Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Χάστε βάρος τρώγοντας ψωμί

Πολλοί άνθρωποι αποφασίζουν να μην συμπεριλάβουν το ψωμί στη δίαιτα που πρόκειται να ακολουθήσουν. Ωστόσο, οι διατροφολόγοι μάς ενημερώνουν ότι αυτό είναι τεράστιο λάθος καθώς το ψωμί περιέχει φυτικές ίνες και υδατάνθρακες που είναι απαραίτητοι για μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή.
Χάστε βάρος τρώγοντας ψωμί

Επιπλέον, γιατροί και διατροφολόγοι έχουν δηλώσει κάτι πολύ ενδιαφέρον: μπορείτε να τρώτε ψωμί και να χάνετε βάρος με την προϋπόθεση ότι συμπεριλαμβάνετε στη διατροφή σας το πιο υγιεινό είδος ψωμιού. Θέλετε να μάθετε ποιο είναι; Θα σας εξηγήσουμε παρακάτω.

Μπορεί το ψωμί να με βοηθήσει να χάσω βάρος;

diaita
Ο Δρ. Felix Gomez-Guillamon Arrabal είναι εξειδικευμένος γιατρός στην Εσωτερική Παθολογία και ειδικός στη διατροφή στο Νοσοκομείο USP de Marbella στη Μάλαγα της Ισπανίας. Έχει δημοσιεύσει ένα ενδιαφέρον βιβλίο με τίτλο «Χάστε βάρος τρώγοντας ψωμί». Για να κατανοήσετε πώς είναι εφικτή αυτή η ιδέα θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας τρία πράγματα:
  • Γενικά, οι περισσότεροι άνθρωποι το πρώτο πράγμα που κάνουν όταν αρχίζουν να ακολουθούν κάποια δίαιτα είναι να σταματούν να τρώνε ψωμί. Τι επιτυγχάνουν με αυτό; Χαμηλώνουν οι δείκτες των υδατανθράκων και των φυτικών ινών, η πέψη επιβραδύνεται και καταλήγουν να πάσχουν από δυσκοιλιότητα. Για να μην αναφέρουμε την έλλειψη ενέργειας που είναι μια από τις επακόλουθες συνέπειες.
  • Ο Δρ. Gomez-Guillamon εξηγεί ότι όλοι χρειαζόμαστε δυο βασικά στοιχεία για να ζήσουμε: οξυγόνο και γλυκόζη. Ίσως όταν διαβάζετε τη λέξη γλυκόζη να σκέφτεστε απευθείας το σωματικό λίπος. Λοιπόν, θα πρέπει να έχουμε αρκετή συγκέντρωση γλυκόζης καθώς είναι απαραίτητη για τον εγκέφαλό μας. Αυτό το όργανο χρησιμοποιεί το 20% της ενέργειάς μας και η γλυκόζη είναι υπεύθυνη για τη θρέψη του.
  • Όταν τρώμε ψωμί, το σώμα μας διατηρεί τη μισή ποσότητα αυτής της γλυκόζης. Ένα μέρος μετατρέπεται σε ενέργεια και το άλλο μέρος θρέφει το συκώτι. Η γλυκόζη είναι απαραίτητη γι αυτό το όργανο καθώς το βοηθά να πραγματοποιήσει πολλές από τις λειτουργίες του. Ωστόσο, τα προβλήματα εμφανίζονται όταν υπάρχει περιττή ποσότητα γλυκόζης. Όταν συμβαίνει αυτό, το σώμα μας συνήθως κάνει κατακράτηση υγρών και γι’ αυτό το λόγο πολλές φορές αισθανόμαστε πρησμένοι.
  • Το ψωμί από μόνο του δεν μας παχαίνει. Αυτό εξαρτάται από το ψωμί και το είδος του ψωμιού που επιλέγουμε. Εκείνα που αποτελούνται από ραφιναρισμένα άλευρα είναι και τα πιο επιβλαβή.
  • Αν επιλέξουμε να κάνουμε δίαιτα χωρίς να τρώμε ψωμί, θα λαμβάνουμε λιγότερους υδατάνθρακες και συνεπώς λιγότερη γλυκόζη. Τι σημαίνει αυτό;Αντί να χάσουμε βάρος, στην πραγματικότητα θα έχουμε λιγότερη ενέργεια η οποία με τη σειρά της θα περιορίσει τη μυϊκή μας μάζα, το δέρμα μας θα χαλαρώσει, θα πάσχουμε από δυσκοιλιότητα και θα έχουμε λιγότερα αποθέματα γλυκόζης για τον εγκέφαλο και το συκώτι μας. Συνεπώς, το καλύτερο είναι να τρώτε ψωμί με μέτρο και να επιλέγετε πάντα το καλύτερο. Με αυτό τον τρόπο οι βασικές σας λειτουργίες θα βελτιστοποιηθούν και δεν θα χάσετε μυϊκή μάζα αλλά κιλά και μάλιστα με υγιεινό τρόπο και χωρίς αυτή την ενοχλητική χαλάρωση του δέρματος.

Ποιο είναι το καλύτερο ψωμί που μπορούμε να τρώμε για να χάσουμε βάρος;

Χωρίς αμφιβολία, το ψωμί σικάλεως. Η γεύση του είναι πολύ καλή και συνδυάζεται καλά με πολλές άλλες τροφές· ακόμη και μόνο του είναι πολύ γευστικό. Θα το βρείτε σε πολλά καταστήματα αρτοποιίας, σουπερμάρκετ και καταστήματα υγιεινής διατροφής. Μπορείτε επίσης να το φτιάξετε και μόνοι σας, αν σας αρέσει η μαγειρική.
Θέλετε να μάθετε γιατί συνιστάται η κατανάλωση του ψωμιού σικάλεως σε δίαιτες αδυνατίσματος; Σημειώστε!
  • Το ψωμί σικάλεως περιέχει αρκετή ποσότητα υδατανθράκων αλλά σε αυτή την περίπτωση απελευθερώνονται με αργό ρυθμό. Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα σας προσφέρει περισσότερη ενέργεια για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και ότι με την κατάλληλη ποσότητα θα αισθάνεσθε πιο χορτάτοι.
  • Το ψωμί σικάλεως είναι πλούσιο σε βιταμίνες Ε και Β, φώσφορο, ψευδάργυρο και μαγνήσιο. Λίγα σιτηρά είναι τόσο υγιεινά.
  • Επιπλέον, το ψωμί σικάλεως δρα ως ένα εξαιρετικό φυσικό καθαρτικό και είναι ιδανικό για τη ρύθμιση του εντέρου. Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε την πέψη σας.
  • Άλλο ένα καταπληκτικό στοιχείο που θα μπορούσε να σας πείσει να συμπεριλάβετε αυτό το ψωμί στη δίαιτά σας, είναι ότι βοηθά στη ρύθμιση της απορρόφησης των απλών σακχάρων. Συνεπώς, σας βοηθά να αποφύγετε το διαβήτη Τύπου 2 και σας εμποδίζει να παχύνετε.
  • Επίσης, το ψωμί σικάλεως είναι ιδανικό για τον έλεγχο των επιπέδων της χοληστερόλης στο αίμα. Παγιδεύει τα τριγλυκερίδια που βρίσκονται στο έντερο και εμποδίζει το σώμα να τα απορροφήσει. Είναι απλά φανταστικό.
  • Άλλο ένα σημαντικό γεγονός για το ψωμί σικάλεως είναι ότι βοηθά στο ναβελτιωθεί η κυκλοφορία του αίματος. Αυτό οφείλεται στην περιεκτικότητά του σε λινολεϊκό οξύ.
  • Το ψωμί σικάλεως βοηθά στη ρύθμιση της υπέρτασης.
psomi
Ένα τελευταίο γεγονός που θα πρέπει να έχετε υπόψη σας είναι ότι, αν και το ψωμί σικάλεως είναι πολύ ωφέλιμο, θα πρέπει να προσέχετε τι βάζετε πάνω του. Για παράδειγμα, μην χρησιμοποιείτε βούτυρο ή μαρμελάδες. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε ελαιόλαδο, αβοκάντο, καπνιστό σολομό, ψητό στήθος γαλοπούλας… Θα καταφέρετε να χάσετε το βάρος που επιθυμείτε ακολουθώντας μια πλούσια και ισορροπημένη διατροφή, χωρίς λιπαρά.

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα