Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Ρομποτ με προσωπικοτητες Νεκρων απο την Google;

Ρομποτ
 
Με όλες τις ταινίες Επιστημονικής φαντασίας που έχουμε δει ίσως τίποτα να μην μας εντυπωσιάζει πια. Η Αποκάλυψη των Ζομπι, Εισβολή των Εξωγήινων, η επικράτηση της Τεχνητής νοημοσύνης μέσα απο Ρομποτ, όλα έχουν εμφανιστεί στην μεγάλη οθόνη.


Τι θα λέγαμε όμως για την πιθανότητα να έχουμε στην κατοχή μας ένα ρομπότ που κατέχει την προσωπικότητα ενός αγαπημένου ανθρώπου που έχει αποβιώσει;

Ρομποτ με προσωπικοτητες Νεκρων

Δεν πρόκειται για σενάριο ταινίας επιστημονικής φαντασίας, μα για μία νέα πραγματική τεχνολογία που ίσως κάποια στιγμή γίνει μέρος της καθημερινότητας του ανθρώπου. Η Google εξασφάλισε μία πατέντα με την οποία θα δώσει την δυνατότητα σε ρομπότ να διαθέτουν προσωπικότητες μέσω download. Ακόμη  περισσότερο, αυτή η τεχνολογία θα επιτρέπει το κατέβασμα της προσωπικότητας ενός Νεκρού ανθρώπου μέσα στο ρομπότ!!
Όταν η Google ανακοίνωσε την εξασφάλιση της πατέντας για την ανάπτυξη Ρομποτικής Προσωπικότητας τον περασμένο Απρίλη μερικοί θεώρησαν πως το νέο ήταν πρωταπριλιάτικο αστείο, αμφισβητώντας την ουσιαστική πρόθεση της εταιρίας να αναπτύξει αυτή την τεχνολογία. Φαίνεται όμως πως η Google δεν αστειευόταν και προτίθεται να παρέχει στα ρομπότ Προσωπικότητες έπειτα από την αναβάθμιση της πατέντας στις 2 του Φεβρουαρίου.
Ας ρίξουμε μία πιο κοντινή ματιά στον τρόπο με τον οποίο τα ρομπότ θα έχουν την δυνατότητα να αποκτούν προσωπικότητα. Εν συντομία, η διαδικασία θα είναι αρκετά απλή και θα μπορούσε να συγκριθεί με το Download μίας εφαρμογής για ένα Smartphone από το διαδίκτυο. Θα είναι δυνατό να «κατεβάσεις» την δική σου προσωπικότητα, ενός φίλου ή μίας διασημότητας, και θα υπάρχει επίσης η δυνατότητα να «κατέβει» η προσωπικότητα ενός συγγενικού προσώπου που έχει φύγει από τη ζωή. Οι προσωπικότητες θα μπορούν να εναλλάσονται ανάμεσα στα Ρομπότ μέσα από ένα σύστημα Cloud. Το γεγονός πως οι προσωπικότητες θα αποθηκεύονται σε ένα τέτοιο σύστημα σημαίνει πως το προσδόκιμο ζωής τους θα είναι απεριόριστο.
Για να λάβει τις απαραίτητες πληροφορίες για την προσωπικότητα του χρήστη, το Ρομπότ θα χρειάζεται να έχει πρόσβαση στις συσκευές και να ενημερώνει βάση των δεδομένων που περιλαμβάνουν την φωνή και το σύστημα αναγνώρισης προσώπων. Βασικά κάτι τέτοιο σημαίνει πως το Ρομπότ θα μπορεί να μιμείται τις εκφράσεις του προσώπου της προσωπικότητας που κατέχει, και τα συγκεκριμένα στοιχεία του τρόπου ομιλίας..Επίσης θα μπορεί να εναλλάσει την διάθεσή του και να αλληλεπιδρά με διάφορα συναισθήματα.
Αν και όλο το concept φαίνεται τρομακτικό, σύμφωνα με το Computer World η Google αναφέρει πως έχει τις καλύτερες προθέσεις και σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία στο πεδίο των Ρομποτ Βοηθων. Δίνοντας στις μηχανές συναισθηματικά χαρακτηριστικά τους επιτρέπει να παρέχουν χρήσιμη βοήθεια σε τομείς όπως η Υγεία και η φύλαξη των γηραιότερων..
Γνωρίζουμε πολύ λίγα πράγματα μέχρι στιγμής για την πατέντα της Goggle για την ανάπτυξη Ρομποτικής Προσωπικότητας, όμως ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: Η Επιστήμη και η τεχνολογία αναπτύσσονται τόσο ραγδαία που ο κόσμος μας ίσως σε μερικά χρόνια είναι αγνώριστος. Αν αυτό γίνει για το καλό ή το κακό μένει να αποδειχθεί..
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα