Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Έλληνας σημαίνει να πετάς εκεί που όλοι πασχίζουν να απομακρύνουν τον ουρανό από τον δρόμο σου



Στην Ελλάδα άπαντες οι έχοντες ονύχια αγωνίζονται
να σπαράξωσιν τους έχοντες πτερά.
Εμμανουήλ Ροΐδης

Σε πείσμα των όρνεων με τα γαμψά τους νύχια να κατασπαράξουν όσους έχουν φτερά, οι έχοντες φτερά συνεχίζουν τις άστατες πτήσεις τους στον κόσμο φέρνοντας ακόμα λίγο φως στην σκληρή πραγματικότητα.
Στην πραγματικότητα που απαιτεί να σταματήσεις το πέταγμα, να συμβιβαστείς, να ακυρώσεις την αγνότητα της ανθρώπινης φύσης που βαθιά της επιθυμία είναι η πτήση, το σπάσιμο των αλυσίδων της θνητότητας, το ξεκλείδωμα των πυλών της γνώσης, το άνοιγμα στην αλήθεια, είναι η βαθιά επιθυμία να ζήσεις ελεύθερος, με ομορφιά και ήθος, με αρετές και Γνώση.
Σε μια Ελλάδα που έχει απωλέσει την ταυτότητά της προς χάριν μιας ψευδεπίγραφης ευδαιμονίας, το να συνεχίζεις να πετάς σημαίνει να επιμένεις να μάχεσαι με πρότυπα τα ηρωικά αρχέτυπα του γένους των Ελλήνων, να χαρίζεις το απολλώνιο φως στην νύχτα της ελληνικής ημιμάθειας και των στυγνών της εκπροσώπων.

Έλληνας σημαίνει να πετάς εκεί που όλοι πασχίζουν να απομακρύνουν τον ουρανό από τον δρόμο σου, να συνεχίζεις να αναπνέεις με την αλήθεια των φιλοσόφων και των ποιητών, να βαδίζεις αγέρωχος προς το πεπρωμένο σου με αγκαλιά την πνευματική κληρονομιά του Ροΐδη, του Παλαμά, του Σικελιανού, του Όμηρου και του Ασχύλου....
Στην Ελλάδα όσοι έχουν φτερά ακολουθούν το αρχέγονο κάλεσμα για την πτήση της ψυχής των Ελλήνων


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα