Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Εμπιστεύσου τον Ανώτερο Εαυτό σου



Πολλοί από σας έχετε διδαχθεί να πιστεύετε ότι ο φυσικός σας νους κρατά τα ηνία κι είναι η δουλειά του να ελέγχει τα πάντα και να καταλαβαίνει πως όλα πρέπει να συμβούν προκειμένου να λειτουργήσουν. Αυτό όμως δεν είναι η περιγραφή της εργασίας σας. Ο σωματικός σας νους δεν έχει σχεδιαστεί για να καταλαβαίνει πως συμβαίνουν τα πράγματα. Έχει σχεδιαστεί μονάχα για να καταλαβαίνει πως συνέβηΣΑΝ τα πράγματα. Δεν έχει σχεδιαστεί για να καταλαβαίνει πως θα συμβούν τα πράγματα. Έχει σχεδιαστεί μονάχα για να καταλαβαίνει πως συνέβηΣΑΝ τα πράγματα.

Ο Ανώτερος εαυτός (διαίσθηση) -εκείνο το μέρος πάνω από την φυσική πραγματικότητα που είναι επίσης μέρος της προσωπικής σας ύπαρξης- είναι το επίπεδο της ύπαρξής σας που έχει την ικανότητα να καταλαβαίνει πως συμβαίνουν τα πράγματα. Γι αυτό δεν χρειάζεται να ανησυχείτε και να εστιάζεστε στο πως θα συμβεί κάτι. Δεν υπάρχει τρόπος να το γνωρίζετε. Δεν είναι μέσα στις ικανότητες του φυσικού σας Νου να το γνωρίζει αυτό. Η δυνατότητα του φυσικού σας Νου είναι μόνο να βλέπει πως έχει ήδη συμβεί. Αλλά όχι πως θα συμβεί. Η γνώση του πως θα συμβεί έρχεται από τον Ανώτερο εαυτό σας (Διαίσθηση) αλλά όχι από τον φυσικό σας νου.

Προσέξτε, τώρα, πολύ σημαντικό: Ο Ανώτερος εαυτός σας ΣΥΛλαμβάνει, ο υλικός εγκέφαλος λαμβάνει.

Ο φυσικός νους ή φυσική προσωπικότητα ΑΝΤΙλαμβάνεται.

Ο φυσικός νους ή φυσική προσωπικότητα δεν συλλαμβάνει –οτιδήποτε. Ο φυσικός νους δεν είναι σε θέση να δημιουργήσει μία ιδέα. Ούτε μία! Ούτε μία!
Οποιαδήποτε ιδέα είχατε ποτέ, δεν προήλθε από τον φυσικό σας νου, Ούτε μία! Ο{φυσικός νους} μπορεί μονάχα να αντιληφθεί το αποτέλεσμα της ιδέας που έλαβε ο εγκέφαλος από τον ανώτερο εαυτό, ο οποίος την συνέλαβε.


Το να αρχίσετε να κατανοείτε αυτήν την σχέση θα σας βοηθήσει να αρχίσετε να έχετε μια καλύτερη σχέση και μια ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με το ανώτερο εαυτό και θα ενθαρρύνει εκείνον τον εαυτό που είναι φυσικός νους να επιτρέψει σε εκείνον τον εαυτό σας που είναι ο Ανώτερος Εαυτός να κάνει την δική του δουλειά, ενώ ο φυσικός νους θα καταπιάνεται με αυτό που εκείνος σχεδιάστηκε για να κάνει. Το οποίο είναι απλώς να σας εστιάζει στην φυσική πραγματικότητα, έτσι ώστε να μπορείτε να αντιληφθείτε και να βιώσετε το αποτέλεσμα αυτού που από τον Ανώτερο εαυτό σας ΣΥΛλάβατε ως αντιπροσωπευτικό της φυσικής σας αλήθειας και χαράς.



Λοιπόν, αυτή η γνώση, η κατανόηση αυτής της σχέσης, θα σας επιτρέψει να χαλαρώσετε και να μην αισθάνεστε ότι έχετε να κάνετε τόσα πολλά.  Δεν είναι ευθύνη δική σας -ως φυσικός νους- να δημιουργήσετε αυτά τα πράγματα και να ανακαλύψετε πως όλα θα συμβούν.

Εάν ο φυσικός νους διδαχτεί να σκέπτεται ότι κρατά τα ηνία, μπορεί να αιχμαλωτιστεί από την ιδέα ότι μπορεί να επιχειρήσει να κάνει τα πράγματα να συμβούν όπως συνέβαιναν στο παρελθόν, πιστεύοντας ότι αυτό που αντιλαμβάνεται να συνέβη στο παρελθόν, θέτει επίσης ένα μοντέλο για το πώς χρειάζεται να συμβούν τα πράγματα και στο μέλλον, ενώ στην πραγματικότητα δεν το θέτει. 

Η απόπειρα να επιφέρετε αυτήν την επανάληψη, μονάχα θα προκαλέσει έναν επαναληπτικό κύκλο που απλά θα σας κρατά κολλημένους σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο εκδήλωσης της πραγματικότητας και δεν θα προχωράτε μέχρι να επιτρέψετε στον εαυτό σας να κάνει το άλμα και να εγκαταλείψετε τον τρόπο που πιστεύετε ότι τα πράγματα χρειάζεται να συμβούν και να επιτρέψετε στον Ανώτερο Εαυτό να σας δείξει πως μπορούν να συμβούν. 

… Και μέχρι να αφήσετε τον φυσικό σας νου να λάβει, να αντιληφθεί πως αυτά έχουν συμβεί.

Λοιπόν, δεν χρειάζεται να σέρνετε μαζί σας αυτά τα μπαγκάζια. Παραείναι βαριά. Δεν έχετε σχεδιαστεί να τα σέρνετε. Αν συνεχίσετε να τα σέρνετε θα εξαντληθείτε πολύ γρήγορα. Θα αρχίσετε να σέρνεστε. Θα λέτε: ‘’Η Ζωή είναι βαρύ φορτίο’’ ‘’Δεν λειτουργεί’’ ‘’Δεν την διασκεδάζω’’.  

Γιατί όχι; Γιατί κάνετε υπερβολικά πολλές δουλειές. Δεν κάνετε μόνον την δουλειά που σχεδιαστήκατε για να κάνετε, επιχειρείτε επίσης να κάνετε την δουλειά του Ανώτερου Εαυτού. Ο Ανώτερος Εαυτός σας είναι ο εαυτός σας εκείνος που βρίσκεται στην βουνοκορφή και έχει την μεγάλη εικόνα, έχει την συνολική εικόνα και μπορεί να κοιτάξει κάτω στον φυσικό νου στην κοιλάδα και να πει: ‘’Ο δρόμος είναι από’ κει σου λέω, στρίψε αριστερά… ξέρω ότι νομίζεις πως πρέπει να στρίψεις δεξιά, γιατί πιστεύεις ότι εσύ κάνεις κουμάντο αλλά σου λέω: ΣΤΡΙΨΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ!

Προσοχή, προσοχή, προσοχή: Δεν χρειάζεται να ξέρεις πως η στροφή στ’ αριστερά θα σε φέρει εκεί που θέλεις να πας. Εγώ μπορώ να δω ότι θα το κάνει, γιατί είμαι στην βουνοκορφή. Εσύ δεν χρειάζεται να το ξέρεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις, είναι:  ΤΙ; Να εμπιστευτείς ότι σου λέω την αλήθεια. Γιατί να κάνω οτιδήποτε διαφορετικό; Είμαι Εσύ!



Όταν καταλάβεις ότι ο Ανώτερος Εαυτός σου είναι πραγματικά πτυχή του εαυτού σου, τότε ίσως νιώσεις πρόθυμος να αρχίσεις να ακούς αντί να σκέφτεσαι επειδή ο φυσικός νους σου έχει διδαχτεί να πιστεύει ότι κάνει κουμάντο κι έτσι δεν εμπιστεύεται την αληθινή συνειδητοποίηση κανενός άλλου. Αντί να σκέφτεσαι ότι ο πραγματικός εαυτός σου προσπαθεί να σε εξαπατήσει, προσπαθεί να σε ξεγελάσει… ‘’Τι ξέρει αυτός;’’ ΠΟΛΛΑ! Γιατί ΕΣΥ είσαι επίσης ΑΥΤΟΣ. Και ΑΥΤΟΣ είναι επίσης ΕΣΥ!

Λέμε απλά, ότι ετούτος είναι ο πλήρης Άνθρωπος: Ο Ανώτερος Εαυτός (που συλλαμβάνει τις ιδέες), ο Εγκέφαλος (που τις λαμβάνει), ο φυσικός νους (που τις αντιλαμβάνεται) – αυτή είναι η πλήρης σου προσωπικότητα. Κι όταν διαχωρίζεις τον εαυτό σου δεν λειτουργείς, κυριολεκτικά δεν λειτουργείς ως πλήρης άνθρωπος. 

Ρίχνεις την ευθύνη και το βάρος της δουλειάς σε μονάχα ένα μέρος της προσωπικότητάς σου, τον φυσικό σου νου και περιμένεις από αυτόν να φέρει το βάρος  το οποίο δεν έχει σχεδιαστεί για να κάνει.  Βάζεις υπερβολικό βάρος σε αυτόν. Υπερβολική έμφαση σε αυτόν. Και τούτο τείνει να σε εξουθενώσει μέχρι του σημείου να μην έχει πια σημασία το τι λέει ο Ανώτερος εαυτός για το ποιον δρόμο πρέπει να πάρεις – απλά θα παραείσαι εξουθενωμένος για να κινηθείς.

Η ιδέα είναι πως όταν επιτρέψεις στον Ανώτερο Εαυτό σου να φέρει το φορτίο, κάνοντας την δουλειά που σχεδιάστηκε για να κάνει, το φορτίο σου θα ελαφρώσει, θα ενεργοποιηθείς, θα φωτιστείς. Θα αισθανθείς πιο ελεύθερος, θα αισθανθείς ότι έχεις περισσότερη ενέργεια απ’ όση αισθάνθηκες ποτέ ότι είναι δυνατόν να έχεις. 

Θα είσαι σε θέση να κινηθείς προς την κατεύθυνση που υποδεικνύει ο Ανώτερος Εαυτός, γιατί δεν θα σε βαραίνουν τότε πράγματα που δεν έχεις καμιά δουλειά να τραβάς μαζί σου. Και θα σε κάνει να αισθανθείς ελεύθερος. Και θα μπορείς να πορευτείς στον δρόμο τρέχοντας, διότι όταν εγκαταλείψεις την δουλειά που δεν είναι δική σου τα πράγματα θα επιταχυνθούν. 

Αν το βρίσκεις απαραίτητο να σέρνεις όλα αυτά τα μπαγκάζια μαζί σου, αυτό θα σε επιβραδύνει. Όταν πετάξεις ότι δεν είναι δικό σου θα αναπτύξεις ταχύτητα διότι δεν θα μεταφέρεις πια πρόσθετο βάρος. Τα πράγματα θα επιταχυνθούν. Το παράδοξο εδώ είναι, ότι επειδή ο φυσικός σου νους  έχει διδαχτεί ότι κάνει κουμάντο, ότι είναι δουλειά του να καταλαβαίνει με ποιον τρόπο όλα θα συμβούν, στην πραγματικότητα επιβραδύνει τα πράγματα. 



Παρόλο που επιθυμεί να τα επιταχύνει. Κάνει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που θέλει πραγματικά να συμβεί παίρνοντας πάνω του πολύ βάρος. Λοιπόν, εγκαταλείποντας αυτό το βάρος και επιτρέποντας στον εαυτό σου να λειτουργήσει ως το πλήρες ον και εμπιστευόμενος το ‘’πως’’ στον Ανώτερο Εαυτό  και μη σκεπτόμενος και μη ανησυχώντας γι αυτό στον φυσικό νου –δηλαδή για το πώς να πας εκεί που ξέρεις ότι θέλεις να είσαι -θα  επιτρέψεις να υπάρξει ισορροπία σε όλα τα επίπεδα της ύπαρξής σου και τα πράγματα θα κινηθούν προς αυτήν την θετική κατεύθυνση που αντιπροσωπεύει τον φυσικό σου εαυτό, επειδή θα συμπεριφέρεσαι ως ο αληθινός, πλήρης, ολιστικός, φυσικός εαυτός σου.

 Ωστόσο το να εμπιστευτείς το ‘’πως’’ στον Ανώτερο Εαυτό υπονοεί ότι κάνεις μια ουσιαστική προσπάθεια να συντονιστείς μαζί του. Κι ότι, αν λάβεις καθοδήγηση, την ακολουθείς με πίστη και προσπαθώντας να ξεπεράσεις τα εμπόδια. Και μη προσθέτοντας εμπόδια μέσα από τις ανησυχίες ή μάλλον τις αμφιβολίες σου. Το θέμα δεν είναι ακριβώς ότι χρειάζεσαι να είσαι ξένοιαστος αλλά μάλον ότι δεν πρέπει να ανακόψεις την πορεία σου λόγω αμφιβολιών και φόβων αλλά να προσπαθείς να βρίσκεις τρόπους αντιμετώπισης στην ίδια κατεύθυνση.


Όταν ακούτε να μιλούν γι’ αυτήν την ιδέα ‘’Να αφεθείς, να παραδοθείς’’ αυτό εννοούν: απλά να παραδοθείς σε αυτό που πραγματικά είσαι αντί γι’ αυτό που σε δίδαξαν να πιστεύεις ότι πρέπει να είσαι. Αυτό συνειδητοποιείτε τώρα σε αυτήν την εποχή εσωτερικού μετασχηματισμού του πλανήτη σας. Ότι δεν είστε μόνοι. 

Ότι ο περιορισμένος τούτος εαυτός σας, που μέχρι τώρα πιστεύατε ότι είναι η ολότητα ης ύπαρξής σας, δεν είναι πράγματι παρά ένα μικρό κομμάτι και ότι έχετε όντως άλλα μέρη του εαυτού σας που θα μπορούσατε να χρησιμοποιείτε στα οποία θα μπορούσατε να επιτρέψετε να φέρουν μαζί με εσάς κάποιο από το βάρος, αλλά στων οποίων τον ρόλο έχετε αρνηθεί να πιστεύετε, λόγω των διδαχών που έχει λάβει η προσωπικότητά σας, ο φυσικός σας νους σχετικά με το ποιος είναι ο δικός του ρόλος, η δουλειά του κι οι ευθύνες του.     
Μπασάρ


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα