συστατικά
Τα αυγά είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, Β6, Ε, θειαμίνη, ριβοφλαβίνη, φυλλικό οξύ, σίδηρο, φώσφορο, μαγνήσιο, σελήνιο και άλλα βασικά θρεπτικά συστατικά. Είναι πραγματικά δύσκολο να βρεθεί ένα άλλο είδος διατροφής που να είναι τόσο θρεπτικό.


  • Χοληστερίνη
Τα αυγά περιέχουν χοληστερόλη HDL, γνωστή και ως καλή χοληστερόλη. Αυτό το είδος της χοληστερόλης δεν είναι επιβλαβές για την υγεία σας - αυτό θα βοηθήσει το σώμα σας να παράγει περισσότερη βιταμίνη D και ορμόνες όπως η τεστοστερόνη, τα οιστρογόνα και η κορτιζόλη.
Σε αντίθεση με την κακή (LDL) χοληστερόλη, η HDL χοληστερόλη δεν κολλά στα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων - στην πραγματικότητα τα καθαρίζει και προλαμβάνει ασθένειες όπως η αθηροσκλήρωση. Δεν αυξάνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων και μπορεί να μειώσει τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης.
Ωστόσο, η τακτική κατανάλωση αυγών μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων, αν είστε άτομα που πάσχουν από διαβήτη.
Προκειμένου να διατηρηθεί η ισορροπία της χοληστερόλης στο σώμα σας, θα πρέπει να αποφεύγετε τη ζάχαρη, να ακολουθείτε μια υγιεινή διατροφή και να ασκείστε τακτικά.


  • Χολίνη
Τα αυγά είναι πλούσια σε χολίνη, μια θρεπτική ουσία που διεγείρει την ανάπτυξη του εγκεφάλου και βελτιώνει τη λειτουργία της μνήμης. Είναι προάγγελος ενός νευροδιαβιβαστή που ονομάζεται ακετυλοχολίνη, η οποία είναι τόσο σημαντική στον εγκέφαλο που προτείνεται στις έγκυες γυναίκες  προκειμένου να αποφύγουν αναπτυξιακές ανωμαλίες στα αγέννητα μωρά τους. Περίπου το 90% όλων των Αμερικανών έχουν ανεπάρκεια χολίνης , η οποία είναι ο λόγος που είναι εκτεθειμένοι σε μυϊκή βλάβη και σε μη αλκοολική λιπώδη νόσο του ήπατος.

  • Υγιέστατα Μάτια
Τα αυγά περιέχουν λουτεΐνη και ζεαξανθίνη, ισχυρά καροτενοειδή που μπορούν να βελτιώσουν την όραση σας. Μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο της ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας και προστατεύουν τα μάτια από βλάβες που προκαλούνται από το ηλιακό φως και μειώνουν τον κίνδυνο καταρράκτη κατά 50%.

  • Ταΐζουν τους μύες σας
Η κατανάλωση μόνο 2 αυγών παρέχει την ίδια ποσότητα πρωτεΐνης με 1 μερίδα κρέας χωρίς να εκθέτει τον εαυτό σας στο λίπος και την οξύτητα του κρέατος. Πολλές δίαιτες συνιστούν να τρώτε μόνο το ασπράδι, αλλά αυτό είναι λάθος, καθώς το ήμισυ της πρωτεΐνης στα αυγά βρίσκεται στον κρόκο.

  • Ταΐζουν τα οστά σας
Εκτός πολλά άλλα θρεπτικά συστατικά, τα αυγά περιέχουν βιταμίνη D και ασβέστιο, και τα δύο χρειάζονται για τη σωστή ανάπτυξη των οστών και την αντοχή. Η βιταμίνη D θα βελτιώσει επίσης την απορρόφηση του ασβεστίου από το σώμα, ενώ το ασβέστιο είναι απαραίτητο για τη σωστή πήξη του αίματος, των νευρικών ώσεων και των συσπάσεων των μυών.

  • Προωθούν την απώλεια βάρους
Τα αυγά είναι πλούσια σε θρεπτικές ουσίες και ως εκ τούτου είναι πιο πλήρη από τις περισσότερες τροφές. Δεν έχουν πολλές θερμίδες, και αυτός είναι ο λόγος που είναι ιδανικά για τυχόν δίαιτες απώλειας βάρους. Η Εφημερίδα American College of Nutrition και το International Journal of Obesity διξήγαγαν μελέτες οι οποίες έδειξαν ότι η κατανάλωση αυγών για πρωινό μειώνει την ποσότητα του φαγητού που τρώμε όλη την ημέρα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια βάρους και μειωμένο σωματικό λίπος.
Σύναψη
Σε αντίθεση με την έκθεση των οργανισμών υγείας, τα αυγά δεν είναι ανθυγιεινά για σας, και θα σας κάνουν πραγματικά πιο υγιείς! 

Η κατανάλωση 2-3 αυγών την ημέρα σας βοηθάει στο να παραμείνετε υγιείς.

Αποτέλεσμα εικόνας για Τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν τρώμε 3 αυγά κάθε μέρα για ένα μήνα;


Το βίντεο που θα δείτε παρακάτω μιλά για τα θρεπτικά συστατικά που βρίσκονται στα αυγά. Οι βιταμίνες, το ασβέστιο, τα ωμέγα- 3 λιπαρά,  είναι μόνο λίγα από αυτά.
Τα αυγά επίσης μας παρέχουν την υψηλότερη ποιότητα πρωτεΐνης  σύμφωνα με το ‘Health 24’.Ένα λιγότερο γνωστό θρεπτικό συστατικό είναι η Χολίνη, πολύ σημαντική για την λειτουργία του εγκεφάλου. Το ‘Authority Nutrition’ αναφέρει ότι το 90% του πληθυσμού έχει έλλειψη  χολίνης, που υπάρχει άφθονη στα αυγά.
Το βίντεο συνεχίζει για να μας πει τα οφέλη του αυγού στην όραση, αφού υπάρχουν  πολλά αντιοξειδωτικά.
Αρχίζοντας την ημέρα σας με αυγά, σας κάνει να μην πεινάτε, πράγμα που βοηθά στον έλεγχο του βάρους σας. Επιπλέον, το ‘ Health 24’ αναφέρει τα οφέλη στα κόκαλα, τα μαλλιά και τα νύχια, λόγω των αμινοξέων που υπάρχουν στα αυγά.
Έχοντας διαβάσει όλα τα παραπάνω, θα αναρωτιέστε εάν πρέπει να τρώτε 3 αυγά την ημέρα. Οι συστάσεις ποικίλουν πάνω στο εάν  τρία αυγά  θα ήταν πολλά και  θα επιβάρυνε τις αρτηρίες. Αλλά ένα ή δυο αυγά την ημέρα είναι κάτι που είναι αποδεκτό σαν κάτι το ασφαλές και υγιεινό.
Θα πρέπει να πούμε βέβαια ότι τα αυγά από κότες ‘ελευθέρας’ βοσκής είναι καλύτερα από αυτά του σούπερ μάρκετ και θα σας δώσουν καλύτερα ποσοστά των ωφέλιμων συστατικών.  



Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση της αναφοράς της πηγής με ενεργό link  και όχι απλά η λέξη  ‘ΠΗΓΗ’ με λίνκ, θεωρώντας απαραίτητο ο αναγνώστης να έχει άμεση γνώση για το ποιος υπογράφει το άρθρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα