Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Αποδεδειγμένοι τρόποι για να χάσεις το λίπος της κοιλιάς

Εάν έχετε περίσσεια λίπους γύρω από τη μέση σας, ακόμα κι αν δεν είστε πολύ βαρύς, τότε θα πρέπει να λάβετε κάποια μέτρα για να απαλλαγείτε από αυτό.
Το κοιλιακό λίπος συνήθως εκτιμάται με τη μέτρηση της περιφέρειας γύρω από τη μέση σας. Αυτό μπορεί εύκολα να γίνει στο σπίτι με μία απλή μεζούρα. Οτιδήποτε πάνω από 102cm σε άνδρες και 88cm σε γυναίκες, είναι γνωστή ως κοιλιακή παχυσαρκία. Υπάρχουν πράγματι μερικές δοκιμασμένες στρατηγικές που έχουν δειχθεί να στοχεύουν στο λίπος στην περιοχή της κοιλιάς περισσότερο από άλλες περιοχές του σώματος.
Εδώ είναι 6 τρόποι για να χάσετε το λίπος της κοιλιάς...
  1. Μην τρώτε ζάχαρη και αποφύγετε σακχαρούχα ποτά. Οι μελέτες δείχνουν ότι η ζάχαρη έχει επιβλαβείς επιπτώσεις στο μεταβολισμό. Η ζάχαρη είναι δισακχαρίτης που αποτελείται από γλυκόζη και φρουκτόζη και μπορεί να μεταβολιστεί μόνο από το ήπαρ. Όταν τρώτε μεγάλη ποσότητα ζάχαρης, το ήπαρ πλημμυρίζει με φρουκτόζη, και αναγκάζεται να τα μετατρέψει όλα σε λίπος. Πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει ότι η περίσσεια της ζάχαρης, κυρίως λόγω των μεγάλων ποσοτήτων φρουκτόζης, μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη συσσώρευση λίπους στην κοιλιά, στο ήπαρ, γεγονός που οδηγεί σε αντίσταση στην ινσουλίνη και σε μια σειρά από μεταβολικά προβλήματα. Η υγρή ζάχαρη είναι ακόμη χειρότερη από αυτή την άποψη. Οι υγρές θερμίδες δεν καταχωρούνται από τον εγκέφαλο με τον ίδιο τρόπο όπως οι στερεές θερμίδες, έτσι ώστε όταν πίνετε σακχαρούχα ποτά, θα καταλήξετε να προσλαμβάνετε περισσότερες θερμίδες. Παρεμπιπτόντως, αν θέλετε να περικόψετε την επεξεργασμένη ζάχαρη, τότε θα πρέπει να αρχίσετε να διαβάζετε τις ετικέτες. Ακόμη και τρόφιμα που διατίθενται στην αγορά ως υγιεινές τροφές μπορεί να περιέχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης. Η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης μπορεί να είναι η κύρια κινητήρια δύναμη της συσσώρευσης λίπους στην κοιλιά.
  2. Τρώτε περισσότερη πρωτεΐνη. Μπορεί να είναι η καλύτερη μακροπρόθεσμη στρατηγική για τη μείωση του λίπους της κοιλιάς. Η πρωτεΐνη είναι το πιο σημαντικό μακροθρεπτικό συστατικό, όταν πρόκειται για την απώλεια βάρους. Έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την πείνα κατά 60% και ενισχύει καθημερινά τον μεταβολισμό κατά 80-100 θερμίδες. Αν η απώλεια βάρους είναι ο στόχος σας, τότε η προσθήκη πρωτεϊνών στη διατροφή σας είναι ίσως η πιο αποτελεσματική αλλαγή που μπορείτε να κάνετε. Όχι μόνο θα σας βοηθήσει να χάσετε, αλλά μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να αποφύγετε την επανάκτηση βάρους, αν ποτέ αποφασίσετε να εγκαταλείψετε τις προσπάθειες απώλειας βάρους. Υπάρχει επίσης κάποια απόδειξη ότι η πρωτεΐνη είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική έναντι του λίπους της κοιλιάς. Έτσι, κάντε μια προσπάθεια για να αυξήσετε την πρόσληψη των αυγών, των ψαριών, των θαλασσινών, του μοσχαριού, των πουλερικών και των ημίπαχων γαλακτοκομικών. Αυτές είναι οι καλύτερες πηγές πρωτεϊνών στη διατροφή.
  3. Καταναλώστε τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες. Συχνά υποστηρίζεται ότι η κατανάλωση άφθονων φυτικών ινών μπορεί να βοηθήσει με την απώλεια βάρους. Μπορεί να επιβραδύνουν την κίνηση της τροφής από το στομάχι σας και το λεπτό έντερο, και να επιβραδύνουν την πέψη. Το τελικό αποτέλεσμα είναι μια παρατεταμένη αίσθηση της πληρότητας και μειωμένη όρεξη. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι η κατανάλωση επιπλέον 14 γραμμαρίων φυτικών ινών την ημέρα, ήταν συνδεδεμένο με μια μείωση κατά 10% της πρόσληψης θερμίδων και την απώλεια βάρους των 2 κιλών σε διάστημα 4 μηνών. Ο καλύτερος τρόπος για να πάρετε περισσότερες φυτικές ίνες είναι να τρώνε πολλά φυτικά τρόφιμα, όπως τα λαχανικά, τα δημητριακά/ζυμαρικά ολικής αλέσεως και τα φρούτα. Όλα τα όσπρια είναι γεμάτα από πρωτεΐνες και φυτικές ίνες - δύο γνωστών θραυστήρων της όρεξης. Και χάρη στο σκούρο χρώμα τους, τα μαύρα φασόλια είναι επίσης ένα από τα υψηλότερα σε φλαβονοειδή, από όλα τα φασόλια. Και η έρευνα δείχνει ότι τα φλαβονοειδή μπορεί να σταματήσουν την αποθήκευση της περίσσειας λίπους στην κοιλιά.
  4. Καταγράψτε τα τρόφιμά για να καταλαβαίνετε ακριβώς τι και πόσο τρώτε. Το τι τρώτε είναι σημαντικό, λίγο πολύ ο καθένας το ξέρει αυτό. Ωστόσο, παραδόξως, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν ιδέα τι πραγματικά τρώνε. Οι άνθρωποι νομίζουν ότι ακολουθούν δίαιτες με "υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη", "χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες" ή οτιδήποτε άλλο, αλλά τείνουν να υπερεκτιμούν ή υποτιμούν. Νομίζω ότι για όποιον πραγματικά θέλει να βελτιστοποιήσει τη διατροφή του, η πλήρης καταγραφή των ημερήσιων γευμάτων. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να ζυγίζετε και να μετράτε τα πάντα για το υπόλοιπο της ζωής σας, αλλά πρέπει να το κάνουμε που και που για λίγες ημέρες στη σειρά για να μας βοηθήσει να συνειδητοποιήσουμε που χρειάζεται να κάνουμε αλλαγές.
  5. Καταναλώστε ψάρια και ανάλατους ξηρούς καρπούς: η υψηλή περιεκτικότητα τους σε ω-3 λιπαρά οξέα βελτιώνουν την ευαισθησία στην ινσουλίνη, η οποία βοηθά στην ενδυνάμωση των μυών και στη μείωση του λίπους της κοιλιάς . Καταναλώστε το ψάρι για μεσημεριανό ή βραδινό. Καταναλώστε τους ξηρούς καρπούς για για σνακ. Προσθέστε τα σε σούπες και σαλάτες, ανακατέψτε τα με γιαούρτι, ή πασπαλίστε πάνω από σάντουιτς.
  6. Μειώστε το άγχος. Χρόνιο στρες αυξάνει τα επίπεδα κορτιζόλης στο αίμα σας. Η κορτιζόλη ενθαρρύνει το λίπος της κοιλιάς με δύο τρόπους: -ενεργοποιεί την επιθυμία για γλυκά και λιπαρά τρόφιμα -σηματοδοτεί στο σώμα να αποθηκεύει περισσότερο λίπος στην κοιλιά.
Μαργαρίτα Μπουλούμπαση
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα