Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Απομάκρυνση τοξινών – 6 Τρόποι

απομάκρυνση τοξινών

Η απομάκρυνση τοξινών είναι μία διαδικασία που κάνει ο οργανισμός μας από μόνος του αφού έχει την δυνατότητα να φιλτράρει τις ουσίες που εισέρχονται σε αυτόν. Αυτό όμως που χρειάζεται σίγουρα είναι η βοήθειά μας ώστε η απομάκρυνση τοξινών να γίνει πιο γρήγορα και αποτελεσματικά. Τοξίνες, ουσιαστικά, είναι συστατικά ή ουσίες οι οποίες βρίσκονται στον οργανισμό μας σε λάθος ποσότητες. Η απομάκρυνση τοξινών κρίνεται απαραίτητη για την σωστή λειτουργία του οργανισμού μας αφού η παραμονή τους μπορεί να προκαλέσει κόπωση, πονοκέφαλο, πρηξίματα, κακοσμία, φλεγμονές και πολλές άλλες δυσάρεστες καταστάσεις. Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή θα μας βοηθήσει στην αποτελεσματική απομάκρυνση τοξινών αλλά δεν αρκεί αφού συσσώρευση τοξινών στον οργανισμό μας γίνεται και από συνήθειες όπως το κάπνισμα, το αλκοόλ αλλά και από την χρήση φαρμάκων και απορρυπαντικών! Έτσι αυτό που πραγματικά χρειαζόμαστε είναι υιοθετήσουμε κάποιες συνήθειες που βοηθού στην απομάκρυνση τοξινών και κατά συνέπεια στην καλή λειτουργία του οργανισμού μας! Παρακάτω θα δούμε μερικές συνήθειες που μπορούμε να ονομάσουμε εχθρούς των τοξινών,

Απομάκρυνση τοξινών
1)Φρούτα και λαχανικά εποχής
Όλες γνωρίζουμε πως τα φρούτα και τα λαχανικά περιέχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες και βοηθού στην αποτοξίνωση του οργανισμού μας, στην ενίσχυση του μεταβολισμού και γενικότερα στην καλή λειτουργία του. κάτι όμως που πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα είναι η ποιότητα των φρούτων και των λαχανικών που καταναλώνουμε ώστε να έχουμε τα αποτελέσματα που επιθυμούμε. Πολύ βασικό είναι να καταναλώνουμε βιολογικά φρούτα και λαχανικά στην εποχή τους! Επίσης γενικότερα μην ξεχνάτε να τα πλένετε πολύ καλά και αν δεν είστε σίγουρες, ειδικότερα με τα λαχανικά, μπορείτε να τα βουτήξετε για λίγη ώρα σε ένα μπολ με νερό και σόδα ή λεμόνι!τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά είναι οι καλύτεροι σύμμαχοι στην προσπάθειά σας να απομακρύνετε τις τοξίνες από  τον οργανισμό σας.
2)Ροφήματα αποτοξίνωσης
Κάποια συγκεκριμένα ροφήματα, επίσης, μπορούν να βοηθήσουν στην απομάκρυνση τοξινών αλλά πάντα σε συνδυασμό με μία σωστή και ισορροπημένη διατροφή. Το πράσινο τσάι και η λουίζα είναι από τα πιο γνωστά στους γυναικείους κύκλους! Ακόμη το μάραθο παρουσιάζει εξαιρετικά αποτελέσματα και πίνετε ευχάριστα. Αν θέλετε να το απολαύσετε προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού μάραθο σε 1 φλιτζάνι βραστό νερό. Αν πάλι προτιμάτε τους χυμούς τότε την λύση θα σας δώσει ένας υπέροχος χυμός ροδιού με ιδιαίτερα ευεργετικέ ιδιότητες γενικότερα για τον οργανισμό σας ή ο καταπληκτικός συνδυασμός χυμού μάνγκο με χυμό ανανά!ένα από τα πιο απλά ροφήματα που μπορείτε να καταναλώνετε είναι νερό με φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού.
3)Κατανάλωση νερού
Η κατανάλωση νερού μας βοηθάει ιδιαίτερα στην απομάκρυνση τοξινών και τα 8 ποτήρια νερό την ημέρα θεωρούνται ιδανικά. Ένα τρικ για να μην «ξεχνάτε» να πίνετε νερό είναι η χρήση του μπουκαλιού. Προμηθευτείτε ένα μικρό μπουκαλάκι νερό που θα έχετε πάντα δίπλα σας ώστε να σας θυμίζει πως πρέπει να το καταναλώσετε. Μην το κάνετε με καταπιεστικό τρόπο αλλά πίνετε λίγο και όσο μπορείτε κατά την διάρκεια της ημέρας. Μέχρι το βράδυ θα απορείτε κι εσείς οι ίδιες με το πόσο νερό καταναλώσατε τελικά!
4)Άσκηση
Η άσκηση εκτός από όλα αυτά που μας προσφέρει θεωρείται και η καλύτερη μέθοδος αποτοξίνωσης. Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε τον τρόπο άσκησης που ταιριάζει σε εσάς και όλα τα άλλα θα έρθουν από μόνα τους. Ξεκινήστε ένα πρόγραμμα που σας αντιπροσωπεύει και θα διαπιστώσετε πως οι τοξίνες γρήγορα απομακρύνονται μέσα από τον ιδρώτα κατά την διάρκεια της άσκησης. Έτσι σύντομα θα νιώσετε ευεξία και αναζωογόνηση!
5)Ποδόλουτρο με σόδα φαγητού
Ένα ποδόλουτρο με σόδα φαγητού θα βοηθήσει στην απομάκρυνση τοξινών από τα άκρα σας. θα χαλαρώσετε και θα νιώσετε ξεκούραστες ενώ ταυτόχρονα το ποδόλουτρο με την σόδα φαγητού θα βοηθήσει τον οργανισμό σας να αρχίσει να αποτοξινώνεται!
6)Αφρόλουτρο με σόδα φαγητού
Ακόμα μία λύση είναι το αφρόλουτρο με την σόδα φαγητού το οποίο θεωρείται πως επιταχύνει την διαδικασία. Γεμίστε την μπανιέρα σας και ρίξτε περίπου 300 γραμμάρια σόδα φαγητού. Στην συνέχεια ανακατέψετε καλά το νερό ώστε να διαλυθεί και καθίστε μέσα στην μπανιέρα σας για περίπου 20 με 25 λεπτά. Όταν βγείτε θα αισθάνεστε πιο ανάλαφρες και αναζωογονημένες. Αν έχετε μεγάλη συσσώρευση τοξινών στον οργανισμό σας θα διαπιστώσετε μετά από λίγη ώρα πως αρχίζετε να ζεσταίνεστε και να ιδρώνετε. Το αφρόλουτρο με την σόδα φαγητού μπορείτε να το απολαμβάνετε 1 φορά τον μήνα.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα