Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Το λουκέτο στην Ηλεκτρονική Αθηνών αποδεικνύει πως η αγορά λειτουργεί

ilektroniki athinon
Η Ηλεκτρονική Αθηνών πτώχευσε και τα 45 καταστήματα της αλυσίδας έκλεισαν. Το λουκέτο της Ηλεκτρονικής Αθηνών είναι μια θετική είδηση, αφού δείχνει πως η αγορά λειτουργεί.
Θα πρέπει να αφήσουμε την αγορά να λειτουργήσει.
Η αγορά έκρινε πως η Ηλεκτρονική Αθηνών δεν ήταν ανταγωνιστική και την τιμώρησε.
Από σήμερα, η αγορά είναι πιο υγιής.
Σημασία έχει η αγορά.
Η Ηλεκτρονική Αθηνών θα έπρεπε να έχει κλείσει εδώ και χρόνια, αφού κατέγραφε κάθε χρόνο ζημίες και η διαπραγμάτευση της μετοχής της είχε ανασταλεί από το 2012. Κάλλιο αργά, παρά ποτέ.
Ο ιδιοκτήτης της Ηλεκτρονικής Αθηνών θα πρέπει να μάθει από τα λάθη του και στο επόμενο επιχειρηματικό του βήμα να γίνει πιο χρήσιμος στην αγορά.
Οι 450 εργαζόμενοι της Ηλεκτρονικής Αθηνών θα πρέπει να είναι χαρούμενοι που η αγορά λειτουργεί και οι ίδιοι έμειναν άνεργοι.
Το 2016, με ενάμισι εκατομμύριο άνεργους και 600 χιλιάδες Έλληνες να έχουν φύγει στο εξωτερικό τα τελευταία χρόνια, είναι πολυτέλεια και υποκρισία να προσποιούμαστε πως οι 450 εργαζόμενοι στην Ηλεκτρονική Αθηνών είναι πρόβλημα για τη χώρα.
Αντιθέτως, οι 450 νέοι άνεργοι της Ηλεκτρονικής δίνουν ένα καλό μάθημα στους άλλους εργαζόμενους, να σκύψουν το κεφάλι και να μην έχουν απαιτήσεις από τα αφεντικά τους, γιατί θα πάρουν τον πούλο και θα αντικατασταθούν αμέσως, αφού υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι σε αναμονή.
Οι 450 άνεργοι της Ηλεκτρονικής μπορούν να γίνουν επιχειρηματίες στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Η αγορά δίνει ευκαιρίες σε όλους, γιατί είναι γενναιόδωρη.

Άλλωστε, η κρίση δημιουργεί ευκαιρίες. Μια απόλυση σε βγάζει από τον βάλτο της σταθερής εργασίας και σου ανοίγει χιλιάδες δρόμους στη ζωή.
Από το 2010 –που η Ελλάδα χρεοκόπησε- έχουν μπει δεκάδες χιλιάδες λουκέτα, ενώ θα μπουν και χιλιάδες άλλα.
Κάποια στιγμή στο μέλλον, όλοι οι Έλληνες θα είναι άνεργοι και θα ζουν αραχτοί, τρώγοντας τους καρπούς των δέντρων.
Δεν μπορούμε να διακινδυνεύσουμε την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και την παραμονή στο ευρώ επειδή κάποιοι επιπόλαιοι θέλουν να έχουν εργασία.
Μένουμε Ευρώπη.
(Πλάκα έχει να γράφεις σαν φιλελές. Ειδικά, την ημέρα που οι φιλελέδες γράφουν σαν παλαιοκομμουνιστές και στηθοδέρνονται –τάχα μου- για τους 450 άνεργους της Ηλεκτρονικής Αθηνών.)
(Οι τελευταίες αγορές που έκανα σε ηλεκτρονικά προϊόντα -πριν φύγω από την Ελλάδα- ήταν από κάτι παλικάρια που μάλλον τα είχαν απαλλοτριώσει. Δεν τους ρώτησα· είμαι διακριτικός και σέβομαι την δουλειά και τον ιδρώτα των άλλων. Πάντως, τα πήρα τζάμπα. Φτηνότερα κι από το Internet. Επίσης, αγόρασα από έναν κύριο ένα κινέζικο κινητό με 70 ευρώ, που τύφλα να έχουν τα iPhone και τα Samsung. Η αγορά λειτουργεί. Και είναι γεμάτη ευκαιρίες.)


pitsirikos


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα