Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ... ΑΛΛΑ Η ΣΚΕΨΗ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ




Το πρώτο βήμα για να κάνετε την τροφή να λειτουργήσει προς όφελος σας είναι το να έχετε επίγνωση των πεποιθήσεων σας. Πολλές πεποιθήσεις πάνε βαθιά. Κατά την διάρκεια της ζωής μας, μας λένε ότι υπάρχουν "καλές" και "κακές" τροφές, αλλά κανείς δεν φαίνεται να συμφωνεί για το ποιές είναι αυτές οι τροφές. Από την στιγμή που αποκτήσετε επίγνωση των πεποιθήσεων σας για τις τροφές, το επόμενο βήμα είναι να κάνετε τις θετικές να λειτουργήσουν υπέρ σας και να βρείτε τρόπους να μειώσετε τις αρνητικές. Αν ειλικρινά - συνειδητά και ασυνείδητα - πιστεύετε ότι μια τροφή θα σας θεραπεύσει, υπάρχει πιθανότητα να ωφελήσει το σώμα σας, ακόμα και αν μερικές φορές αυτό είναι ενάντια στην κοινή λογική.
 
Από πνευματικής πλευράς, η τροφή είναι ουδέτερη. Δεν υπάρχουν "καλές" ή "κακές" τροφές. Υπάρχει μόνον ενέργεια. Γίνεται καλή ή κακή ανάλογα με τα συναισθήματα που τρέφετε γι' αυτήν, τα πιστεύω σας γι' αυτήν, και τον τρόπο που το σώμα σας αντιδρά σε αυτήν. (Από διατροφικής πλευράς, υπάρχουν, φυσικά, τροφές που συντελούν καλύτερα από άλλες στην καλή υγεία).
 
Αυτό που σας προτείνω είναι, όποτε τρώτε, κάντε το βάζοντας σαν στόχο η τροφή να σας γιατρέψει και να σας δυναμώσει. Πείτε στον εαυτό σας ότι το σώμα σας θα απορροφήσει ακριβώς αυτό που χρειάζεται και θα αποβάλει τα υπόλοιπα. Το σώμα σας σας ακούει! Μπορεί να το αισθανθείτε σαν ψεύτικο και πιεστικό στην αρχή, αλλά καθώς επιμένετε, οι πιο θετικές πεποιθήσεις θα πάρουν σάρκα και οστά. Φυσικά, υπάρχει διαφορά μεταξύ του ευσεβούς πόθου και της ακράδαντης πεποίθησης. Όπως και στο παράδειγμα με την μαργαρίτα (στην προηγούμενη ανάρτηση: ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΟΥ ΣΕ ΑΚΟΥΕΙ... ΚΑΙ ΣΕ ΠΙΣΤΕΥΕΙ!) μερικές φορές οι επιθυμίες σας θα παρεμβαίνουν. Καθημερινοί πρακτικοί κανόνες για το φαγητό μπορεί να μειώνουν το πεδίο της ενέργειας σας. Παρακάτω θα δείτε μιαν άσκηση για να εγκαταλείψετε μερικές από τους εσωτερικούς διατροφικούς περιορισμούς.

(Από το βιβλίο των Denise Linn & Meadow Linn, “The Mystic Cookbook: the secret alchemy of food”)


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα