Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Σεισμός 6.6 Ταρακουνάει Μεγάλες Πόλεις Στο Αφγανιστάν

Αφγανιστάν 6.6 Σεισμός Shakes Μεγάλες Πόλεις


Ένα σεισμός μεγέθους 6.6 έπληξε το Αφγανιστάν σήμερα το πρωί και έγινε αισθητός σε πολλές μεγάλες πόλεις σε όλη τη νοτιοδυτική Ασία.
Σύμφωνα με την Αμερικανική Υπηρεσία Γεωλογικής Έρευνας (USGS), ο σεισμός μετρήθηκε αρχικά ως μεγέθους 7.1 και χτύπησε κοντά στα σύνορα με το Τατζικιστάν, στις 10:28 GMT
Epicenter of 7.1 quake was located at Koh Hindukash Region Afghanistan at depth of 236 km



Το USGS ανακοίνωσε ότι ο σεισμός έπληξε μια από τις πιο σεισμικά ενεργές περιοχές στη γη. Η περιοχή βρίσκεται εκεί όπου οι πλάκες της Ινδίας και της Ευρασίας συγκρούονται.

Αναφορές στο twitter έκαναν γνωστό ότι πολλά κτίρια εκκενώθηκαν στο Νέο Δελχί, όπως επίσης και ότι η υπηρεσία του μετρό σταμάτησε.
Το BBC αναφέρει:
Ο πρόσφατος σεισμός, στα αραιοκατοικημένα βουνά Hindu Kush, χτύπησε σε βάθος 210 χιλιομέτρων, ανέφερε το USGS . Ήταν το ίδιο βάθος με τον σεισμό του 2015.
Τουλάχιστον 27 άνθρωποι εισήχθησαν στο νοσοκομείο στο Peshawar, ανέφεραν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στο Πακιστάν. Δεν υπήρξαν άμεσες αναφορές για σημαντικές ζημιές.
Στο Δελχί, περίπου 620 χιλιόμετρα (1.000 μίλια) από το επίκεντρο, το μετρό προσωρινά σταμάτησε. Ο Sanjoy Majumder του BBC είπε ότι ένας αριθμός μετασεισμών έγιναν αισθητοί στην ινδική πρωτεύουσα.
Οι μετασεισμικές κατολισθήσεις είναι μια πιθανή απειλή, δήλωσε ο Ahmad Kamal, εκπρόσωπος στην Εθνική Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών της Ινδίας.
Το USGS λέει ότι ο σεισμός έλαβε χώρα σε "μία από τις πιο σεισμικά επικίνδυνες περιοχές στη γη".
τεκτονικές πλάκες
Η εφημερίδα Dawn του Πακιστάν ανέφερε ότι το Σάββατο η περιοχή είχε συγκλονιστεί από μια σειρά ισχυρών σεισμών με επίκεντρο τα Hindu Kush τις τελευταίες ημέρες.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ


H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση της αναφοράς της πηγής με ενεργό link  και όχι απλά η λέξη  ‘ΠΗΓΗ’ με λίνκ, θεωρώντας απαραίτητο ο αναγνώστης να έχει άμεση γνώση για το ποιος υπογράφει το άρθρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα