Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

ΜΟΥΣΙΚΗ ΓΙΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΦΑΓΗΤΟΥ


Ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους να ενδυναμώσετε το φαγητό σας είναι να παίζετε μουσική ενώ ετοιμάζετε το γεύμα σας. Η δόνηση της μουσικής κυριολεκτικά θα επιδράσει την δόνηση των μορίων του φαγητού. Η κάθε νότα δημιουργεί ένα ηχητικό κύμα που στην πραγματικότητα οργανώνει και επανασχεδιάζει τα μόρια των φυσικών αντικειμένων. Με άλλα λόγια, όταν παίζονται οι διάφορες νότες ή τόνοι, δημιουργούνται ηχητικά κύματα που μπορούν να επηρεάσουν την μοριακή δομή του φαγητού σας. Το φαινόμενο αυτό έχει αναδειχθεί σε πειράματα στα οποία νερό, τάλκ, ή πολύ λεπτοί κόκκοι άμμου τοποθετήθηκαν πάνω σε μεταλλικό πιάτο συνδεδεμένο με έναν ηχητικό ταλαντωτή, και διάφορα γεωμετρικά σχήματα δημιουργήθηκαν σαν αποτέλεσμα του ήχου.
Αυτό λειτουργεί ως εξής: Υπάρχουν 70 διαφορετικοί αισθητήρες πάνω στα μόρια, και όλοι αντιδρούν στις δονήσεις και την συχνότητα των διαφόρων ήχων. Δονούνται και φανερά αλληλεπιδρούν ο ένας με τον άλλο σχεδόν σαν να χορεύουν με κάποιο τρόπο, κάτι σαν μουσικές χορδές. Όταν κτυπάς μια χορδή, κάποια η οποία είναι κοντά θα αρχίσει επίσης να δονείται. Θα εναρμονιστούν μεταξύ τους. Παρόμοια, τα κύτταρα ανταποκρίνονται στις συχνότητες των άλλων κυττάρων. Αυτό ονομάζεται απήχηση. Για το λόγο αυτό, όταν παίζεται μουσική πάνω από το φαγητό σας, αυτή μπορεί να έχει ένα δυνατό αποτέλεσμα στο γεύμα σας. Πρόκειται για ένα είδος μυστικιστικής μοριακής γαστρονομίας.

Για να δημιουργήσετε μια καταπραϋντική ενέργεια: Παίξτε κλασσική μουσική όπως Bach ή Mozart. Το Ava Maria του Schubert είναι εξαιρετικό για να καταπραϋνει αλλά και να ανεβάσει την ενέργεια στο φαγητό σας. Οποιαδήποτε μουσική σας κάνει να νοιώθετε γαλήνιοι και χαλαροί θα εμπλουτίσει το φαγητό σας με αυτό το συναίσθημα.
Για να ανάψετε την ζωτικότητα και την ενέργεια: Παίξτε οποιαδήποτε μουσική έχει ρυθμό, ιδιαίτερα αν αυτή σας κάνει να θέλετε να χειροκροτήσετε ή να κτυπήσετε τα πόδια σας στο ρυθμό. Για ακόμα μια φορά, παρατηρήστε τα συναισθήματα σας. Οποιαδήποτε μουσική σας ανεβάζει και σας εμπνέει θα εγχύσει αυτό το είδος της ενέργειας στο φαγητό σας.
Επί προσθέτως, να γνωρίζετε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κρυστάλλινο μπωλ για τραγούδι. Πρόκειται για ένα μεγάλο μπωλ φτιαγμένο από χαλαζία, ο οποίος είναι το κύριο συστατικό του κρυστάλλου. Περνώντας μια λαστιχένια ματσόλα ελαφρά γύρω από την επιφάνεια του μπωλ, δημιουργείται ένας δυνατός τόνος. Μικρά φαγώσιμα αντικείμενα, όπως ένα μήλο, ή ένα πορτοκάλι, μπορούν να τοποθετηθούν στο κέντρο, και η δόνηση του ήχου θα επηρεάσει εμφανώς τα μόρια μέσα στο φρούτο. Τα μεγαλύτερα αντικείμενα θα ωφεληθούν αν βρίσκονται κοντά στο μπωλ. Η καλύτερη νότα για το μπωλ αυτό είναι η F, καθώς αυτή συνδέεται με το τσάκρα της καρδιάς.
Οποιαδήποτε μουσική αγαπάτε θα έχει ένα ισχυρό αποτέλεσμα στην ενέργεια σας και έτσι θα ανεβάσει το φαγητό σας. Επομένως ακούστε οτιδήποτε κάνει το πνεύμα σας να πετάει.
(Απόσπασμα από το βιβλίο των Denise Linn & Meadow Linn, “The Mystic Cookbook: the secret alchemy of food”)

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα