Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Πώς θα κάνεις την είσοδο του σπιτιού σου πιο ελκυστική;

Η είσοδος είναι ένα πολύ σημαντικό σημείο του σπιτιού. Για εσένα που το κατοικείς εκφράζει την χαρά της επιστροφής στο σπίτι. Για τους επισκέπτες είναι η πρώτη εντύπωση που παίρνουν από το σπίτι σου, καθώς περνούν το κατώφλι του. Ανεξάρτητα αν η είσοδος είναι χολ, καθιστικό, διάδρομος ή άλλου τύπου δωμάτιο, δες τι μπορεί να διαθέτει και ποια είναι τα μικρά μυστικά του για να είναι ο χώρος ελκυστικός και φιλόξενος:

Τα πρακτικά αντικείμενα

Κρεμάστρα
Μπορείς να τοποθετήσεις ένα πρακτικό, μη ογκώδες αντικείμενο (κρεμάστρα τοίχου, καλόγερος), για να κρεμιούνται πανωφόρια, καπέλα, τσάντες, ομπρέλες. Αν υπάρχουν παιδιά, καλό είναι να βάλεις δυο κρεμάστρες σε δύο διαφορετικά ύψη.
Κλειδοθήκη
Μια όμορφη κλειδοθήκη ή ένα μικρό έπιπλο (χωρίς αιχμηρές, επιθετικές γωνίες) με ένα μικρό συρτάρι, στο οποίο θα μπαίνουν τα κλειδιά, ένα πακέτο χαρτομάντιλα και γενικά όλα τα αντικείμενα που είναι απαραίτητα κατά την έξοδο από το σπίτι, είναι επίσης ευπρόσδεκτα σε έναν τέτοιο χώρο. Μόλις επιστρέφεις, αυτή θα είναι η μόνιμη θέση που θα τα αφήνεις για να μην τα χάνεις.

Ο φωτισμός

Η είσοδος, για να δημιουργήσει όμορφη ατμόσφαιρα, θα πρέπει να είναι φωτεινή. Αν δεν διαθέτει φυσικό φως, διάλεξε ένα ζεστό, επιτραπέζιο φωτιστικό με αμπαζούρ ή κάποιο φωτιστικό που να ρίχνει άπλετο φως στο ταβάνι και όχι απευθείας στα μάτια.

Τα χρώματα

Σε κανέναν δεν αρέσει να μπαίνει σε μια κρύα και σκοτεινή είσοδο. Για να ενισχύσεις τη φωτεινότητα της εισόδου ώστε να σου προσφέρει μια θερμή, φιλόξενη υποδοχή, είναι σκόπιμο να επιλέξεις έπιπλα (μικρά, λιτά, χαριτωμένα) από ανοιχτόχρωμο μπεζ ξύλο. Προτιμότερες είναι επίσης οι ανοιχτές, ζεστές αποχρώσεις για τους τοίχους και το δάπεδο, ενώ ένα λευκό ταβάνι θα δώσει μεγαλύτερο ύψος. Μικρές πινελιές από πορτοκαλί, κεραμιδί, ροζ, τριανταφυλλί ή κόκκινα αντικείμενα θα προσφέρουν επιπλέον ζεστασιά. Προσοχή στα σκούρα χρώματα – θα πρέπει να τα χρησιμοποιήσεις με μέτρο.

Η διακόσμηση

Η διακόσμηση της εισόδου δεν χρειάζεται να είναι βαριά ή ακριβή. Μια καλή ιδέα είναι να την περιορίσεις στους τοίχους τοποθετώντας χαρούμενους πίνακες ζωγραφικής, φωτογραφίες τονισμένες με όμορφες κορνίζες και πρωτότυπα αυτοκόλλητα τοίχου.

Τι λέει το Φενγκ Σούι

Τι ζητάει το Φενγκ Σούι από την είσοδο; Να μην έχει ακαταστασία και στριμωξίδι αντικειμένων. Επίσης να μην φράζει τίποτα την πόρτα της εισόδου και να μην υπάρχουν εμπόδια στον δρόμο προς το εσωτερικό του σπιτιού.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα