Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Μεσημεριανός ύπνος: Πώς επηρεάζει την πίεση

Μεσημεριανός ύπνος: Πώς επηρεάζει την πίεση
Ο μεσημεριανός ύπνος θεωρείται σε γενικές γραμμές αποκαταστατικός και ευεργετικός για την υγεία, ωστόσο αρκετές είναι οι επιστημονικές μελέτες που αμφισβητούν τα οφέλη του αναφορικά με τον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης.
Ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι όσοι συνηθίζουν να κοιμούνται το μεσημέρι διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο υπέρτασης, ενώ άλλες ότι ο μεσημεριανός ύπνος συνδέεται με αύξηση στα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης.
bigstock Blue toned sphygmomanometer an 28258727
Προκειμένου να εξαχθούν οριστικά συμπεράσματα σχετικά με το ρόλο του μεσημεριανού ύπνου στα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης, ερευνητές από τη Mayo Clinic των ΗΠΑ πραγματοποίησαν επισκόπηση (μετα-ανάλυση) που περιελάμβανε δεδομένα από 9 παλαιότερες μελέτες σε συνολικό δείγμα 112.267 ατόμων.

Έπειτα από διεξοδική ανάλυση των δεδομένων, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο μεσημεριανός ύπνος συνδέεται με 13-19% αυξημένες πιθανότητες υπέρτασης.
Ωστόσο, η συσχέτιση εξασθένησε όταν οι ερευνητές αξιολόγησαν το σύντομο βραδινό ύπνο σε άτομα που εργάζονται σε βραδινές βάρδιες. Μία εκ των μελετών που αναλύθηκαν αφορούσε εργαζόμενους σε βραδινή βάρδια που συνήθιζαν να κοιμούνται για λίγο το βράδυ και για τα άτομα αυτά ο κίνδυνος υπέρτασης φάνηκε να είναι μειωμένος κατά 21%.
Σύμφωνα με τον Wisit Cheungpasitporn, νεφρολόγο της Mayo Clinic που ηγήθηκε της μελέτης, θα χρειαστούν περαιτέρω έρευνες προκειμένου να διαπιστωθεί εάν η διάρκεια του μεσημεριανού ύπνου ή άλλοι παράγοντες (διατροφή, γυμναστική, υποκείμενες παθήσεις) επηρεάζουν τον κίνδυνο υπέρτασης.

onmed


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα