Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Αυτά είναι τα λίγα πράγματα που μπορείς να ελέγχεις στη ζωή σου.

EMPNEYSH-MARKOULIDAKH-AYTA-EINAI-TA-LIGA-PRAGMATA-POY-MPOREIS-NA-ELEGXEIS-STH-ZOH-SOY
Η ανθρώπινη φύση είναι τέτοια που θέλεις να είσαι σίγουρος για κάθε βήμα που κάνεις. Θέλεις να είσαι σίγουρος ότι το μέλλον σου θα είναι φωτεινό και ασφαλές. Ότι δε θα αρρωστήσεις, ότι θα είσαι οικονομικά εξασφαλισμένες για πάντα. Θέλεις, δηλαδή, τον έλεγχο στη ζωή σου.
Να έχεις τον πλήρη έλεγχο στη ζωή σου είναι αδύνατον, επειδή υπάρχουν τόσες πολλές μεταβλητές στο παιχνίδι που να κάνουν τη ζωή σου αρκετά αβέβαιη. Παρόλα αυτά, υπάρχουν μερικά πράγματα στα οποία μπορείς να ασκείς τον πλήρη έλεγχο.
  1. Μπορείς να επιλέξεις να ζεις μια υγιή ζωή.
Είναι υπό τον έλεγχό σου να τρως υγιεινά τρόφιμα ή προτιμάς το πρόχειρο φαγητό. Το κάπνισμα είναι, επίσης, μια κακή συνήθεια για τον εαυτό σου. Μπορείς είτε να αποφασίσεις να ασκηθείς για να παραμείνεις υγιής ή μπορείς να κάθεσαι στον καναπέ όλη μέρα.
  1. Μπορείς να επιλέξεις να σε σέβονται.
Ο σεβασμός δεν είναι δεδομένος, αλλά θα πρέπει να το κερδίσεις. Πάντα να σκέφτεσαι θετικά για τους ανθρώπους και μη γεμίζεις την καρδιά σου με ζήλια, φθόνο και όλα τα κακά συναισθήματα. Όταν θα έχεις μία καθαρή, γεμάτη κατανόηση καρδιάς τότε θα κερδίσεις το σεβασμό των άλλων.
  1. Μπορείς να επιλέξεις να είσαι ευγνώμων.
Το να είσαι ευγνώμων είναι το κλειδί για την ευτυχία. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν ό,τι έχεις. Αν σκεφτείς θετικά και μετρήσεις όσα έχεις θα διαπιστώσεις ότι έχεις τόσα πολλά πράγματα που άλλοι άνθρωποι δεν έχουν ούτε τα μισά. Από εύκολη πρόσβαση σε τροφή, νερό και ηλεκτρικό ρεύμα, μέχρι υγεία, οικογένεια, σπίτι και χρήματα. Επίσης, να θυμάσαι ότι κανείς δεν έχει τα πάντα. Κάτι θα λείπει πάντα.

  1. Μπορείς να επιλέξεις να βελτιώνεις τον εαυτό σου συνεχώς.
Είναι υπό τον έλεγχό σου να βελτιώνεις τον εαυτό σου. Διάθεσε λίγο χρόνο για την αυτοαξιολόγησή σου και σημείωσε τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία σου. Σκέψου πώς μπορείς να τα δουλέψεις για να γίνουν από αδύνατα, τα δυνατά σου σημεία. Η δουλειά με τον εαυτό σου δε σταματάει ποτέ, συνεχίζεται μέχρι και τα βαθιά γεράματα.
  1. Μπορείς να επιλέξεις να εξοικονομήσεις χρήματα.
Μπορείς να ελέγξεις τις συνήθειές σου όσον αφορά την κατανάλωση χρημάτων. Δεν έχει σημασία πόσο πλούσιος ή φτωχός είσαι, πάντα θα υπάρχει χώρος για να εξοικονομήσεις κάποια χρήματα. Σκέψου τί είδους δαπάνες μπορούν να κοπούν και το είδος των εξόδων που είναι παραγωγικοί για εσένα. Η καλύτερη στρατηγική για την εξοικονόμηση χρημάτων είναι να κρατήσεις ένα προϋπολογισμό. Κάνε ένα σχέδιο σχετικά με τις δαπάνες ενός μηνός και παράμεινε πιστός σε αυτό.
  1. Μπορείς να επιλέξεις να είσαι πιστός.
Παραμένοντας πιστός στο σύντροφο της ζωής σου επιτυγχάνεις μία πραγματική ευτυχία. Οικοδομείς ισχυρές σχέσεις και καλλιεργείς τον αυτοσεβασμό. Φτιάχνεις μία στέρεη οικογένεια και ένα σταθερό και ασφαλές περιβάλλον στην καθημερινότητα σου, στο οποίο λείπουν οι προβληματισμοί και οι διχασμοί.
  1. Μπορείς να επιλέξεις να είσαι ένας πολύ καλός μπαμπάς ή μαμά.
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι η στιγμή που γινόμαστε γονείς. Τα παιδιά είναι πηγή μεγάλης έμπνευσης και ευτυχίας. Και όλοι θέλουν να μεγαλώσουν παιδιά με σεβασμό, υπάκουα και επιτυχημένα. Κι αυτό είναι στο χέρι σου. Είναι η μαμά και ο μπαμπάς που έχουν την ευθύνη να δημιουργήσουν ένα υγιές περιβάλλον στο οποίο τα παιδιά μπορούν να εξελιχθούν σε ευτυχισμένους ανθρώπους.
Φωτό από: www.upsocl.com
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα