Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Πρέπει τα παιδιά να πλένουν τα χέρια τους με ζεστό νερό για τα μικρόβια;

Πρέπει τα παιδιά να πλένουν τα χέρια τους με ζεστό νερό για τα μικρόβια;

Η επικρατούσα άποψη ότι το ζεστό νερό σκοτώνει τα μικρόβια, δεν φαίνεται να επαληθεύεται από τις έρευνες.
Και αυτό γιατί όπως προκύπτει από στοιχεία, τα μικρόβια εξουδετερώνονται σε θερμοκρασία μεγαλύτερη των 100 βαθμών Κελσίου! Αντίθετα όταν πλένουμε τα χέρια μας η θερμοκρασία δεν ξεπερνά τους 40 βαθμούς Κελσίου.
Στα παιδιά, που η επιδερμίδα τους είναι πολύ πιο ευαίσθητη και ενέχει ο κίνδυνος ακόμα και του εγκαύματος, το χλιαρό νερό είναι εκείνο που ενδείκνυται. Δεν είναι όμως αρκετό.

‘Οπως προκύπτει από μελέτες αλλά και  όπως τονίζουν οι ειδικοί, η απομάκρυνση των μικροβίων έχει να κάνει με το χρόνο και τον τρόπο που πλένουμε τα χέρια και όχι τόσο με τη θερμοκρασία του νερού.
Εκείνο λοιπόν που προέχει να μάθουμε στα παιδιά είναι ότι το σωστό πλύσιμο θέλει τρόπο και λίγο …παραπάνω χρόνο.
Πρώτα, λοιπόν βρέχουμε τα χέρια μας με καθαρό νερό-αν γίνεται, χλιαρό- και χρησιμοποιούμε το σαπούνι. Τρίβουμε τα χέρια μεταξύ τους για τουλάχιστον 15 με 20 δευτερόλεπτα ενώ σαπουνίζουμε πολύ καλά ανάμεσα στα δάχτυλα.
Ξεπλένουμε τα χέρια μας με τρεχούμενο νερό για να βεβαιωθούμε ότι δεν έχει μείνει καθόλου σαπουνάδα. Τέλος, σκουπίζουμε τα χέρια μας με χαρτί -και αν γίνεται, χρησιμοποιούμε χαρτί για να κλείσουμε τη βρύση. Επιδοκιμάστε το παιδί σας  αν το έκανε σωστά. Θυμηθείτε το ρητό «μία πράξη που επιδοκιμάζεται είναι μια πράξη που επαναλαμβάνεται».
Το πλύσιμο των χεριών με απολυμαντικό χεριών είναι εξίσου αποτελεσματικό όσο χρησιμοποιώντας σαπούνι και νερό.
Μολονότι κατά καιρούς ίσως δεν είναι όλα εύκολα και οι καλύτερες προσπάθειές σας ίσως δεν πάνε ακριβώς σύμφωνα με το σχέδιο, θυμηθείτε ότι διδάσκετε στο παιδί σας μια δεξιότητα ζωτικής σημασίας για τη ζωή που θα το βοηθήσει να παραμείνει υγιές για το υπόλοιπο της ζωής του.
Δυστυχώς, χιλιάδες άνθρωποι, κάθε χρόνο, κυρίως παιδιά και άλλες ευπαθείς ομάδες ιδιαίτερα στις αναπτυσσόμενες χώρες πεθαίνουν από ασθένειες που θα μπορούσαν εύκολα να προληφθούν με την απλή πράξη του πλυσίματος των χεριών. Συνεπώς μεταδίδοντας στα μικρά σας υγιεινές συνήθειες μπορείτε να κάνετε πολύ μεγαλύτερη διαφορά από όσο νομίζετε.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα