Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

ΔΥΟ ΕΙΔΗ ΑΝΑΖΗΤΗΤΩΝ – ΟΠΟΙΟ ΕΙΔΟΣ ΚΙ ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΘΕΟ – Ο ΠΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΘΗΜΑ – ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΕΤΣΙ – Η ΣΩΣΤΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΒΑΣΑΝΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για μικρό γατάκι το μεταφέρει η μαμά γάτα



Υπάρχουν δύο είδη αναζητητών: αυτοί που είναι σαν το μωράκι της μαϊμούς κι αυτοί που είναι σαν γατάκι. Το μωράκι – μαϊμού είναι γαντζωμένο στη μαμά του. Αλλά όταν αυτή πηδάει αυτό μπορεί να πέσει. Το μικρό γατάκι το μεταφέρει η μαμά γάτα και είναι ικανοποιημένο όπου το βάζει. Το γατάκι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στη μαμά του. Είμαι πιο πολύ σαν αυτό. Δίνω όλη την ευθύνη στη Θεϊκή Μητέρα (μια όψη του Θεού). Όμως για να διατηρήσει κάποιος αυτή τη νοοτροπία χρειάζεται μεγάλη δύναμη θελήσεως. Σε όλες τις συνθήκες –υγεία και αρρώστια, πλούτη ή φτώχεια, λιακάδα ή σκοτεινά σύννεφα– το συναίσθημά σας πρέπει να παραμένει αδιατάρακτο. Ακόμα κι αν δοκιμάζεστε από σκληρά βάσανα, μην αναρωτιέστε γιατί η Θεϊκή Μητέρα σας έβαλε σ’ αυτή τη θέση. Έχετε πίστη ότι Εκείνη ξέρει καλύτερα. Μερικές φορές μια φαινομενική καταστροφή μπορεί να γίνει μια κρυμμένη ευλογία για σας.
Η μελαγχολία δεν είναι παρά η σκιά του χεριού της Θεϊκής Μητέρας που το εκτείνει θωπευτικά. Μην το ξεχνάτε αυτό. Μερικές φορές, όταν η Θεϊκή Μητέρα πρόκειται να σας χαϊδέψει, πριν σας αγγίξει προβάλλεται μια σκιά από το χέρι Της. Γι’ αυτό όταν έρχονται προβλήματα, μη νομίζετε πως σας τιμωρεί. Το χέρι Της, που ρίχνει πάνω σας τη σκιά του, έχει μια ευλογία για σας καθώς σας προσεγγίζει για να σας φέρει πιο κοντά σ’ Εκείνη.

Ο πόνος είναι καλός δάσκαλος για όσους είναι έξυπνοι και πρόθυμοι να μάθουν απ’ αυτόν. Αλλά γίνεται βασανιστήριο σ’ αυτούς που αντιστέκονται και δυσανασχετούν. Ο πόνος μπορεί να μας διδάξει σχεδόν τα πάντα. Τα μαθήματά του μας εξωθούν να αναπτύξουμε ικανότητα διάκρισης, αυτοέλεγχο, μη προσκόλληση, ηθική και υπερβατική πνευματική συνειδητότητα. Για παράδειγμα, ο πόνος στο στομάχι μάς λέει να μην τρώμε υπερβολικά και να προσέχουμε τι τρώμε. Ο πόνος από την απώλεια υλικών αποκτημάτων ή αγαπημένων προσώπων μάς θυμίζει την εφήμερη φύση των πάντων σ’ αυτόν τον κόσμο της αυταπάτης. Οι συνέπειες των λανθασμένων πράξεων μας παρακινούν να αναπτύξουμε διάκριση. Γιατί να μη μάθετε μέσω της σοφίας? Τότε δεν θα υποβάλλετε τον εαυτό σας σε περιττή οδυνηρή πειθαρχία από το σκληρό αφεντικό του πόνου.

 – Παραμαχάνσα Γιογκανάντα

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα