Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Το WikiLeaksαμε σήμερα το χρέος! – Θέατρο παγκόσμιας εμβέλειας!




Aπό το πρωί το θέμα του WikiLeaks με την συνομιλία των δύο αξιωματούχων του ΔΝΤ μονοπωλεί τα ντόπια αλλά και ξένα ΜΜΕ
Αφορά σε μια συνομιλία που σύμφωνα με τον οργανισμό, «αποκαλύπτει» ότι το ΔΝΤ προγραμματίζει να εκβιάσει αφενός τη Γερμανία λέγοντας ότι θα αποχωρήσει από την Τρόικα, αν το Ταμείο και η Κομισιόν δεν καταφέρουν να συμφωνήσουν στο ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, αφετέρου την Ελλάδα για να δεχτεί περισσότερα μέτρα λιτότητας, αλλά κύρια τις μεταρρυθμίσεις.
 Οι δύο αξιωματούχοι του ΔΝΤ αναφέρουν ότι είναι απαραίτητη μία απειλή επικείμενης οικονομικής καταστροφής, προκειμένου οι άλλοι «παίκτες» να αναγκαστούν να δεχτούν όσα προτείνει το Ταμείο. Για τη Γερμανία αυτό θα είναι η ελάφρυνση χρέους και για την Ελλάδα τα περαιτέρω μέτρα λιτότητας, δηλαδή η αύξηση φόρων και οι περικοπές των συντάξεων.
Το Μαξίμου άδραξε την ευκαιρία και είπε ότι το Ταμείο θέλει να προκαλέσει παράλληλα και «γενική αποσταθεροποίηση στην Ευρώπη». Σύμφωνα με την δική του «ανάγνωση», ξαφνικά το ΔΝΤ, το οποίο οι ίδιοι ζητούσαν να αποχωρήσει από την Τρόικα ή αλλιώς το Κουαρτέτο όπως είναι τώρα, γίνεται ο κακός της παρέας και στρέφεται, λένε, ενάντια και στην ίδια την Μέρκελ – ουάου! Περίεργα τα πράγματα, γιατί η Μέρκελ δεν ζητάει ελάφρυνση χρέους, ο Σόιμπλε είναι ξεκάθαρος ενάντια, το ΔΝΤ είναι αυτό που ζητάει, το θέτει μάλιστα και ως όρο. 
Από την άλλη έσπευσαν ξένοι δημοσιογράφοι κύρια των ΗΠΑ να πουν ότι το δημοσίευμα του οργανισμού είναι κατασκεύασμα της ελληνικής κυβέρνησης. Όμως το Wikileaks ανταπάντησε στις εικασίες των αμερικανικών ΜΜΕ ότι το έγγραφο διέρρευσε από ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών και τους άδειασε δημόσια με άμεσα τουίτς λέγοντας «είναι δικό μας».
Η ταχύτητα φωτός με την οποία έγιναν όλα αυτά είναι αξιοθαύμαστη: Wikileaks, Μαξίμου, ξένα ΜΜΕ, Μαξίμου, Wikileaks, Μαξίμου.

Αλλά αν το δει κανείς ψύχραιμα, ακόμα κι αν αφαιρέσει κάθε ίχνος συνωμοσιολογίας, για το αν το έγγραφο είναι όντος του Wikileaks ή της κυβέρνησης, ή αν ακόμα ο ρόλος του Wikileaks είναι όντως αυτός που παρουσιάζεται να είναι και δεν είναι τύπου Σνόουντεν -ένα δημιούργημα των μυστικών υπηρεσιών για ελεγχόμενη “διαρροή” πληροφορίας- so what? που θα έλεγαν και οι Αμερικάνοι.
Δείχνει ποιο είναι στην πραγματικότητα το ΔΝΤ; Δεν το ξέρουμε; Ακόμα και αν οι διάλογοι είναι 100% γνήσιοι, δεν ξέρουμε πως λειτουργούν και πως σκέφτονται; Και τι ζητάει στην ουσία το ΔΝΤ, αλλά και οι Γερμανοί, τόσο φανερά όσο και κρυφά; Μεταρρυθμίσεις! Είναι ολοφάνερο ότι πέρα από την αποπληρωμή του χρέους, αυτό που τους ενδιαφέρει περισσότερο και πάνω απ’ όλα, είναι οι μεταρρυθμίσεις. Και το χρέος δημιουργήθηκε και φούσκωσε και ολοένα φουσκώνει μέχρι να γίνουν όλες και όσες μεταρρυθμίσεις ζητάει η ξένη και ντόπια ελίτ τα τελευταία 12 χρόνια.
Κι αυτές οι μεταρρυθμίσεις απαιτούνται και επιβάλλονται παγκόσμια, με ή χωρίς μνημόνιο. Τις κάνει η Αγγλία, θα τις κάνουν ακόμα και τα Εμιράτα, η Βενεζουέλα, η Ρωσία, τις κάνουν η Γαλλία, τις κάνουν μουλωχτά στις ΗΠΑ. Για παράδειγμα, οι Γάλλοι προχτές ξεσηκώθηκαν με διαδηλώσεις γιατί τους ζητούν να επιστρέψουν στον εργασιακό μεσαίωνα – ζητούν έως και 60 ώρες εργασίας τη βδομάδα! 
Είδηση που πέρασε στα ψιλά γράμματα των εφημερίδων και τελείως αδιάφορα από το ελληνικό αναγνωστικό κοινό, που το μόνο για το οποίο ενδιαφέρεται είναι τι γίνεται στην Ελλάδα. Δυστυχώς, έτσι έχει εκπαιδευτεί ο μέσος Έλληνας, να μην πολυσκοτίζεται τι γίνεται στον πλανήτη, με αποτέλεσμα αυτό να του στερεί πολλά όπλα. Και κύρια αυτό της σωστής πολιτικοοικονομικής ανάλυσης, αλλά και κοινής δράσης με άλλους λαούς, κάτι εντελώς πλέον απαραίτητο αφού ζούμε κάτω από την μπότα που λέγεται Παγκόσμια Διακυβέρνηση. 
Με λίγα λόγια, αυτό που «αποκάλυψε» το Wikileaks δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια επικοινωνιακή φούσκα. Που όλως τυχαία έρχεται και ευνοϊκά προς το ΣΎΡΙΖΑ, το οποίο οι τελευταίες δημοσκοπήσεις τον θέλουν να τρώει την τούμπα του αιώνα. Τον παρουσιάζει ως θύμα της κατάστασης, που καταβάλει προσπάθεια για διαπραγμάτευση αλλά έχει να τα βγάλει πέρα με τους δαιμόνιους αξιωματούχους του ΔΝΤ.
Δαιμόνιοι είναι, όντως, όχι μόνο οι αξιωματούχοι του ΔΝΤ, αλλά τα πρόσωπα πίσω από τα νήματα και τις κουρτίνες που κινούνται απίστευτα συντονισμένα σαν μπαλέτο των Μπολσόι ή Κινέζικα ακροβατικά. Δεν μπορώ να μην πω ότι είναι αξιοθαύμαστος ο τρόπος που λειτουργεί αυτός ο μηχανισμός και τρομάζω στην σκέψη ότι δεν θα μπορέσει ποτέ τελικά ο πολίτης να αποκτήσει την ίδια ταχύτητα ανακλαστικών και ανάγνωσης των γεγονότων ανάμεσα στις γραμμές.
Όσο για το Wikileaks, νομίζω ότι οι υποψίες μου απλά επιβεβαιώθηκαν…
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα