Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Για τους φίλους μας τα ζώα



Χαίρεσαι όταν έχεις συντροφιά ένα ζώο. Έναν τετράποδο φίλο που θα είναι κοντά σου και θα σ' αγαπάει πραγματικά. Έναν φίλο που θα βλέπει την αληθινή ψυχή σου, αυτό το καλό κομμάτι μέσα σου και δε θα σκεφτεί πότε κάτι κακό για σένα.
Αυτό είναι αγάπη αγνή και την προσφέρουν, φίλε μου, μόνο τα ζώα. Γιατί κακό θα κάνουν μόνο για να αμυνθούν ή γιατί εσύ θα τους εκπαιδεύσεις να το κάνουν. Άραγε εσύ που τα σκοτώνεις και τα χτυπάς, τα εγκλωβίζεις, τα παίρνεις και μετά τα βαριέσαι και τα παρατάς, εσύ που τα έχεις μα δεν τα δίνεις σημασία ή ακόμα και πολλές φορές ξεσπάς επάνω τους και τα βρίζεις νιώθεις όμορφα για αυτές σου τις πράξεις; Καταλαβαίνεις ότι κάνεις κακό σε μια αγνή ψυχή; Άλλα δύσκολο να καταλάβεις γιατί εσύ που συμπεριφέρεσαι έτσι σου λείπει ψυχή, σου λείπει ανθρωπιά.

Είναι επικίνδυνοι όσοι φέρονται έτσι σ' ένα ζώο, είναι ικανοί για όλα. Ανάξιοι να έχουν δίπλα τους την αγάπη ενός ζώου, ανάξιοι να βρουν την τρυφερότητα.
Εσύ που φέρεσαι έτσι είσαι κομμάτι που δεν ταιριάζει στο παζλ της κοινωνίας μας, είσαι το κακό παράδειγμα, είσαι λάθος.


Είναι ψυχές αληθινές τα ζώα που θα μας μάθουν αυτό που ο κόσμος δύσκολα θα καταφέρει. Ν' αγαπάμε αληθινά, αγνά. Εσύ κακέ άνθρωπε, πάρε λίγο ψυχή από αυτά τα πλάσματα γιατί δεν έχεις και χωρίς ψυχή δεν υπάρχεις.
Μην τα βασανίζεις και μην τα προσπερνάς, μην τα υποτιμάς και μην τα συχαίνεσαι. Σταμάτα να τα εγκλωβίζεις, μην τα τυραννάς, μην τα θέλεις όταν δεν μπορείς να τα μεγαλώσεις ή γιατί θα τα βαρεθείς μετά.
Μόνο το δικό τους βλέμμα σε κοιτά με αγάπη πραγματική, άφησε τα να σου μάθουν να είσαι άνθρωπος.
Και πες μου, όταν είσαι ικανός να βλάψεις κάτι τόσο αγνό τι άλλο είσαι ικανός να κάνεις;


enfo

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα