Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

ΓΥΡΝΑ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ


Αν το Σαββατοκύριακο το παράκανες με το φαγητό αντίστρεψε το κακό τρώγοντας έξυπνα.
Μπορεί να το παράκανες τώρα τελευταία. Ισως πλακώθηκες στα παϊδάκια το Σαββατοκύριακο ή έφαγες τεράστιες ποσότητες ποπ-κορν στο σινεμά. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να διορθώσεις τα πράγματα.
Εχεις πρηστεί από το πολύ αλάτι
Εφαγες ποπ-κορν και μαζί όλο το αλάτι μίας εβδομάδας μέσα σε ένα δίωρο. Τώρα έχεις φουσκώσει και θα χρειαστείς κάλιο. Λάβε το από μπανάνες, πατάτες, χυμό πορτοκάλι και ντομάτες. Γιατί; Το κάλιο γαντζώνεται στο νάτριο και βοηθά να αποβληθεί στα ούρα. Αυτό μειώνει το φούσκωμα.

Εφαγες πολλή ζάχαρη

Η σοκολάτα και τα μπισκότα ήταν καλά τη στιγμή που τα έτρωγες, αλλά τώρα αισθάνεσαι κάπως άρρωστος. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να φας πρωτεΐνη μαζί με φυτικές ίνες. Δοκίμασε γιαούρτι με σταφίδες, μία χούφτα αμύγδαλα και φρούτο ή λίγο τυρί με ψωμί ολικής αλέσεως. Οι καλοί υδατάνθρακες δουλεύουν, γιατί η ζάχαρη που έφαγες πριν ανέβασε τα επίπεδα σακχάρου στα ύψη. Η πρωτεΐνη και οι φυτικές ίνες παίρνουν περισσότερο χρόνο να χωνευτούν και απελευθερώνονται πιο αργά στο αίμα. Ετσι ο συνδυασμός μπορεί να χαμηλώσει τα επίπεδα σακχάρου αν τα φας μαζί.

Τρέμεις από την πολλή καφεΐνη
Οταν συμβαίνει αυτό, η καλύτερη λύση είναι να καταναλώσεις ένα σνακ με πολλούς υδατάνθρακες πριν πας για ύπνο. Φάε ένα μπολ κορν φλέικς με γάλα ή ψωμί με μέλι. Ο λόγος που το καταναλώνεις είναι γιατί οι υδατάνθρακες περιέχουν τρυπτοφάνη, ένα αμινοξύ που βοηθά στην παραγωγή σεροτονίνης. Η σεροτονίνη είναι ο νευροδιαβιβαστής που ηρεμεί.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα