Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

7 Πράγματα που μου έμαθε το κατοικίδιο μου


catp2c0 

Μερικοί άγγελοι δεν έχουν φτερά. Έχουν 4 πόδια, τριχωτό σώμα, μια υγρή μυτούλα, μάτια που λάμπουν στο σκοτάδι και αυτιά που ακούν τα πάντα. Όσοι έχουν κάποιο κατοικίδιο (συνήθως σκύλο ή γάτα) μπορούν να σας πούνε το πόσο τους άλλαξε την ζωή τους η μικρή αυτή ψυχούλα. Τα κατοικίδια δεν είναι μόνο μια μεγάλη ευθύνη αλλά είναι μια ανεξάντλητη πηγή αγάπης και απλής γνώσης της ζωής.
Τα πιο σημαντικά που μου έμαθαν τα ζώα μου σας τα παραθέτω:
  1. Αγάπη για πάντα
    Ένα κατοικίδιο θα σας διδάξει την αξία της δέσμευσης και της αμοιβαιότητας. Χάρη στο κατοικίδιο μου έμαθα την αξία της πίστης, η οποία είναι τεράστια. Θα σας αγαπάει άνευ όρων, θα είναι στο πλευρό σας μέχρι την τελευταία στιγμή και θα κάνει την ζωή σας απείρως καλύτερη.
  2. Υπομονή και Συγχώρεση
    Στην πραγματικότητα κάθε μέρα μου έμαθε να μην θυμώνω. Η ζωή δεν είναι ρόδινη και τα ζώα το ξέρουν πολύ καλά. Ωστόσο, είναι σε θέση να συγχωρούν οποιαδήποτε αδικοπραγία ή οποιοδήποτε ξέσπασμα και να προχωρούν μπροστά. Αντιλαμβάνονται με ένα μοναδικό τρόπο και έχουν απόλυτη καλοσύνη και καθαρότητα στην ψυχή τους.
  3. Ζουν την κάθε στιγμή έντονα
    Απολαμβάνουν μια βόλτα, χαίρονται το παιχνίδι μαζί σου και ας κρατάει λίγο, τρώνε με χαρά το φαγητό τους, χαίρονται πραγματικά τη κάθε στιγμή. Ζουν έντονα και πάντα έχουν ενέργεια για εξερεύνηση ή για μια μικρή σκανταλιά.
  4. Δεν προγραμματίζουν τα πάντα
    Μέσα στο χάος των παιχνιδιών τους που απλώνεται σε όλα σχεδόν τα δωμάτια του σπιτιού θα βρουν πάντα αυτό που ψάχνουν. Εμείς πάλι τακτοποιούμε τα πάντα και μετά δεν θυμόμαστε που τα βάλαμε. Ας χαλαρώσουμε λίγο. Δεν χρειάζεται να έχουμε τα πάντα υπό έλεγχο, δεν χρειαζόμαστε προγραμματισμό για να ζήσουμε.
  5. Απολαμβάνουν τις μικρές χαρές της ζωής
    Αισθάνονται χαρά με τα πιο απλά. Από μια χάρτινη σακούλα που μπορεί να γίνει το τέλειο παιχνίδι μέχρι και ένα απλό σφύριγμα που μπορεί να είναι το σύνθημα για την απογευματινή βόλτα. Βέβαια και εγώ απολαμβάνω μικρές χαρές στο πλάι τους. Για παράδειγμα πολλές φορές κοιμούνται δίπλα μου και όταν ξυπνάω μες στην νύχτα ακούω την αναπνοή τους και αυτό με κάνει να νιώθω μια απερίγραπτη γαλήνη. Νιώθω πως αισθάνονται ασφάλεια που βρίσκονται κοντά σε κάποιον που τα αγαπάει και κοιμούνται τόσο γλυκά και ήρεμα.
  6. Επικοινωνούν εξαιρετικά
    Λογικά δεν μπορούν να καταλάβουν τι λέω, αλλά ξέρουν πολύ καλά τις χειρονομίες μου ή από τον τρόπο που τοποθετώ το σώμα μου ξέρουν την συναισθηματική μου κατάσταση ή από τον τόνο που τους λέω κάτι, ξέρουν αν νιώθω καλά. Είναι βέβαιο για μένα πως όλα τα ζώα είναι εξαιρετικοί ανιχνευτές συναισθημάτων. Είναι πολύ συνηθισμένο για όσους μοιράζονται τη ζωή τους με ένα ζώο να έχουν την αίσθηση ότι πραγματικά το ζώο καταλαβαίνει τι του λένε. Και αν και δεν είναι λογικό και εγώ πιστεύω πως είναι αλήθεια ότι το κάνουν.
  7. Αγάπη μοναδική και αναντικατάστατη
    Τα ζώα μας διδάσκουν, εκατό, χίλια, …αμέτρητα πράγματα, καθ` όλη τη ζωή μας. Αλλά αυτό που ένα ζώο πρόκειται να μας διδάξει σίγουρα είναι να αγαπάμε ένα πρόσωπο σαν να είναι μοναδικό και αναντικατάστατο. Σου δείχνουν με ξεκάθαρο τρόπο πως είναι να αγαπάς άνευ όρων και πως είναι να λες σ’ αγαπώ κάθε μέρα χωρίς λόγια.

Δεν υπάρχει καλύτερος ψυχοθεραπευτής στον κόσμο από ένα κουτάβι που γλείφει το πρόσωπό σου.
Bernard Williams, 1929-2003, Βρετανός φιλόσοφος

 Το Κλειδί της Σκέψης 

 tokleidi

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα