Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Νέα Σελήνη στον Κριό στις 07.04.2016


Στις 7 του μήνα λαμβάνει χώρα νέα Σελήνη στο ζώδιο του Κριού. Το φαινόμενο συμβαίνει στις 14:22 το μεσημέρι,  στην 18η μοίρα του Κριού και για τις συντεταγμένες της Ελλάδος ο χάρτης που καταστρώνεται είναι ο παρακάτω.


Σε επηρεάζει; 
Από αυτή την νέα Σελήνη επηρεάζονται τα ζώδια του παρορμητικού σταυρού (Κριοί-Καρκίνοι-Ζυγοί και Αιγόκεροι) και κυρίως όσοι έχουν γεννηθεί από 6-11/1, από 5-10/4, από 7-13/7 και από 8-13/10, αλλά και όσοι έχουν πλανήτες από την 15η έως την 20η μοίρα του παρορμητικού σταυρού. Από αντισκιά επηρεάζονται οι γεννημένοι στις 3/3 και στις 5/9 ή όσοι έχουν πλανήτες στην 12η μοίρα του άξονα Παρθένου-Ιχθύος. Συμβουλέψου τον αστρολογικό χάρτη σου για να δεις αν επηρεάζεσαι από το φαινόμενο. 

Κάθε αρχή και δύσκολη;

Η νέα Σελήνη συμβολίζει την αρχή ενός νέου κύκλου που εισάγει καινούργια στοιχεία στην εμπειρία και στους κύκλους της ζωής μας, στοιχεία και συνειδητοποιήσεις που θα καταστούν σαφή και θα εξελιχθούν περνώντας από στάδια και φτάνοντας στην ολοκλήρωσή τους με το τέλος του κύκλου που σηματοδοτείται από την επόμενη νέα Σελήνη στις 6 Μαΐου. Το ευνοϊκότερο διάστημα για να κάνουμε μια καινούργια αρχή και να ξεκινήσουμε καινούργια σχέδια μέσα σε αυτόν τον κύκλο είναι κατά την αύξουσα φάση του, δηλαδή από τις 7 του μήνα και μέχρι τις 22 Απριλίου, μέχρι την Πανσέληνο του μήνα δηλαδή. Η ενέργεια μιας νέας Σελήνης γενικά είναι φρέσκια, παρορμητική και ενθουσιώδης και δίνει την ψυχολογική βάση για καινούργια ξεκινήματα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ευνοούνται όλα τα καινούργια ξεκινήματα ανεξαιρέτως.

Φράσεις-κλειδιά για την νέα Σελήνη 
Απόφαση και επιλογή συγκεκριμένου δρόμου
Ανάπτυξη μέσα από την κρίση
Ένας ασυνήθιστος έρωτας
Ανάγκη για έκφραση του εαυτού χωρίς συναισθηματικά πάνω-κάτω
Εξέταση κινήτρων και σκοπών

H γεύση των επόμενων ημερών

Αλλαγές αλλά ..αλλιώτικα

Στον χάρτη καταρχάς, παρατηρούμε την σύνοδο της νέας Σελήνης με τον Ουρανό, το τετράγωνο με τον Πλούτωνα και το τρίγωνο με τον Κρόνο. Αυτή η νέα Σελήνη σχετίζεται λοιπόν με δύο αστρολογικά θέματα πολύ σημαντικά, το τετράγωνο Ουρανού-Πλούτωνα το οποίο μας απασχόλησε τα τελευταία χρόνια δημιουργώντας χάος, απρόβλεπτες αλλαγές και παγκόσμιο σοκ και το οποίο πλέον αποσυμπιέζεται και από την άλλη το τρίγωνο του Κρόνου με τον Ουρανό, μια όψη που ολοκληρώνεται τον Δεκέμβριο του 2016.

Αυτή η νέα Σελήνη λοιπόν μπορεί να μας προϊδεάζει για την αρχή ενός ευρύτερου διαστήματος, πέρα από τον τρέχοντα σεληνιακό κύκλο, που έχει να κάνει με την μετάβαση από μια κατάσταση χάους και απρόβλεπτων και οδυνηρών αλλαγών σε μια κατάσταση ναι μεν αλλαγής πάλι, αλλά με περισσότερη οργάνωση και σχεδιασμό και με πιο λογική και σταθερή δομή. 

Σύγκρουση και ρήξη με την εξουσία
Μια περίοδος λοιπόν αρχίζει γεμάτη ενέργεια, απρόσμενες αλλαγές, ελευθερίας και απελευθέρωσης. Αισθανόμαστε έντονα μέσα από την σύνοδο με τον Ουρανό την ανάγκη να βγούμε από την καθημερινότητα, να αλλάξουμε τις καθημερινές μας παραστάσεις και ίσως να κάνουμε αποδράσεις και διαδρομές μακριά από τα τετριμμένα και τα συνηθισμένα. Και είναι καλό να ενεργοποιηθούμε, αλλάζοντας πράγματα εμείς οι ίδιοι από το να περιμένουμε την αλλαγή να συμβεί.

Από την άλλη βέβαια, η ανάγκη αυτή για αλλαγή μπορεί να μας φέρει σε ρήξη ή σε σύγκρουση με το κατεστημένο ή με πρόσωπα που έχουν κάποια εξουσία κοινωνικά ή προσωπικά και να έχουμε θέματα σύγκρουσης προσωπικοτήτων και εγωισμών. Ακόμη και σε αυτήν την περίπτωση όμως, οι καταστάσεις θα μας οδηγήσουν να καταλάβουμε ότι πρέπει να κάνουμε, αναγκαστικά σε αυτή την περίπτωση, τις ριζικές αλλαγές που χρειάζονται.

Αργά και σταθερά προς την επιτυχία
Γιατί  όχι να μην είναι και μια περίοδος που έρχεται αναγνώριση και αποτέλεσμα στους κόπους και στην ενέργεια που έχουμε επενδύσει σε προηγούμενα εγχειρήματα και προσπάθειες; Το τρίγωνο με τον Κρόνο μας βοηθά να εστιαστούμε στους σκοπούς μας και στα σχέδιά μας και να πετύχουμε με καθαρό μυαλό στόχους ή να εντοπίσουμε λάθη και ατέλειες που μέχρι τώρα δεν είχαμε προσέξει.

Επίσης, αυτή την περίοδο μπορούμε να βρούμε μια ισορροπία ανάμεσα στα επαγγελματικά και προσωπικά θέματα και να μην είμαστε τόσο εργασιομανείς και απορροφημένοι από τις εξελίξεις στα εργασιακά μας εις βάρος των προσωπικών θεμάτων. Ακόμη μπορεί να μην είναι η στιγμή που στα επαγγελματικά και οικονομικά μας ζητήματα θα δούμε πλήρως τους καρπούς, καθώς ο ανάδρομος Δίας τετραγωνίζει τον ανάδρομο Κρόνο, αλλά αυτή η στιγμή με σωστή, λογική και ψύχραιμη προετοιμασία έρχεται.

Ενεργά μεσοδιαστήματα


Νέα Σελήνη= Ερμής/Αφροδίτη

Το μεσοδιάστημα Ερμή/Αφροδίτη είναι ο άξονας της μετάδοσης των συναισθημάτων κατά Έμπερτιν και σχετίζεται με όμορφες σκέψεις γύρω από τον έρωτα και την αγάπη. Η Νέα Σελήνη μπορεί να φέρει ένα καινούργιο και πολύ όμορφο άτομο στην ζωή μας.
Πλούτωνας= Ερμής/Αφροδίτη
Το ίδιο μεσοδιάστημα ενεργοποιείται με τετράγωνο από τον Πλούτωνα πράγμα που μπορεί να προσδίδει φοβερό βάθος και ένταση με την μορφή μιας δημιουργικής δύναμης. Οι σκέψεις γύρω από τον έρωτα αποκτούν φανατισμό, ιδιόρρυθμες ή παράξενες σχέσεις και ένας μονόπλευρος ή πάρα πολύ εξειδικευμένος στόχος-σκοπός.
Κρόνος= Ποσειδώνας/Β.Δ.
Το μεσοδιάστημα κατά Έμπερτιν είναι ο άξονας της έλλειψης της κοινωνικής αίσθησης ή του ομαδικού πνεύματος. Ενεργοποιούμενο από τον Κρόνο μιλά για καταπίεση συναισθηματική μέσα σε οργανώσεις ή ομάδες, για μειονεκτήματα ή απώλειες μέσα σε σχέσεις, για συναισθηματικό πόνο που έχει ως πηγή του τον σύντροφο και για χωρισμό που έχει ως αιτία την εξαπάτηση ή την ανειλικρίνεια.

Καλή και δημιουργική νέα Σελήνη σε όλους και όλες! 
Athan. 


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα