Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

10 μυστικά που σας ομορφαίνουν όσο... κοιμάστε!

Όλες έχει τύχει να κοιταχθούμε το πρωί στον καθρέφτη και να αναρωτηθούμε τι πήγε στραβά και μοιάζουμε με κακιά μάγισσα. Αν δε θέλετε να ξυπνάτε πια με πρησμένα μάτια, φριζαρισμένα μαλλιά και ξηρά χείλη, οι παρακάτω συμβουλές θα χαρίσουν λάμψη στην επιδερμίδα σας και θα σας εξοικονομήσουν χρόνο από τις πρωινές ετοιμασίες.


Μερικές απλές αλλαγές στη ρουτίνα σας πριν αλλά και κατά τη διάρκεια του ύπνου, θα σας κάνουν να φαίνεστε αλλά και να είστε πιο όμορφη και υγιής.

Μην κοιμάστε ποτέ χωρίς να αφαιρέσετε το μακιγιάζ


Τα υπολείμματα από το make up αλλά και η σκόνη ή το καυσαέριο που «κάθονται» στην επιδερμίδα σας κατά τη διάρκεια της ημέρας φράζουν τους πόρους του δέρματος και εμποδίζουν την ανάπλασή του. Έτσι, είναι πιθανό να ξυπνάτε με θαμπό δέρμα και ύπουλα μικρά σπυράκια.

Αφαιρέστε προσεκτικά το μακιγιάζ πριν πέσετε για ύπνο, αλλά ακόμα και αν δε χρησιμοποιείτε make up ακολουθήστε την ίδια διαδικασία για να αφαιρέσετε τη σκόνη και τα νεκρά κύτταρα. Διαλέξτε το προϊόν ντεμακιγιάζ που ταιριάζει στην επιδερμίδα σας με τη βοήθεια του φαρμακοποιού ή πλύνετε το πρόσωπό σας με νερό και σαπούνι.

Δώστε βάρος στη σωστή ενυδάτωση


Μετά το πλύσιμο του προσώπου είναι σημαντικό να ενυδατώσετε καλά το δέρμα σας. Οποιαδήποτε ενυδατική κρέμα είναι κατάλληλη, αλλά για καλύτερα αποτελέσματα επενδύστε σε μια καλή κρέμα νυκτός, συμβατή με τον τύπο του δέρματος και την ηλικία σας. Χρησιμοποιείτε πάντα ειδική κρέμα για τα μάτια, την οποία είναι προτιμότερο να διατηρείτε στο ψυγείο, αφού όταν εφαρμόζεται παγωμένη είναι πιο αποτελεσματική.


Περιποιηθείτε τα χείλη σας


Τα χείλη τείνουν να αφυδατώνονται και να ξεφλουδίζουν. Χρησιμοποιήστε ένα παχύρευστο μίγμα από ζάχαρη και ελαιόλαδο για φυσική απολέπιση. Εφαρμόστε τρίβοντας απαλά και με κυκλικές κινήσεις με τα δάχτυλά σας για 10-20 δευτερόλεπτα το κάθε χείλος. Ξεπλύνετε με νερό και εφαρμόστε κάποιο lip balm της αρεσκείας σας για απαλά και νεανικά χείλη.


Δυναμώστε τις βλεφαρίδες σας


Οι όμορφες και υγιείς βλεφαρίδες θα κάνουν το βλέμμα σας πιο ζωηρό και ζωντανό και θα αφαιρέσουν χρόνια από τα μάτια σας. Υπάρχουν τρεις τρόποι για να κάνετε τις βλεφαρίδες σας πιο πυκνές, λαμπερές και μακριές. Τα μαγικά συστατικά είναι το ελαιόλαδο, το καστορέλαιο ή ρετσινόλαδο (όπως θα το έχετε ακούσει) και η βαζελίνη. Εφαρμόστε ένα από τα τρία με ένα καθαρό βουρτσάκι/μπατονέτα/ οδοντόβουρτσα ή ακόμα και με το χέρι με προσεκτικές και απαλές κινήσεις σε καθημερινή βάση πριν από τον ύπνο. Το πρωί ξεβγάλετε με νερό και σαπούνι. Τα αποτελέσματα θα αρχίσουν να φαίνονται από τις πρώτες εβδομάδες και θα είναι εντυπωσιακά.

Βαζελίνη η θαυματουργή


Η βαζελίνη είναι ένα από τα πιο οικονομικά και εύχρηστα καλλυντικά που κυκλοφορούν. Μπορεί να εφαρμοστεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους αλλά η λιπαρή υφή της δε την κάνει ιδανική για χρήση κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ωστόσο το βράδυ είναι ο καλύτερός σας φίλος. Είναι ιδανική για να ενυδατώσετε οποιοδήποτε μέρος του σώματός σας και τα αποτελέσματα θα είναι εντυπωσιακά ακόμα και στις περιπτώσεις όπου ενυδατικές κρέμες και λοσιόν σηκώνουν τα χέρια ψηλά.

Είναι εξαιρετική στο να εξαφανίζει μαύρους κύκλους από τα μάτια (αλλά και μελανιές, αρκεί να εφαρμόσετε αμέσως μετά το χτύπημα). Χρησιμοποιήστε την όπως την κρέμα ματιών, αλλά θυμηθείτε να την αφαιρέσετε το πρωί. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως lip balm με μεγάλη επιτυχία, αλλά και να κάνει τα πόδια σας απαλά σαν… πατουσάκια παιδιού εφαρμόζοντας μια γενναία ποσότητα στα πέλματά σας και φορώντας έπειτα βαμβακερές κάλτσες.

Αλλάξτε μαξιλαροθήκες


Τα έλαια από τα μαλλιά σας μένουν πάνω στη μαξιλαροθήκη και όταν ακουμπάτε το πρόσωπό σας φράζουν οι πόροι του δέρματος. Αλλάξτε μαξιλαροθήκες τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα και χρησιμοποιήστε το μαξιλάρι και από τις δύο του πλευρές.

Χρησιμοποιήστε μεταξωτές μαξιλαροθήκες και όχι βαμβακερές -αν αυτό είναι δυνατόν- αφού έτσι θα εμποδίσετε τα μαλλιά σας από το να φριζάρουν κατά τη διάρκεια του ύπνου.

 


Φροντίστε τα μαλλιά σας


Ανακαλύψτε τα μαλακτικά μαλλιών που δεν χρειάζονται ξέβγαλμα και εφαρμόστε όσο κοιμάστε. Με αυτό τον τρόπο τα μαλλιά σας θα είναι ενυδατωμένα και λαμπερά όλη τη μέρα. Με τα χέρια σας «στρίψτε» τα μαλλιά σαν να προσπαθείτε να φτιάξετε ένα «σχοινί» με αυτά και τοποθετήστε τα πίσω και μακριά από το πρόσωπό σας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα λαστιχάκι μαλλιών και να τα δέσετε σε μια πολύ χαλαρή πλεξίδα. Με αυτό τον τρόπο θα διασφαλίσετε πως το επόμενο πρωί τα μαλλιά σας θα έχουν ένα φυσικό κυματιστό λουκ, χωρίς ατίθασες τρίχες να πετάνε δεξιά και αριστερά.

Κοιμηθείτε ανάσκελα


Οι δερματολόγοι ισχυρίζονται πως μπορούν να καταλάβουν ποια μεριά του προσώπου ακουμπάμε στο μαξιλάρι από τις ρυτίδες μας! Αν δεν θέλετε να τσαλακώνετε το πρόσωπό σας κοιμηθείτε ανάσκελα και μάλιστα με ένα αφράτο και ψηλό μαξιλάρι για να αποφύγετε να ξυπνήσετε πρησμένη.

Προσέξτε τι τρώτε πριν από τον ύπνο


Δεν είναι λίγα αυτά που πρέπει να αποφύγετε πριν τον ύπνο, αλλά η ομορφιά θέλει θυσίες. Η κατανάλωση αλκοόλ είναι ο νούμερο ένα εχθρός, όχι μόνο θα σας αφυδατώσει αλλά θα προκαλέσει πρήξιμο και σακούλες στα μάτια ή και σε όλο το πρόσωπο. Ο καφές, η σοκολάτα αλλά και φαγητά πλούσια σε γλυκόζη, όπως οι πατάτες και το ρύζι, χαλάνε την ποιότητα του ύπνου σας.

Τέλος, θυμηθείτε να ενυδατώσετε τον οργανισμό σας από μέσα προς τα έξω, πίνοντας άφθονο νερό. Με αυτό τον τρόπο δε κάνετε καλό μόνο στην εμφάνιση και την υγεία σας, αλλά εξασφαλίζετε ποιοτικότερο ύπνο. Στην υγειά σας και καλό βράδυ!

mama365

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα