Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Απίστευτο! Το δικαστήριο δικαίωσε τον Μπρέιβικ γιατί «παραβιάστηκαν τα δικαιώματά του»!




H[/dropcap] Νορβηγία παραβίασε τα ανθρώπινα δικαιώματα του Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ εκθέτοντάς τον σε απάνθρωπη, εξευτελιστική μεταχείριση ή τιμωρία κατά την έκτιση της ποινής κάθειρξης που του έχει επιβληθεί, αποφάνθηκε την Τετάρτη νορβηγικό δικαστήριο

Ο Μπρέιβικ, ο οποίος το 2011 σκότωσε σε δύο επιθέσεις 77 άτομα, στην χειρότερη πράξη βίας στη Νορβηγία από τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο, είχε στραφεί εναντίον των αρχών της χώρας τον Μάρτιο, κατηγορώντας τες για παραβίαση της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, ισχυριζόμενος ότι τον κρατούν απομονωμένο από τους άλλους φυλακισμένους.
Στην ετυμηγορία του δικαστηρίου αναφέρεται ότι το νορβηγικό κράτος παραβίασε το Άρθρο 3 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης.
“Η απαγόρευση της απάνθρωπης και εξευτελιστικής μεταχείρισης αντιπροσωπεύει μια θεμελιώδη αξία σε μια δημοκρατική κοινωνία. Αυτό ισχύει σε κάθε περίπτωση – και στη μεταχείριση τρομοκρατών και δολοφόνων”, αναφέρει στην απόφασή της η δικαστής Έλεν Αντενάες Σέκουλιτς.
Στην απόφαση αναφέρεται επίσης ότι το νορβηγικό κράτος δεν παραβίασε το δικαίωμα του Μπρέιβικ να έχει ιδιωτική και οικογενειακή ζωή.
Τον Μάρτιο, η υπόθεση είχε προκαλέσει κατάπληξη και μερικά γέλια μεταξύ των Νορβηγών που είχαν εκπλαγεί από τα παράπονα του Μπρέιβικ ότι ο καφές που του σερβίρουν είναι κρύος και τα γεύματά του ζεσταμένα σε φούρνο μικροκυμάτων, πράγματα που χαρακτήρισε “χειρότερα από το βασανιστήριο του εικονικού πνιγμού”.
Πριν από την ετυμηγορία, οι συνήγοροι και των δύο πλευρών είχαν δηλώσει πως θα ασκήσουν έφεση, αν η απόφαση δεν είναι υπέρ τους.

Οι «απάνθρωπες» συνθήκες που θα ζήλευε ο κάθε απανταχού άστεγος 

breivik2_0Ο Μπρέιβικ που έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση 21 ετών για τις επιθέσεις του, κατά τη διάρκεια της δίκης είχε παραδεχτεί με περηφάνια τις πράξεις του και είχε δηλώσει ότι εάν το δικαστήριο αποφάσιζε ότι έπασχε από κάποιου είδους ψυχική διαταραχή θα ασκούσε έφεση.
Στη δίκη δεν παρέλειψε δε να χαιρετίσει το ακροατήριο ναζιστικά, ενώ έχει εκφράσει την ικανοποίησή του για την άνοδο της ακροδεξιάς σε όλη την Ευρώπη.
Το κελί του Μπρέιβικ, που βρίσκεται σε μια νεόδμητη φυλακή, αποτελείται από τρία ξεχωριστά δωμάτια, ένα υπνοδωμάτιο, ένα γραφείο και το μπάνιο.
Ανέσεις και πολυτέλεια που θα ζήλευαν πολλοί άστεγοι, μπορεί ακόμα και φτωχοί που στερούνται βασικά αγαθά, όπως θέρμανση, ζεστό νερό και ίντερνετ.
Αυτές είναι οι «απάνθρωπες» συνθήκες της φυλακής στην οποία ζει ο «ιδεολόγος» Μπρέιβικ και η οποία ήταν “έτοιμη” λίγο πριν το μακελειό:
Anders-Behring-BreivikΒέβαια η είδηση πέρασε στα ψιλά γράμματα. Όπως στα ψιλά γράμματα είχε περάσει τότε και η φωτογραφία του με την τεκτονική του στολή. Είχε αναρτηθεί σε λογαριασμό στο φέις, έκανε το γύρο του διαδικτύου και λίγο μετά το μακελειό ο λογαριασμός έπεσε και ειπώθηκε ότι ήταν “ψεύτικος”.
Ο ίδιος παλιά ισχυρίστηκε ότι είχε αναλάβει μια δύσκολη «επιχείρηση μάρτυρα», το να σταματήσει μια μουσουλμανική εισβολή στην Ευρώπη, αφήνοντας πίσω του ένα μανιφέστο που απεικονίζει τον εαυτό του ως ένα σύγχρονο σταυροφόρο εναντίον των τζιχαντιστών και μέρος ενός «μεγαλύτερου οργανισμού».
Προφανώς του «οργανισμού» του οποίου φοράει και τη στολή, που έχει ρίζες τις Σταυροφορίες, που συνδέεται με τον εθνικισμό “τύπου Χίτλερ” και ξέρουμε ποιους τελικά εξυπηρετεί – τους ίδιους που γέννησαν και θρέφουν τους δήθεν τρομοκράτες και τζιχαντιστές.
Σε λίγο θα κηρύξουν τον μακελάρη και επίσημα ως “οσιομάρτυρα”, αφού η άκρα δεξιά κερδίζει ολοένα έδαφος στη «δημοκρατική» Νορβηγία.
Η δικαστική απόφαση δείχνει ότι η δικαιοσύνη τείνει να περάσει και επίσημα στα αζήτητα, οι πολίτες μένουν ολοένα και ξεκρέμαστοι, ακάλυπτοι μπροστά στα τόσα αδικήματα που διαπράττονται εις βάρος τους.
77 συμπατριώτες του έχασαν τη ζωή τους κι αυτός κερδίζει δίκες γιατί δεν έχει ίντερνετ να επικοινωνήσει με τους ομοϊδεάτες του.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα