Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΡΜΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΠΟΝΙΕΣΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ – ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΡΟΟΔΕΥΣΕΤΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ, ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΚΑΡΜΑ



Κανείς δεν μπορεί ποτέ να συναντήσει ούτε καν τυχαία τον εντεταλμένο από τον Θεό γκουρού του χωρίς να έχει καλό κάρμα. Επομένως, και στην περίπτωση που ένας αμελής πιστός αγνοήσει την πλήρη καθοδήγηση του γκουρού του, αν αργότερα μετανοήσει και επιθυμήσει ειλικρινά να γνωρίσει τον Θεό, μπορεί να έχει ένα επαρκές απόθεμα καλού κάρμα, ή να το αναπτύξει με επιμονή στον διαλογισμό και στην καλλιέργεια πνευματικών ιδιοτήτων, ώστε να έρθει πιο κοντά στην ουράνια βασιλεία.
Ένας τέτοιος πιστός ενδέχεται να δει φευγαλέα τα ανώτερα ουράνια βασίλεια όταν εγκαταλείψει το σώμα του την ώρα του θανάτου, αλλά τίποτα περισσότερο απ’ αυτό. Ίσως να δει απελευθερωμένους αγίους και εξελιγμένους πιστούς που βάδισαν στα χνάρια του γκουρού τους να διαμένουν μόνιμα στη Συμπαντική Συνειδητότητα, αλλά ο ίδιος δεν θα μπορεί εκείνη την ώρα να εισέλθει σ’ εκείνο το ανώτερο βασίλειο του Θεού.
Σε μεγάλη πνευματική αγωνία, θα «εκβληθεί» πίσω στη γη – το μέρος της πνευματικής μετάνοιας και των προσπαθειών που επινοήθηκε για να τελειοποιηθεί ο άνθρωπος. Εκεί θα πρέπει να ενστερνιστεί και πάλι το μονοπάτι της πειθαρχίας του δοσμένου από τον Θεό σ’ αυτόν γκουρού και να προσευχηθεί για την μεσολάβησή του ώστε να βρει τη σωτηρία.

Οι πιστοί που στη μετά θάνατο ζωή του αστρικού κόσμου έχουν έστω και μια φευγαλέα εικόνα των ουράνιων βασιλείων είναι ευλογημένοι απ’ αυτήν με μια έντονη λαχτάρα να φτάσουν στο βασίλειο του Θεού. Όταν τέτοιες ψυχές μετενσαρκώνονται, έχουν εκ γενετής μια έμφυτη ακαταμάχητη επιθυμία να γνωρίσουν τον Θεό. Με προσευχή και ενάρετες πράξεις και πνευματική αναζήτηση, η έντονη νοσταλγία που αισθάνονται τους έλκει και πάλι εκεί όπου είχαν μείνει στη σχέση τους με τον δικαιωματικό τους γκουρού, ο οποίος παραμένει πάντα πρόθυμος να τους δείξει το μονοπάτι προς το Ουράνιο Βασίλειο. 

– Παραμαχάνσα Γιογκανάντα


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα