Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΥ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ

Οπως και σε ολα τα πραγματα στη ζωη, απολαμβανεις αυτο που μοχθησες να αποκτησεις και εισαι ανταξιος των επιλογων σου. Αλλος δουλευει σκληρα απο μικρος αλλος αραζει και μενει αμορφωτος στουρνος και με καθε ευκαιρεια το δειχνει.
Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τρυντώ εξηγεί εκλαϊκευτικά, με δυο λόγια, χωρίς να διαβάζει από έτοιμο κείμενο, τι είναι η κβαντική υπολογιστική. Ο δικός μας δίνει συνέντευξη στο CNN με αφορμή την επίσκεψη του Πάπα στη Λέσβο και δυσκολεύεται να περιγράψει έστω με απλά αγγλικά γυμνασίου, τη σημασία της επίσκεψης – «it was a significant chance» είπε ο κακόμοιρος, θέλοντας να πει «ηταν μια σημαντική ευκαιρία«!
Οπως αλλωστε ειπε οτι το μεταναστευτικο προβλημα ειναι καθολικο, γι αυτο και ηρθε ο παπας που ειναι καθολικος! Ναι αυτο ειπε ο ΣΕΦΕΡΛΗΣ πρωθυπουργος.

Εκεί, ένας νέος, μορφωμένος πρωθυπουργός εντυπωσιάζει με την ευρυμάθειά του, τις επιλογές των υπουργών του, τον προοδευτικό προϋπολογισμό που ψήφισε.
Εδώ, ένας νέος, ημιμαθής πρωθυπουργός, εντυπωσιάζει με τη δημαγωγία του, τις επιλογές ιδεοληπτικών, διαχειριστικά ανίκανων και, συχνά, ηθικά προβληματικών υπουργών, αλλά και την απόκλιση απο οτιδήποτε προοδευτικό πρέσβευε κάποτε η παράταξή του.
Το ξέρουμε, δυστυχώς: Κάθε χώρα έχει τον πρωθυπουργό που της αξίζει!
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

3 σχόλια:

  1. Κάθε χώρα έχει τον πρωθυπουργό που της αξίζει! διαφωνω καθετα ! ειναι σαν να λες οτι ενα μωρο παιδι μεγαλονοντας με αλκολικους γονεις που εχει παρα πολλες πιθανότητες να γινει αλκολικο και αυτο θα ειναι ανταξιο τον γωνιων του ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για σκέψου λίγο, ποιός εκλέγει τον πρωθυπουργό και με ποιά κριτήρια;; Σύμφωνα με τα δικά του πιστεύω, τα δικά του συμφέροντα και αν είναι ευκολόπιστος στα ψέματα που αραδιάζει ο εκάστοτε πολιτικάντης. Αρα, ευθύνεται για την επιλογή του.
      Πλάτωνας. "κάθε λαός είναι άξιος των ηγετών του" & "για να είναι η πολιτεία έτσι όπως είναι, είναι επειδή οι πολίτες είναι έτσι όπως είναι"
      Ισοκράτης. "το ήθος των πολιτών είναι ταυτόσημο με το ήθος των κυβερνώντων"

      Διαγραφή
  2. Αυτό το είχε πει και ο Πλάτωνας "κάθε χώρα είναι άξια των ηγετών της"
    Κι ο Ισοκράτης "Το της πόλεως όλης ήθος, ομοιούται τοις άρχουσιν"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα