Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Υπερσκεψουαλικότητα



Σίγουρα, το μυαλό μας θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως ένα μεγάλο δοχείο, που δέχεται ασταμάτητα πληροφορίες, ερεθίσματα, πάθη, σχέδια. Σε ελέγχει ή το ελέγχεις;

Δεν υπάρχει απάντηση νομίζω σε αυτό. Το μυαλό, βρίσκεται στον απέναντι δρόμο από την καρδιά, βρίσκονται σε διαφορετικά στρατόπεδα και υπηρετούν άλλους ηγέτες. Το μυαλό σε κάνει, μάλλον, κάνει , την καρδιά να ανατρέπει πολλά από τα σχέδιά της.
Το μυαλό μας βάζει σε διλήμματα, απορίες άνευ λόγου και αιτίας, μας κάνει να αναλύουμε τόσο πολύ τα πράγματα και τις συγκυρίες, ώσπου, χάνουμε κάπου την ουσία των θέλω μας, απογοητευόμαστε. Κάνουμε βήματα πίσω. Ενώ θέλουμε, τα πρέπει που κατοικούν και πληθύνονται στο μυαλό μας δεν μας αφήνουν να εκφράσουμε και να κάνουμε αυτά που αγαπάμε, τις τρέλες που πάντα μοιάζουν υπέροχες στα μάτια μας.

Αυτό είναι που ονομάζουμε, υπερσκεψουαλικότητα. Σκέφτομαι τις συνέπειες... Τις μάλλον άσχημες συνέπειες, την απόρριψη ίσως , σε μια σχέση, το όχι που θα με κάνει να χάσω την επιβεβαίωσή μου. Το αποτέλεσμα; Να βρεθώ πάλι στο αδιέξοδο.



Το "κάνε αυτό που αισθάνεσαι" είναι τόσο οικείο στο άκουσμά του όμως πάλι το μυαλό με εμποδίζει ή, μάλλον καλύτερα, με φοβίζει. Με φοβίζει, με περιορίζει να εκφραστώ. Να πω ένα παράπονο ή ένα συγγνώμη ακόμη και ένα σ' αγαπώ! Το μυαλό μας, άλλωστε μπορεί να μας βοηθήσει σαφώς να ξεφύγουμε από την πλάνη που δημιουργούν τα συναισθήματα και να σκεφτούμε λογικά. Η καρδιά, λειτουργεί μερικές φορές "κατά το δοκούν" . Τότε η λογική ίσως σε αφήσει να δεις λίγο πιο καθαρά τα πράγματα!
Βέβαια το ερώτημα είναι, αν θέλεις να τα δεις όντως καθαρά...


enfo

Η ΑΠΟΚΑΛΥΧΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα