Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

ΚΑΨΕ ΛΙΠΟΣ, ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΑΝΤΟΧΗ


Βρες τα όρια σου
Τι είναι το πρωτόκολλο της Tabata; Μήπως είναι κάποιο νέο διαφημιστικό σλόγκαν ή μήπως αφορά κάποιον κουνιστό τυφώνα της χώρας του ανατέλλοντος ηλίου; Τίποτα από τα δύο. Αφορά μία ιαπωνική τεχνική εκγύμνασης, η οποία βασίζεται στην άσκηση χρησιμοποιώντας μόνο το βάρος του σώματός σου. Τα αποτελέσματά της δεν γίνεται να περάσουν απαρατήρητα, αφού θα βελτιώσει την αερόβια και την αναερόβια φυσική σου κατάσταση μέχρι και 28% στις έξι πρώτες εβδομάδες. Εκτέλεσε την πρώτη άσκηση που θα δεις παρακάτω για 20 δευτερόλεπτα, ξεκουράσου για 10 κι επανάλαβε. Συνέχισε με την ίδια συχνότητα τα επόμενα τέσσερα λεπτά. Ξεκουράσου 60-90 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια ακολούθησε την ίδια διαδικασία στις επόμενες δύο ασκήσεις. Ακολούθησε αυτό το πρόγραμμα τρεις ημέρες την εβδομάδα με μία μέρα ξεκούραση μεταξύ δύο προγραμμάτων.

Ελξεις σε μονόζυγο 
1.
 Κρεμάσου από μία μπάρα μονόζυγου με λαβή από κάτω (οι παλάμες να δείχνουν προς το μέρος σου) και τους αγκώνες σου ελαφρώς λυγισμένους.
2. Τράβα το σώμα σου προς τα πάνω μέχρι οι ώμοι σου να φτάσουν σχεδόν στο ύψος της μπάρας. Κάνε μικρή παύση και στη συνέχεια με αργό ρυθμό επίστρεψε στην αρχική σου θέση.
Καθίσματα του φυλακισμένου
1.
 Στάσου με τα πόδια ελαφρώς πιο ανοιχτά από το πλάτος των ώμων σου και σταύρωσε τα χέρια σου πίσω από το κεφάλι.
2. Διατηρώντας τους αγκώνες σου πίσω, λύγισε τους γοφούς και τα γόνατά σου και χαμήλωσε το σώμα σου μέχρι οι μηροί σου να έρθουν παράλληλα με το πάτωμα. Πίεσε προς τα πάνω για να λάβεις την αρχική σου θέση κι επανάλαβε. Αν η βασική κίνηση αυτού του καθίσματος σου φαίνεται απλή, δοκίμασε αυτό: όταν βρίσκεσαι στο κάτω μέρος της κίνησης, με εκρηκτική κίνηση ανέβα προς τα πάνω, έτσι ώστε τα πέλματά σου να ξεκολλήσουν μερικά εκατοστά από το πάτωμα. Προσγειώσου μαλακά κι επανάλαβε.
Pushup
1.
 Λάβε την κλασική θέση για pushups, με το βάρος του σώματός σου να μοιράζεται μεταξύ των χεριών σου και των μυτών των ποδιών σου. Το άνοιγμα των χεριών σου πρέπει να είναι λίγο μεγαλύτερο από το πλάτος των ώμων σου.
2. Διατηρώντας την πλάτη σου ίσια, λύγισε τους αγκώνες σου και χαμήλωσε το σώμα σου προς το πάτωμα. Λίγο προτού το στήθος σου ακουμπήσει στο πάτωμα, πίεσε το σώμα σου προς τα πάνω για να επανέλθεις στην αρχική σου θέση.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα