Τρίτη 24 Μαΐου 2016

ΝΟΥΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΘΕΛΗΣΗΣ – ΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ ΜΑΣ


Αν δεν έχετε χρησιμοποιήσει τη δύναμη της θέλησής σας για να πετύχετε κάτι δύσκολο στη ζωή, δεν έχετε ζήσει στο ύψος ενός παιδιού του Θεού. Έχετε προσβάλει την εικόνα του Θεού μέσα σας. Πρέπει να εφαρμόσετε το θεϊκό δώρο της δημιουργικότητας με κάποιον τρόπο. Ποτέ δεν είναι αργά. Ξέρετε τι είναι τα γηρατειά? Είναι όταν ο νους γίνεται «αρτηριοσκληρωτικός» – αποδεχόμενος τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν από τη συνειδητότητα του σώματος και κλείνοντας τις πόρτες του στη δημιουργική σκέψη. Έχω συναντήσει ανθρώπους όλων των ηλικιών, μερικοί απ’ αυτούς έτοιμοι να μπουν στον τάφο, ωστόσο μου λένε όλα τα σχέδια που σκοπεύουν να υλοποιήσουν και πόσα λεφτά θα βγάλουν!
Είναι καλύτερο να πετύχετε ή να δημιουργήσετε κάτι που να αξίζει γιατί με το να ζείτε τεμπέλικα κάνετε στον εαυτό σας το χειρότερο δυνατό κακό. Αυτό που δεν συνειδητοποιείτε είναι ότι στη ζωή δεν μπορείτε να μείνετε ακίνητοι. Πηγαίνετε είτε προς τα πίσω είτε προς τα μπροστά. Και οι πιο πολλοί από σας πηγαίνουν προς τα πίσω, γιατί η θέλησή σας είναι τελματωμένη, αδρανής. Γι’ αυτό πρέπει να προσέχετε να μην είστε σωματικά ή νοητικά τεμπέληδες και να μη μιμείστε τους άλλους αντί να είστε δημιουργικοί.
Αν δεν έχετε πετύχει τίποτα στη ζωή, μπορείτε κάλλιστα να θεωρήσετε τον εαυτό σας νεκρό, γιατί σαν ζόμπι κινείστε προς την κοιλάδα του θανάτου. Κάθε φορά όμως που χρησιμοποιείτε τη δύναμη της θέλησής σας, ο Θεός λέει:
«Αυτός ο άνθρωπος έπραξε σωστά. Χρησιμοποίησε τη δύναμη της θέλησης που του έδωσα». Οτιδήποτε κάνετε καταγράφεται μέσα σας. Το αποτέλεσμα κάθε θετικής πράξης εντυπώνεται στον εγκέφαλό σας και αυτή η συνεπτυγμένη κλίση σάς ωθεί να καταφέρετε οποιοδήποτε επίτευγμα θέλετε. Και με το να πετύχετε κάτι, είτε νοητικό είτε υλικό, λαμβάνετε την εύνοια του Θεού.
Πόσο καλύτερο είναι να χρησιμοποιείτε αυτή τη δύναμη του νου από το να την αφήνετε να μετατραπεί σε απολίθωμα, το οποίο για εκατομμύρια χρόνια μένει στο φως του ήλιου και δεν αλλάζει! Ένας άνθρωπος με τέτοιον νου είναι τελειωμένος. Δεν μπορεί να γίνει επιτυχημένος. Γι’ αυτό μην είστε ένα νοητικό απολίθωμα. Να είστε ένα ζωντανό δέντρο, που συνεχώς απλώνει νέα κλαδιά. Η ψυχή με δυνατή καρδιά λέει: «Υπάρχει λιακάδα στη ζωή μου και έχω κάθε ευκαιρία να δημιουργήσω κλαδιά επιτευγμάτων. Μια μέρα θα πετύχω. Ο Κύριος του σύμπαντος θα έρθει και θα ευλογήσει τους καρπούς των έργων μου». Γι’ αυτό αναπτύξτε τον νου σας, γίνετε δημιουργικοί.
Οι περισσότεροι άνθρωποι όμως δεν στρώνονται στη δουλειά. Ή συνεχώς νομίζουν ότι όλα τους πάνε στραβά – ότι είναι πάντα άτυχοι. Γιατί να μην πάνε τα πράγματα στραβά? Δεν αφιερώνουν χρόνο στο να αναπτύξουν τους σπόρους της επιτυχίας που υπάρχουν μέσα στον νου τους. Είναι πολύ απασχολημένοι με άχρηστα πράγματα. Πολλοί από σας νομίζετε ότι δεν έχετε καθόλου σπόρους επιτυχίας μέσα σας, αλλά ΠΡΑΓΜΑΤΙ έχετε. Μπορείτε να πετύχετε. Μπορείτε να τα καταφέρετε. Αν σκέφτεστε: «Είμαι ξοφλημένος», πράγματι θα είστε μόλις το πείτε. Ήδη βγάλατε την ετυμηγορία ότι αποτύχατε. Αν όμως παραμένετε θετικοί και λέτε: «Όλα είναι εντάξει, θα πετύχω» και συνεχίζετε να προσπαθείτε, θα πετύχετε. – Παραμαχάνσα Γιογκανάντα


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα