Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Διώξε την δυστυχία, επίλεξε την ευτυχία



Γεννιέσαι, μεγαλώνεις και όλα μοιάζουν με ένα καλά οργανωμένο παιχνίδι. Γεννιέσαι μέσα στα "πρέπει" και στα "δεν πρέπει", μέσα στα "όχι, δεν είναι σωστό" , "μην το κάνεις αυτό, τι θα πούνε οι γύρω σου;". Μεγαλώνεις και οι αμφιβολίες ροκανίζουν το μυαλό σου για το εάν έλαβες τις σωστές αποφάσεις, για το εάν έπραξες ορθά.

Και πριν καλά- καλά το καταλάβεις μετατρέπεσαι σε πιόνι ενός απόλυτα σαδιστικού παιχνιδιού και αν δεν θέσεις τους δικούς σου κανόνες, θα γίνεις ένας δυστυχισμένος άνθρωπος. Τα σωστά για κάποιους μπορεί για σένα να μοιάζουν λανθασμένα. Τα πρέπει κάποιων μπορεί για σένα να μην πρέπει να τα ακολουθήσεις.

Ξαφνικά ο άνθρωπος που γεννιέται ελεύθερος φυλακίζεται μέσα στα πρότυπα της κοινωνίας. Αρχίζουν και σου μιλάνε οι "καλές" φωνές, σε προτρέπουν να κάνεις το σωστό και αν δεν το κάνεις στα μάτια τους δεν αξίζεις πια.

"Να μεγαλώσεις, να πας σ’ ένα καλό σχολείο (α, δεν πήγες σε καλό σχολείο;)να μπεις σε μια καλή σχολή (πού πέρασες; σε ΤΕΙ;)να σπουδάσεις (δεν σπούδασες;), να πάρεις το πτυχίο σου (δεν κατάφερες να πάρεις πτυχίο;) να κάνεις ένα καλό μεταπτυχιακό (ακόμα δεν έχεις κάνει μεταπτυχιακό;), να βρεις μια καλή δουλειά (σερβιτόρος δουλεύεις; κρίμα με τόσες σπουδές)να παντρευτείς (άντε μην το καθυστερείς άλλο θα μεγαλώσεις και μετά δεν θα μπορείς να κάνεις και παιδιά)να πληρώνεις... να πληρώνεις, να κάνεις παιδιά, πλήρωνε τώρα, πλήρωνε υποχρεώσεις, μεγάλωσέ τα σύμφωνα με τα πρότυπα της κοινωνίας, μην αναπνέεις, πρέπει να πληρώσεις για το οξυγόνο σου."



Σταμάτα να φυλακίζεσαι στα πρότυπα της κοινωνίας επιτέλους. Όλοι οι άνθρωποι γεννήθηκαν ίσοι και ελεύθεροι να πράττουν όσα επιθυμούν. Μην ανεχτείς να γίνεις πιόνι κανενός σαδιστικού μυαλού, μην αφήσεις κανέναν να σου κλέψει την ευτυχία που νιώθεις. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να σε υποβιβάζει για όσα επιλέγεις επειδή δεν λειτούργησες σύμφωνα με τα δικά του πρότυπα.

Στα όνειρα και στις επιθυμίες δεν χωράει καμία αμφιβολία και καμία υπόδειξη από κανέναν. Διώξε την δυστυχία, αλλά για να την διώξεις μάθε ότι πρώτα πρέπει να διώξεις τους ανθρώπους που σου την προκαλούν.

Αν θέλεις να είσαι πραγματικά ελεύθερος κάνε αυτό που πραγματικά επιθυμείς, άσε τα πρότυπα, κυνήγησε τα όνειρά, να είσαι ο εαυτός σου. Μην συμβιβαστείς ποτέ με τα ‘πρέπει’ εάν αυτά τα ‘πρέπει’ δεν είναι τα ‘θέλω’ σου. Διώξε την δυστυχία, επίλεξε την ευτυχία.

Καρολίνα Τσουκαλά ©


enfo

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα