Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

Αυτές είναι οι αληθινές φίλες

Οι φίλες γένους θηλυκού, είναι δυσεύρετες. Υπάρχουν όμως ορισμένοι άγραφοι νόμοι και κανόνες, που άπαξ και ισχύουν, ξέρεις πως έχεις δίπλα σου μία κολλητή.

Για την κάθε μια από εμάς, οι φίλες είναι και κάτι διαφορετικό: ίσως είναι εκείνη που θα πάρεις αργά το βράδυ πριν κοιμηθείς. Εκείνη που θα γεμίσει τις μέρες σου όταν δεν έχεις αγόρι, αυτή που θα εμπιστευθείς όταν πας για ψώνια ή κάποια που καλείς σπίτι σου κάθε μέρα για να βλέπετε σειρές και να γελάτε με βλακείες.
Εγώ εντάσσω στον πολύ δύσκολο και εξαιρετικά στενό όρο "κολλητές φίλες", εκείνες με τις οποίες είμαι εντελώς ο εαυτός μου. Όταν δηλαδή παύω να είμαι η "ξινιόλα" του Ladylike και γίνομαι μια εκ των τεσσάρων της παρέας μου. Όταν ξέρεις πως ό,τι κι αν πεις δε θα υπάρξει καμιά να το εκλάβει με τον λάθος τρόπο, κι όταν δεν ανησυχείς ότι θα σου κρατήσουν μούτρα σε κάποιο bitch fight. Ανάμεσα στ' άλλα όμως υπάρχουν πολλοί άγραφοι νόμοι - κανόνες που διέπουν μια αληθινή φιλία - και ναι ανάμεσά τους είναι να σε επιβραβεύουν όταν χρησιμοποιείς λέξεις όπως το "διέπουν".
1. Επιβάλλεται να δοκιμάσουμε φαγητό από το πιάτο της κολλητής, αλλά επ' ουδενί πριν φάει εκείνη, τουλάχιστον την πρώτη μπουκιά
2. (Φυσικά) δεν γουστάρουμε/κάνουμε σεξ/φιλιόμαστε/φλερτάρουμε με το αγόρι ή το πρώην αγόρι της φίλης μας (Εξαίρεση: Αν το "πρώην" σημαίνει ότι το ειδύλλιο έχει λήξει πριν από περισσότερα από 2 χρόνια, και δεν ήταν καθόλου σημαντική σχέση για εκείνη και πάρεις και την άδειά της, με την ευχή μου.)
3. Όταν η κολλητή σου τσακώνεται με κάποιον, την υποστηρίζεις (κι ας έχει άδικο).
4. Όταν τσακώνεστε μεταξύ σας κι έχει άδικο, την ξεφτιλίζεις - πάντα κεκλεισμένων των θυρών.
5. Όταν δημοσιεύσουμε μια γελοία φωτογραφία της κολλητής μας στο facebook, ξέρουμε πως δε θα θυμώσει, παρά μόνο στιγμιαία.
6. Ζητάμε αναίσχυντα τα likes τους και παραπονιόμαστε όταν δε στηρίζουν το προφίλ μας στα social media.
7. Mισούμε τον κάθε άντρα που έκανε τη φίλη μας να κλάψει έστω και μια φορά. Και τον μισούμε περισσότερο απ' ότι εκείνη.
8. Όταν κάτι δεν της πάει, της το λέμε. Όσο πιο ωμά γίνεται.

 
9. Όταν ξέρουμε πως κάποιος δεν είναι κατάλληλος για εκείνη, της το λέμε. Δε θα μας ακούσει, αλλά είναι το καθήκον της φίλης.
10. Όταν δεν είναι κάποια καλά ψυχολογικά, την πάμε για φαΐ. Ή ποτό. Ή και τα δύο! Δεν καθόμαστε σπίτι να της λέμε ότι θα πάνε όλα καλά.
11. Όταν μιλάμε στο τηλέφωνο, κι εφόσον το ζήτημα είναι σημαντικό, παίρνουμε παντού μαζί το ακουστικό. Ναι, ακόμα και στην τουαλέτα.
12. Δε θα ρωτήσουν πού ήσουν, γιατί χάθηκες και γιατί δε σήκωσες το τηλέφωνο. Θα τους τα πεις μόνη σου όταν είσαι έτοιμη.
13. Θα ενθαρρύνουν κάθε τι για το οποίο έχεις δεύτερες σκέψεις. Ή θα σε πείσουν να μην το κάνεις. Σίγουρα πάντως δε θα κάτσουν απλά να σε ακούν να προβληματίζεσαι.
14. Στα "καυγαδάκια" φροντίζουμε πάντα να πούμε όλα όσα σκεφτόμαστε με κάθε ειλικρίνεια. Λίγη ώρα μετά θα τα 'χουμε ξαναβρει χωρίς απωθημένα.
 
15. Γιορτάζουμε με κέρασμα τα πάντα: την καινούρια δουλειά, την αύξηση, τον καινούριο γκόμενο, το αδυνάτισμα, τη γιαγιά που βγήκε ζωντανή απ' το νοσοκομείο, την καθυστερημένη περίοδο που τελικά ήρθε.
16. Είναι τα πρώτα άτομα που εμπιστεύεσαι αν δεν είσαι πολύ σίγουρη για ένα καινούριο φλερτ.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα