Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΤΙΛΗΠΤΗ ΟΤΑΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΙΑ-ΝΟΗΣΗΣ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ





                                   
Ζω άρα υπάρχω;
                                                η
                                    Υπάρχω άρα ζω;



Τι είναι όμως η λογική; και τι είναι οι ιδέες;

Λογική είναι η αντίληψη ενός νου ο οποίος αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα της ζωής σύμφωνα με τις ανάγκες του σώματος του.

Ιδέες είναι η αντίληψη ενός Νου ο οποίος αντιλαμβάνεται την Αλήθεια και την πραγματικότητα ως Νους αθάνατος με σώμα αθάνατο δίχως ανάγκες.

Για να γίνει κατανοητή η αλήθεια θα ονομάσουμε την λογική ως πνεύμα και τις ιδέες ως Νου.

Ο άνθρωπος στην Γη είναι πνεύμα, όπου η λογική του πνεύματος τον οδηγεί μέσα από την αλήθεια του σώματος της σάρκας και τις απεριόριστες ανάγκες του. Ενώ ταυτόχρονα δεν σταματά ποτέ να ονειρεύεται μια αθάνατη ζωή μέσα από επιθυμίες με το ίδιο σώμα και την ίδια λογική του πνεύματος της σάρκας. Έτσι βλέπουμε τα δύο αντίθετα ζωή-θάνατος, χαρά-λύπη, δηλαδή τον πνευματικό και σωματικό κόσμο του ανθρώπου να τον οδηγεί η ανθρωποκεντρική αντίληψη της πραγματικότητας του κόσμου μέσα από τα δύο αντίθετα είτε ζώντας σε αρμονία μεταξύ τους είτε σε σύγκρουση όταν πάμε με το ένα άκρο του καλού η του κακού.

Ο Άνθρωπος των ιδεών, είναι ο Άνθρωπος Νους, που ενώ ζει πάνω στην Γη με λογική το πνεύμα, διανοείται τις ιδέες ενός άλλου σώματος δίχως ανάγκες (ψυχή), και ενός Νου όπου δεν έχει επιθυμίες μέσα από τις ανάγκες του σώματος για ζωή.

Ως αποτέλεσμα έχουμε τον άνθρωπο πνεύμα με θνητό σώμα γεμάτο ανάγκες όπου ονειρεύεται ένα αθάνατο σώμα και μια αθάνατη ζωή γεμάτη από επιθυμίες ανάγκες του σώματος και πάντα μέσα από την ανθρωποκεντρική λογική.

Από την άλλη έχουμε τον Άνθρωπο Νου ο οποίος αντιλαμβάνεται την αλήθεια μέσα από ένα σώμα αθάνατο το οποίο δεν έχει ανάγκες και γι'αυτό άλλωστε είναι και αθάνατο, μέσα από την νόηση-διανόηση μιας αλήθειας όπου νοείται την ζωή από το άπλετο φως δηλαδή  την ομορφιά ενός φωτισμένου Νου, όπου αντιλαμβάνεται την ζωή σε ένα σώμα δίχως ανάγκες άρα δίχως και επιθυμίες, αφού οι ιδέες του για την ζωή είναι το σύνολο των ιδεών όλων των οντοτήτων όπου όλα είναι μόνα τους και όλα ΕΝΑ άρα η κάθε οντότητα παίρνει ότι χρειάζεται από το σύνολο της ολότητας του ενός, και όχι από την ατομικότητα του ενός που συμβαίνει στον θνητό κόσμο της Γης.

morfeas sky


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα