Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Έμφραγμα: Με πόσο τσάι κάθε μέρα είστε πιο ασφαλείς

έμφραγμα

Η κατανάλωση ενός φλιτζανιού τσαγιού καθημερινά μπορεί να προστατεύει την υγεία της καρδιάς, καθώς σχετίζεται με μια μείωση κατά 35% της πιθανότητας εμφράγματος ή άλλου σοβαρού καρδιαγγειακού επεισοδίου, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Έλιοτ Μίλερ της Ιατρικής Σχολής και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Τζον Χόπκινς της Βαλτιμόρης, που έκαναν τη σχετική ανακοίνωση σε αμερικανικό καρδιολογικό συνέδριο (δεν έχει υπάρξει ακόμη σχετική επιστημονική δημοσίευση), μελέτησαν στοιχεία για πάνω από 6.000 άνδρες και γυναίκες, που στην αρχή της έρευνας δεν είχαν κάποιο καρδιαγγειακό πρόβλημα.

Στη διάρκεια 11 ετών, οι επιστήμονες συσχέτισαν τους θανάτους από έμφραγμα ή εγκεφαλικό με την κατανάλωση ή όχι τσαγιού. Επίσης μέτρησαν τις εναποθέσεις ασβεστίου στις αρτηρίες των εθελοντών.


Η μελέτη διαπίστωσε ότι όσοι έπιναν τσάι καθημερινά, είχαν κατά το ένα τρίτο περίπου μειωμένο κίνδυνο για καρδιοπάθεια, σε σχέση με όσους δεν έπιναν τσάι. Όσοι έπιναν ένα έως τρία φλιτζάνια, εμφάνιζαν επίσης μείωση στη συσσώρευση ασβεστίου στις αρτηρίες, άρα μικρότερο κίνδυνο αυτές να εμφανίσουν στένωση, που θα μπορούσε τελικά να οδηγήσει σε θρόμβωση.

Δεν είναι σαφές αν η κατανάλωση άνω των τριών φλιτζανιών τσαγιού επιφέρει πρόσθετα οφέλη, καθώς ήταν ελάχιστοι οι συμμετέχοντες στην έρευνα που έπιναν τόσο πολύ τσάι. Επίσης, δεν διευκρινίσθηκε σε ποιο βαθμό υπάρχει διαφορά μεταξύ του μαύρου και του πράσινου τσαγιού, καθώς οι συμμετέχοντες έπιναν και από τα δύο, αλλά δεν έγινε διαχωρισμός στην πιθανή προστατευτική δράση τους.

Ακόμη, σύμφωνα με τον Μίλερ, δεν είναι ξεκάθαρο γιατί το τσάι λειτουργεί προστατευτικά για το καρδιαγειακό σύστημα. Πιθανώς αυτό να οφείλεται σε ορισμένα συστατικά που περιεχει, τα φλαβονοειδή. Τέλος, η μελέτη δεν αποδεικνύει ότι είναι μόνο το ίδιο το τσάι που κάνει τα «μαγικά» του, καθώς σε ένα βαθμό όσοι πίνουν τσάι, μπορεί να κάνουν γενικότερα πιο υγιεινή ζωή, οπότε υπεισέρχονται και άλλοι παράγοντες προστασίας.

Οι ερευνητές διευκρίνισαν ότι η έρευνά τους δεν χρηματοδοτήθηκε από τη βιομηχανία τσαγιού. Ο Μίλερ τόνισε επίσης ότι είναι πρόωρο να γίνουν συστάσεις για συστηματική κατανάλωση τσαγιού ως προληπτικού μέσου για την υγεία της καρδιάς.
Από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

 iatropedia

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα