Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Η παλέτα του εσωτερικού σου καλλιτέχνη


Ο εσωτερικός μας εαυτός είναι ένας δημιουργός. Ένας δημιουργός που εκείνος επιλέγει να συνδυάσει τα χρώματα και τον ήχο για να φτιάξει τα δικά του αυθεντικά δημιουργήματα. Κάθε άνθρωπος έχει μέσα του μία καλλιτεχνική «φλέβα». Αυτή η φλέβα είναι γαλαζοαίματη, δηλαδή βασιλική και περιμένει να αναπτυχθεί μέσα από αυτόν τον δρόμο.

Ο εσωτερικός μας βασιλικός καλλιτέχνης λοιπόν στηρίζεται στους δρόμους του 7 βασικά χρώματα που βρίσκονται στην παλέτα του Θεού, μέσα από το ουράνιο τόξο και στις 7 νότες της μουσικής για να μας δώσουν τον αυθεντικό μας ήχο. Η μουσική – ρυθμός- ήχος παράλληλα έχουν και τον χρόνο- τέμπο ως οδηγό. Άλλοτε θα είναι γρήγορο, άλλοτε αργό, άλλοτε δυνατό και άλλοτε ήρεμο. Σε μία μελωδία υπάρχουν όλες οι νότες συνδυαζόμενες με τον χρόνο- τέμπο.
Ο εσωτερικός μας καλλιτέχνης, περιμένει με υπομονή να του δώσουμε το πινέλο και την μπαγκέτα του μαέστρου για να θριαμβεύσει μέσα από την δική του δημιουργία. Να μπορέσει να δημιουργήσει έναν μοναδικό χρωματικό και μελωδικό πίνακα. Κάθε χρώμα και μία νότα. Κάθε νότα και μία δόνηση. Οι δονήσεις αυτές ανάλογα με τη συχνότητά τους φέρνουν το σώμα σε αρμονία και η αρμονία αυτή ανοίγει τα φτερά της ψυχής.
Πώς άραγε μπορούμε να κάνουμε αυτόν τον μουσικό- χρωματικό πίνακα ?
Κάθε τσάκρα μας, κέντρο, δηλαδή μυστικό πέρασμα, αντιστοιχεί σε ένα χρώμα και το κάθε χρώμα σε έναν ήχο. Το πρώτο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να αναζητήσουμε τι δόνηση έχουν τα δικά μας τσάκρα. Αν είναι σε αρμονία τότε έχουν τα χρώματα σε αρμονία. Ο ήχος είναι αυτός που δεν είναι σε αρμονία πάντα. Καθώς ο ήχος δημιουργείται από τα συναισθήματά μας και τις σκέψεις μας. Τον ήχο αυτόν που δεν είναι σε αρμονία, μας τον δείχνει το σώμα μας, το οποίο κάνει θόρυβο.
Όταν εμείς αρχίσουμε να αναζητούμε τα συναισθήματα και τις σκέψεις που μπλοκάρουν τον ήχο μας, τότε θα αρχίσει η βελτίωσή του ήχου. Ο ήχος θα ρυθμίσει από μόνος του τα χρώματά μας. Και σταδιακά όσο εργαζόμαστε με αγάπη πάνω στον συναισθηματικό μας κόσμο ο ήχος μας θα ρυθμιστεί και θα ρυθμίσει το ορμονικό και το νευρικό μας σύστημα. Το ορμονικό μας σύστημα είναι τα πνευστά όργανα, ενώ το νευρικό μας σύστημα είναι τα έγχορδα. Το μυοσκελετικό μας σύστημα είναι τα όργανα με τα πλήκτρα, δηλαδή το πιάνο.
Άρα κατά το «ταξίδι» μας στον εσωτερικό μας κόσμο για την ισορροπία των συναισθημάτων μας μπορούμε να ακούμε κλασική μουσική, κατά προτίμηση ήρεμη και του Μότσαρτ, έτσι το σώμα μας θα αποκτά μία αρμονική συνύπαρξη με την ψυχή μας.
Στόχος μας η υγεία μας, αλλά και η ψυχική μας γαλήνη.
Τα τσάκρα μας, όταν αρχίσουν να αποκτούν και πάλι την κυριαρχία τους και εκπέμπουν τα χρώματά τους, τότε ο ρυθμός των χρωμάτων αυτών θα μας οδηγήσει στην ενεργοποίηση του Αιθέρα. Το 5ο στοιχείο το οποίο θα συνδεθεί με την αφή μας, 6η αίσθηση. Η ενέργεια του μωβ χρώματος, δηλαδή σε όλο μας το σώμα. Το μωβ χρώμα στο σώμα μας θα αρχίσει να δημιουργεί ψαλμωδίες και θα επικοινωνεί με το Θείο. Το οποίο Θείο βρίσκεται στην καρδιά μας και θα μεταφερθεί στους Ουρανούς. Οπότε το σώμα μας όλο και η αύρα μας, θα αποκτήσουν ένα υπέροχο κυματισμό από όλες τις αποχρώσεις του μωβ.
Ο ρυθμός των χρωμάτων στο σώμα μας, θα μετατρέψει το σώμα μας σε ένα αέρινο και διάφανο σώμα, γεμάτο από υγεία.
Κάθε φορά που ένα συναίσθημα θα κάνει την εμφάνισή του, μπορούμε να το αναγνωρίζουμε ύστερα πιο εύκολα, καθώς η ανάσα μας θα αλλάζει. Έτσι με οδηγό το συναίσθημα αυτό θα αναζητούμε την αιτία που τάραξε και που έφερε την αρμονία της μελωδίας μας να απορρυθμιστεί.

Ο ρυθμός των χρωμάτων και τον ήχων στο σώμα μας, είναι μόνο δική μας ευθύνη. Μόνο εμείς μπορούμε να βελτιώσουμε τη δόνηση αυτή και να φέρουμε όλη μας την ύπαρξη στην μαγική συνάντηση με το Θείο.

Δωροθέα  


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα