Τρίτη 5 Απριλίου 2016

ΠΕΘΑΝΕ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

Atman Nityananda



Ο Περσέας σκοτώνει το εγώ στη μορφή της Μέδουσας

ΠΕΘΑΝΕ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

Το θέμα αγαπητέ αναζητητή της αλήθειας είναι αν είσαι διατεθειμένος να εγκαταλείψεις τα πάντα για να γνωρίσεις την αλήθεια. Σε αυτόν το δρόμο αν είσαι με μισή καρδιά τίποτε σημαντικό δεν πρόκειται να συμβεί. Από την άλλη όλα σύντομα θα σε εγκαταλείψουν ακόμη και αν δεν το θέλεις. Ο θάνατος θα δώσει ένα τέρμα σε όλες τις ψευδαισθήσεις που τρέφεις για τον εαυτό σου και την ζωή. Και αυτό μπορεί να συμβεί στα ογδόντα σου αλλά μπορεί και αύριο. Κανείς δεν το γνωρίζει. 

Πέθανε πριν πεθάνεις αν θέλεις να ζήσεις την αιώνια ευδαιμονία του Εαυτού. Ο πραγματικός θάνατος είναι ο θάνατος του εγώ και όχι του σώματος. Μην φοβάσαι, δεν ζητείται να κάνεις κάτι που δεν είναι στις δυνατότητες σου. Αυτό ήδη το έχουν πραγματοποιήσει πολλοί και πολλοί είναι στην διαδικασία να το ολοκληρώσουν. Έτσι και αλλιώς αυτό είναι το πεπρωμένο σου, αργά η γρήγορα θα γυρίσεις σπίτι σου, στην ιθάκη σου. Θα έλεγα μην παρατείνεις περισσότερο τον πόνο σου μέσα από την ταύτιση με τις μορφές, που στα αλήθεια δεν είναι παρά μόνο φαντασίες του νου.

 Όλο αυτό που βλέπεις σαν πραγματικό κόσμο δεν είναι τίποτε άλλο απλά από προβολές του νου, σκεπτομορφές, όπως το βράδυ που ονειρεύεσαι. Η ταύτιση όμως και η προσκόλληση στις μορφές κάνουν όλα αυτά να φαίνονται τόσο αληθινά και ο Εαυτός σου (Συνειδητότητα) που είναι η μόνη ζώσα πραγματικότητα είναι σαν να μην υπάρχει. 

Ξύπνα, βγες από την ονειροχώρα, δεν είναι δα και τόσο δύσκολο όσο νομίζεις. Σταθερή αποφασιστικότητα, θέληση, πίστη, ακούραστη φιλόπονη προσπάθεια, θάρρος, είναι τα όπλα σου. Υπάρχουν μέσα σου αλλά τα ξέχασες. Οι ηδονές του κόσμου σε έκαναν μαλθακό. Καιρός να τα φέρεις ξανά στην επιφάνεια, ξεκίνα σήμερα κιόλας, μην χάνεις τον χρόνο σου άσκοπα σε εφήμερες επιδιώξεις και απολαύσεις. Μέσα σου βρίσκεται κρυμμένος ένας ωκεάνος ειρήνης, αρμονίας και αιώνιας ευδαιμονίας, και αυτό είναι ο αληθνή σου φύση.


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα