Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Πώς μπορείτε να καταλάβετε αν το σώμα σας έχει δηλητηριαστεί;

Πώς μπορείτε να καταλάβετε αν το σώμα σας έχει δηλητηριαστεί;
Σας πονάει αρκετά το κεφάλι σας; Είναι το σώμα σας άτονο ανεξάρτητα με το είδος της θεραπείας που ακολουθείτε; Δυσκολεύεστε να συγκεντρωθείτε; Υποφέρετε από κάποιο οίδημα; Προσέξτε γιατί μπορεί να έχετε δηλητηριαστεί. Ανακαλύψτε μερικά ακόμη πράγματα που αξίζει να γνωρίζετε για αυτό το σύνηθες εχθρό στο παρακάτω άρθρο. Μάθετε πώς μπορείτε να καταλάβετε αν το σώμα σας έχει δηλητηριαστείμε βάση τα στοιχεία που θα σας δώσουμε.
Υπάρχουν πολλές χημικές αντιδράσεις που συμβαίνουν στο σώμα προκειμένου να είναι εσωτερικά εξισορροπημένο και υγιές. Ωστόσο, μπορεί να επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες όπως ιούς, βακτήρια, τη μόλυνση του περιβάλλοντος ή την ηλιακή ακτινοβολία. Έχει επίσης άμεση σχέση με τη διατροφή σας. Έτσι, μπορεί να είστε εσείς ο χειρότερος εχθρός σας και να μην το γνωρίζετε καν. Τα όργανα, όπως είναι το συκώτι (όπως επίσης οι πνεύμονες και τα νεφρά) είναι υπεύθυνα για το φιλτράρισμα, την εξισορρόπηση και τον έλεγχο των ουσιών που μπορούν να καταστρέψουν το σώμα μας. Δυστυχώς, με τα είδη τροφίμων που κυκλοφορούν στην αγορά ορισμένες φορές οι διεργασίες αυτών των οργάνων υπερφορτώνονται. Το σώμα δεν γνωρίζει πώς πρέπει να αντιδράσει με τα συντηρητικά, τις τεχνητές γλυκαντικές ουσίες, τις χρωστικές, τα πρόσθετα ή τα λεγόμενα «ενισχυτικά γεύσης». Όλα αυτά αναγράφονται με γράμματα και αριθμούς ή με παράξενες ονομασίες στις συσκευασίες που αγοράζετε καθημερινά. Αν και είναι επεξεργασμένες όπως και κάθε άλλη τροφή, αφήνουν πίσω τους ορισμένα υπολείμματα τα οποία μετά τη συσσώρευσή τους σας δηλητηριάζουν.

Πώς μπορείτε να καταλάβετε αν το σώμα σας έχει δηλητηριαστεί;

Η πραγματική έννοια της δηλητηρίασης είναι η εξής: μια διαταραχή, αλλαγή ή αντίδραση που προκαλείται από μια βλαβερή ουσία την οποία έχετε χωνέψει, εισπνεύσει ή αγγίξει. Έτσι, θεωρείται ως μια μεταβολή του σώματος, μια ανισορροπία που εμφανίζει διάφορα συμπτώματα. Ορισμένες φορές δεν δίνουμε αρκετή προσοχή στα σημάδια που μας στέλνει το σώμα μας και πιστεύουμε ότι οφείλονται στην έλλειψη ύπνου ή στις πολλές καθημερινές μας υποχρεώσεις. Μερικά από τα σημάδια που υποδεικνύουν ότι το σώμα μας έχει δηλητηριαστεί είναι: συχνοί πονοκέφαλοι, αλλαγές στον κύκλο του ύπνου (αϋπνία ή κόπωση), άγχος, απάθεια, ευερεθιστότητα, έλλειψη συγκέντρωσης, προβλήματα μνήμης, έκζεμα ή ξηρότητα δέρματος, έρπης, αλλεργίες, αλλαγές στα μαλλιά ή στα νύχια, απόκτηση βάρους, δυσκολία απώλειας βάρους και οιδήματα.
pagkreas
Το πρώτο βήμα για να προσδιορίσετε αν τα συμπτώματα οφείλονται σε δηλητηρίαση ή αν τα προκαλεί κάποιο άλλο πρόβλημα είναι μια γενική εξέταση, η οποία θα μπορέσει να καθορίσει την αιτία. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι εξετάσεις έχουν φυσιολογικά επίπεδα ή δεν υπάρχει κάτι ανησυχητικό αλλά παρόλα αυτά οι ασθενείς συνεχίζουν να αισθάνονται άσχημα. Τα συμπτώματα μπορεί να είναι ήπια αλλά αυξάνονται σταδιακά μέχρι που γίνονται χρόνια.

Πώς να αποφύγετε τη δηλητηρίαση του σώματος
Δεν αναφερόμαστε στη δηλητηρίαση από χαλασμένα τρόφιμα ή από αποφάγια αλλά για τα υπολείμματα που αφήνει πίσω της μια βλαβερή τροφή. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να κάνετε κάτι για αυτό αποφεύγοντας την περαιτέρω δηλητηρίαση του σώματός σας ώστε να αποκτήσετε τέλεια υγεία.

Να ακολουθείτε μια φυσική και ισορροπημένη διατροφή
Η ποιότητα των τροφίμων που καταναλώνετε σχετίζεται αρκετά με το ποσοστό της δηλητηρίασης που μπορεί να αντιμετωπίζετε. Προσπαθήστε να καταναλώνετε βιολογικές τροφές όσο το δυνατόν περισσότερο, να αποφεύγετε τα βιομηχανικά αγαθά και να προτιμάτε είδη τροφίμων που μπορείτε να βρείτε στα μικρά μάρκετ ή στη λαϊκή αγορά σε αντίθεση με τα μεγάλα σουπερμάρκετ. Να αποφεύγετε τα συσκευασμένα και κατεψυγμένα τρόφιμα ή τα τρόφιμα που μαγειρεύονται σε φούρνο μικροκυμάτων. Να τρώτε περισσότερα φρούτα και λαχανικά που δεν έχουν ψεκαστεί και να προτιμάτε πάντα τα εποχιακά.
ntomata ke feta

Γυμναστείτε
Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι καθώς ένας από τους τρόπους για να εξαλείψει το σώμα μας τις τοξίνες είναι μέσω του ιδρώτα από τους πόρους μας. Επιπλέον, η άσκηση κάνει τα όργανα όπως τους πνεύμονες, να είναι πιο δυνατά και να λειτουργούν πιο αποδοτικά. Πέρα από την κόπωση που μπορεί να προκαλέσει η άσκηση, θα παρατηρήσετε ότι τα περισσότερα συμπτώματα θα εξαφανιστούν. Θα δείτε τη διαφορά στην κατάσταση του δέρματός σας, στην απώλεια βάρους και γενικότερα θα αισθάνεστε τέλεια.

Να κοιμάστε αρκετά
Το βράδυ το σώμα σας ωφελείται όταν είστε ξαπλωμένοι στο κρεβάτι καθώς με αυτό τον τρόπο επαναφέρει και ανακτά ενέργεια. Είναι σημαντικό να κοιμάστε περίπου εφτά με οχτώ ώρες την ημέρα. Να σέβεστε το χρόνο που είστε ξαπλωμένοι και όταν ξυπνάτε. Η έλλειψη ύπνου μπορεί να κουράσει τα όργανα που είναι υπεύθυνα για τη λειτουργία της αποτοξίνωσης και να τους προσδώσει μεγάλη ποσότητα κορτιζόλης, την ονομαζόμενη «ορμόνη του στρες». Αυτή προκαλεί ή επιδεινώνει το ποσοστό δηλητηρίασης.
upnos

Να είστε ευτυχισμένοι
Αν θέλετε να παραμένετε ευτυχισμένοι δοκιμάστε να χαμογελάτε, να είστε χαλαροί και ευγνώμονες για αυτά που έχετε. Με αυτό τον τρόπο θα εξαλείψετε την αρνητικότητα από τη ζωή σας. Μπορεί να μοιάζει πνευματικό ή ολιστικό αλλά έχει αποδειχτεί ότι η ευτυχία μπορεί να σας κρατήσει μακριά από κακές συνήθειες όπως την κατάχρηση αλκοόλ, πρόχειρων φαγητών, γλυκών ή αλμυρών σνακ.

Διατροφή αποτοξίνωσης
Αν είστε βέβαιοι ότι τα συμπτώματά σας οφείλονται σε δηλητηρίαση, μπορείτε να ακολουθήσετε μια ειδική διατροφή για μια εβδομάδα:
  • Πρωινό γεύμα: πράσινο τσάι χωρίς γλυκαντικές ουσίες και δυο φέτες σταρένιο ψωμί με μαρμελάδα από κράνα χωρίς ζάχαρη.
  • Δεκατιανό: ένα μήλο ή ένα αχλάδι αν έχει ζέστη έξω ή μια κούπα πράσινο τσάι με ψωμί του τοστ χωρίς γλουτένη και μερικές σταγόνες ελαιόλαδο, αν κάνει κρύο.
  • Μεσημεριανό: μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε λαχανικά μαγειρεμένα στον ατμό με ψητό ψάρι με άσπρο κρέας, χάμπουργκερ με αμάραντο και σαλάτα, καστανό ρύζι με λαχανικά και ψητό ψάρι με κόκκινο κρέας ή ένα μαρούλι, καρότο, κρεμμύδι, ελαιόλαδο και λίγη αλμυρή σαλάτα.
  • Σνακ: το ίδιο με το πρωινό γεύμα.
  • Βραδινό γεύμα: μερικές από τις επιλογές είναι ψητά λαχανικά με μανιτάρια, καστανό ρύζι με ελαιόλαδο και φύλλα δάφνης.

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα