Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Πώς να μην πεινάς – Τρόποι

πώς να μην πεινάς

Θέλεις πολύ να χάσεις κάποια περιττά κιλά αλλά αναρωτιέσαι πώς να μην πεινάς και ταυτόχρονα να πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μπορεί αρχικά να σου φαίνεται περίεργο αφού συνήθως η λέξη δίαιτα μας ανατριχιάζει αλλά είναι καιρός να αναθεωρήσουμε λίγο τις απόψεις μας. Πώς να μην πεινάς αφού σε μία δίαιτα πρέπει να μειώσεις την ποσότητα του φαγητού και να σταματήσεις διάφορα ανθυγιεινά που κατανάλωνες καθημερινά. Σε όλα υπάρχει μία δόση αλήθειας με μόνη διαφορά πως μπορείς να τα ακολουθήσεις χωρίς να πεινάς και το μυστικό βρίσκεται όχι στο πόσο τροφή θα καταναλώσεις αλλά τι είδους τροφή. Εννοείται πως πρέπει να μάθουμε να καταναλώνουμε φυσιολογικές μερίδες αλλά χρειάζεται να σταματήσουμε να συνδυάζουμε την δίαιτα με την καταπίεση αλλά να την συνδυάσουμε με την σωστή και ισορροπημένη διατροφή! Η πείνα είναι κάτι που μας κάνει να αισθανόμαστε άσχημα και ένα άδειο στομάχι και μάλιστα για αρκετές ώρες μπορεί να μας δημιουργήσει και περαιτέρω προβλήματα υγείας.
Πώς να μη πεινάς και ταυτόχρονα να χάσεις τα περιττά κιλά; Φυσικά με το πρόγραμμα στην διατροφή αλλά και την κατανάλωση τροφών που θα σου χαρίσουν ενέργεια, ευεξία και σε κάνουν να νιώθεις κορεσμό. Σταμάτησε, λοιπόν, να αναρωτιέσαι πώς να μην πεινάς και να βλέπεις την δίαιτα σαν κάτι τρομακτικό! Ακολούθησε κάποιες συμβουλές και θα καταλάβεις πως η σωστή διατροφή δεν σε κάνει απλά να χάσεις τα περιττά κιλά αλλά θα σου χαρίσει ζωντάνια, καθαρή σκέψη και αυτοπεποίθηση. Οι πλέον κατάλληλοι άνθρωποι που θα σου δείξουν τον τρόπο είναι οι διατροφολόγοι οι οποίοι μπορούν να σε ενημερώσουν για τις ευεργετικές τροφές αλλά και το πρόγραμμα που ταιριάζει απόλυτα στον δικό σου οργανισμό. Βγάλε τελείως από το μυαλό σου τις εξαντλητικές δίαιτες που μόνο αρνητικά αποτελέσματα παρουσιάζουν! Μην στερείς από τον οργανισμό σου βασικά είδη τροφών που έχει ανάγκη καθημερινά. δώσε περισσότερη σημασία στις ευεργετικές και καλομαγειρεμένες τροφές και θα αλλάξεις τελείως γνώμη για την λέξη <<δίαιτα>>. Παρακάτω μπορείς να βρεις μερικές γενικές συμβουλές με τις οποίες θα σταματήσεις να αναρωτιέσαι πώς να μην πεινάς κάνοντας μία δίαιτα!

Πώς να μην πεινάς – Πρωινό
Το πρωινό μας γεύμα είναι και από τα πιο χρήσιμα γεύματα της ημέρας! Υπάρχουν τροφές που θα μας βοηθήσουν να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις μιας κουραστικής μέρας χαρίζοντάς μας την ενέργεια που έχουμε ανάγκη και θα διώξουν το αίσθημα της πείνας! Δώστε λίγο χρόνο στον εαυτό σας να απολαύσει ένα ιδιαίτερα ευεργετικό πρωινό με ψωμί ολικής άλεσης με μέλι και ταχίνι, δημητριακά, σπιτική μαρμελάδα ή αυγά. Συνδυάστε κάποια από αυτά και ξεκινήστε την μέρα σας με κέφι και θετικές σκέψεις. Ένα πλούσιο πρωινό με τροφές όλο ενέργεια θα σας βοηθήσει ιδιαίτερα στην δίαιτά σας.
Πώς να μην πεινάς
Σνακς μεταξύ πρωινού και μεσημεριανού
Ένας τρόπος για να μην σκέφτεσαι πώς να μην πεινάς μέχρι την ώρα του μεσημεριανού, είναι να καταναλώσεις κάποια υγιεινά σνακς  ενδιάμεσα στο πρωινό και στο μεσημεριανό σου γεύμα. Πρόκειται για κάποιες τροφές που ουσιαστικά προκαλούν το αίσθημα του κορεσμού για λίγη ώρα και έχουν λίγες ή και καθόλου θερμίδες. Τα υγιεινά σνακς μπορεί να είναι μπάρες δημητριακών, μία χούφτα ξηροί καρποί, ένα ώριμο αβοκάντο με λίγο ελαιόλαδο και αλάτι, κάποιο φρούτο της επιλογής μας ή ακόμα και λίγη κουβερτούρα αν νιώθουμε την ανάγκη ενός γλυκού.
Πώς να μην πεινάς – Μεσημεριανό
Καταναλώνοντας λοιπόν κάποιο σνακ δεν θα πέσετε με τα μούτρα στο μεσημεριανό σας γεύμα το οποίο θα καταναλώσετε γρήγορα και σε μεγάλη ποσότητα. Φροντίστε να το εμπλουτίσετε με όσπρια, λαχανικά, ψάρι αλλά και την απαραίτητη σαλάτα. Το μυστικό για να καταναλώσετε λιγότερη τροφή αλλά και να χορτάσετε είναι να τρώτε αργά και ήρεμα. Αφιερώστε στο μεσημεριανό τον χρόνο που χρειάζεται και μην τρώτε <<στο πόδι>>! Αν το ψωμί είναι κάτι που δεν μπορείτε να το αποχωριστείτε συνοδέψτε το φαγητό σας με μία φέτα ψωμί ολικής άλεσης. Επίσης μην ξεχνάτε το ποιοτικό ελαιόλαδο το οποίο προσφέρει πολλά στον οργανισμό μας.
Πώς να μην πεινάς
Σνακς μεταξύ μεσημεριανού και βραδινού
Πώς να μην πεινάς όμως μέχρι την ώρα του βραδινού γεύματος; Καταναλώστε και πάλι περίπου τρεις ώρες πριν το βραδινό σας κάποιο φρούτο, smoothies φτιαγμένα από τα χεράκια σας, μπάρες δημητριακών, φρουτοσαλάτα ή ακόμα και ένα τοστ με υλικά της αρεσκείας σας. Βάλτε τα στο πρόγραμμά σας και θα δείτε πως σε καμιά περίπτωση δεν θα πεινάσετε πριν το βραδινό σας γεύμα!
Πώς να μην πεινάς – Βραδινό
Στο βραδινό μας πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικές αφού είναι ένα γεύμα το οποίο ουσιαστικά απλά μας κάνει να μην πεινάμε και να κοιμηθούμε ήρεμα αφού δεν κινούμαστε για να το χάσουμε. Η αλήθεια είναι πως αν όλη μέρα έχετε καταναλώσει αυτά που πρέπει δεν θα νιώσετε το αίσθημα της πείνας το βράδυ και απλώς θα καταναλώσετε κάτι ελαφρύ για να συνεχίσει ο οργανισμός να λειτουργεί κανονικά. Ένα γιαούρτι με musli, μία σαλάτα εποχής, ψωμί ολικής άλεσης με γαλοπούλα αλλά και κάποιες μέρες δεν θα ήταν κακό να καταναλώσετε λίγο κοτόπουλο με μία σαλάτα. Με σεβασμό στις γεύσεις που σας αρέσουν συνδυάστε κάποιες τροφές ώστε να μην νιώθετε άσχημα στην ιδέα μιας δίαιτας.
Δηλαδή για να μην πεινάμε όταν προσπαθούμε να χάσουμε κάποια περιττά κιλά πρέπει να ακολουθούμε την ιδέα των μικρών και συχνών γευμάτων. Φυσικά πολύ σημαντικό ρόλο, όπως καταλάβατε, παίζουν κάποιες συγκεκριμένες τροφές οι οποίες βοηθούν τον οργανισμό μας λειτουργεί καλύτερα. Super  foods, μέλι, ταχίνι, ωμοί ξηροί καρποί και άλλα προκαλούν το αίσθημα του κορεσμού χαρίζοντάς μας ενέργεια και καθόλου περιττές θερμίδες. Συνηθίστε ένα πρόγραμμα στην διατροφή σας ώστε να μάθει ο οργανισμός σας ποιες ώρες του προσφέρεται τροφή. Είναι πολύ σημαντικό να μην αλλάζουμε τις ώρες που παίρνουμε το πρωινό μας, το μεσημεριανό, το βραδινό αλλά ακόμα και τα ενδιάμεσα γεύματα. Ο οργανισμός μας σοκάρεται από την έλλειψη τροφής και ψάχνει τον τρόπο να καλυφθεί δημιουργώντας μας ατονία, αδυναμία και κακή διάθεση. Έτσι μικρά, συχνά γεύματα αλλά και ένα πρόγραμμα σχετικά με τις ώρες που καταναλώνουμε την τροφή μας, θα μας βοηθήσουν να χάσουμε τα περιττά κιλά μας αλλά και να αισθανόμαστε απόλυτα υγιείς και ευδιάθετοι!
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα