Τρίτη 19 Απριλίου 2016

15 κόλπα για να διατηρήσετε τα ρούχα σας σαν… καινούρια!

post-feature-image

1. Διατήρηση ρούχων: Θέλετε να διατηρήσετε τα ρούχα σας περισσότερο; Πριν τα βάλετε στα άπλυτα, γυρίστε το μέσα-έξω, και αφήστε τα να αεριστούν πριν τα πλύνετε. Ο ιδρώτας μπορεί να κάνει τα ρούχα να μουχλιάσουν, κάτι που τα λεκιάζει και τα φθείρει!

2. Σιδερώστρα και αλουμινόχαρτο: Αν βάλετε ένα αλουμινόχαρτο κάτω από το κάλυμμα της σιδερώστρας σας, το σιδέρωμά σας θα γίνεται πιο γρήγορα, αφού το σίδερο θα καίει περισσότερο και η θερμοκρασία θα διατηρείται επί μακρότερο. 

3. Σόδα και ξύδι: Για να μαλακώσουν τα ρούχα σας, προσθέστε στο πλύσιμό τους μισή κούπα σόδας και στο ξέπλυμα τους μισή κούπα ξυδιού.

4. Σκώρος και γαρύφαλλο: Αποφύγετε τη ναφθαλίνη για να φυλάξετε τα ρούχα σας από το σκόρο. Βάλτε ανάμεσα στα ρούχα, τσέπες κ.λπ., ολόκληρα κομμάτια από γαρύφαλλο, αποτελεσματικό, ασφαλές, μυρωδάτο και φυσικό! 

5. Μαύρα βαμβακερά ρούχα: Αν τα μαύρα βαμβακερά ρούχα σας (μπλούζες, παντελόνια, φούστες) έχουν ατονήσει και το μαύρο χρώμα τους έχει χάσει την «έντασή» του, προσθέστε στον κύκλο ξεπλύματος του πλυντηρίου σας 2 κούπες έτοιμου μαύρου δυνατού καφέ.
 Χρωματιστές πετσέτες: Αν έχετε πετσέτες με χτυπητούς χρωματισμούς και θέλετε να τις διατηρήσετε όμορφες, προσθέστε στο πρώτο πλύσιμό τους μια κούπα αλάτι στο νερό. Το αλάτι σταθεροποιεί τα χρώματα και βοηθάει να παραμείνουν ζωντανά και έντονα για περισσότερο χρόνο!



 6. Μεταξωτά υφάσματα: μην τα στεγνώνετε στον ήλιο.

 7. Μάλλινα υφάσματα: Για να ξαναβρούν τη φόρμα τους, αφήστε τα να απολαύσουν την υγρασία των υδρατμών του μπάνιου σας μακριά από θερμαντικά σώματα ή καλοριφέρ.

 8. Ρούχα στην κρεμάστρα : Για να μην μένουν σημάδια από την κρεμάστρα στους ώμους των ρούχων σας, βάλτε παλιές βάτες όταν τα κρεμάτε.

 9. Τσαλακωμένα ρούχα: Κρεμάστε τα τσαλακωμένα ρούχα στο μπάνιο. Οι ατμοί θα τα ισιώσουν. 

10. Ρούχα στη βαλίτσα: Για να μην τσαλακώνονται τα ρούχα στη βαλίτσα, βάλτε ριζόχαρτο στα μανίκια και τους ώμους των σακακιών και των φορεμάτων και κάντε τις φούστες ρολό.

 11. Πλύσιμο πουκαμίσων: Πριν βάλετε στο πλυντήριο τα πουκάμισα, τρίψτε τους γιακάδες και τις μανσέτες τους με μία βούρτσα βουτηγμένη σε υγρό απορρυπαντικό. 

12. Κουρτίνες μπάνιου: Τα άλατα νερού και οι σαπουνάδες κάνουν τις κουρτίνες μπάνιου να γαριάσουν και να φαίνονται λερωμένες. Βάλτε τις στο πλυντήριο και πλύνετε τις στο πρόγραμμα για τα χρωματιστά. Κρεμάστε τις στη θέση τους μόλις τις βγάλετε από το πλυντήριο. 

13. Σιδέρωμα: Καθαρίστε τακτικά το σίδερό σας, τρίβοντας το απαλά με ένα κομμάτι ύφασμα, όσο είναι ακόμα ζεστό. Έτσι, θα αποφύγετε τα » ίχνη» που μπορεί να αφήσει πάνω στα φρεσκοπλυμένα ρούχα. 

14. Πλάκα σίδερου: Αν η πλάκα του σίδερου κολλάει , τρίψτε την όσο είναι ακόμα χλιαρή με ένα λεπτό κομμάτι πανί, στο οποίο θα έχετε βάλει επάνω τριμμένο κερί. Κατόπιν περάστε την πλάκα με ένα μαλακό πανί. 

15. Πλύσιμο μαξιλαριών/μπουφάν: Για να πλύνετε το κάλυμμα ενός μαξιλαριού ή ενός παπλώματος με πούπουλα , πρέπει να το αδειάσετε. Δεν θα πετάξουν σε ολόκληρο το σπίτι αν χρησιμοποιήσετε την ηλεκτρική σκούπα. Ξηλώστε λίγο την άκρη και μετά ανάψτε την σκούπα. Δεν έχετε παρά να ξαναβγάλετε μετά τα πούπουλα από τη σακούλα.
 Στο πλυντήριο , όταν πλένετε ένα μπουφάν με πούπουλα, έχετε στο νου σας να βάζετε στον κάδο μια μπάλα του τένις. Έτσι θα απλώνεται καλύτερα το πούπουλο και το μπουφάν σας θα είναι πάντα φουσκωτό και αφράτο.


donna

26ecopages

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα