Σάββατο 9 Απριλίου 2016

«Τσουπακάμπρα-chupacabra»



Τσουπακάμπρα, ένα τερατώδες ον από τη μυθολογία των Μάγια, αλλά και φυλών της Χιλής , του Μεξικό και άλλων της Λατινικής Αμερικής. 

Πρόκειται για ένα πλάσμα, που περιγράφεται σαν ένα λεπιδωτό τέρας με μορφή κατσίκας, μακριά νύχια, ακανθωτή ράχη και στέκεται όρθιο στα δύο πόδια.
Το όνομά του είναι «τσουπακάμπρα-chupacabra»,από τις ισπανικές λέξεις chupar που σημαίνει ρουφώ και cabra που σημαίνει κατσίκα.Το ονόμασαν έτσι γιατί ο θρύλος το θέλει να επιτίθεται στα κοπάδια, κυρίως τις κατσίκες, και να ρουφά το αίμα τους.

Οι περιγραφές του θρυλικού αυτού όντος ποικίλουν. Αν και οι περισσότερες παραδόσεις κάνουν λόγο για ερπετό με μυτερά πτερύγια στην πλάτη, υπάρχουν κι άλλοι, που το παρομοιάζουν με άτριχο σκύλο με μεγάλα δόντια και μακριά νύχια.



Οι επιστήμονες κάνουν λόγο για κρυπτίδιο, δηλαδή ζώο που η ύπαρξή του δεν έχει αποδειχτεί αλλά πιστεύεται ότι ανήκει στην παραδοσιακή λαογραφία και τη σύγχρονη τάση για μυθοπλασία. Το ύψος του φτάνει ως τα 1,2 μέτρα, ενώ το δέρμα του παρουσιάζει πράσινες φολίδες και αιχμηρές προεξοχές.

Κάποιες μαρτυρίες αναφέρονται στα πολύ κοφτερά και μακριά δόντια του, αλλά και στην ύπαρξη φτερών σαν εκείνα της νυχτερίδας, ενώ τα μάτια του είναι έντονα κόκκινα με την ιδιότητα να υπνωτίζουν.
Επιτίθεται κυρίως σε αιγοπρόβατα, τα οποία δαγκώνει και απομυζά ολόκληρο το αίμα τους, ενώ πιστεύεται πως η καταγωγή του είναι εξωγήινη. Πολλοί έχουν αναφέρει ότι, όταν εξαφανίζεται, αφήνει μια έντονη μυρωδιά από θειάφι.


ELPIDA NOUSA



Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα