Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Μετεωρολόγοι θέλουν να κάνουν Τροποποίηση Καιρού στην Κρήτη!

clousd-seeding-863x500.jpg

Εδώ ακριβώς είναι που ταιριάζει η φράση: Χαίρε θράσος απύθμενο! 
Πόσες φορές από τούτο εδώ το βήμα έχουμε πει και δείξει φωτογραφίες της καραψεκασμένης και χααρπισμένης Κρήτης; Άπειρες! Ίσως η Κρήτη να είναι και η πιο ψεκασμένη περιοχή στην Ελλάδα, που κοντεύει να γίνει Αφρική με τις περισσότερες μέρες επισκεψιμότητας της αφρικανικής σκόνης, αλλά και τους απανωτούς μικροσεισμούς. Χρόνια κρατάει αυτή η κολόνια και τελευταία βρωμάει όλο και περισσότερο!
Τώρα τέσσερις νοματαίοι θέλουν να “ψεκάσουν” τα σύννεφα και να κάνουν Τροποποίηση Καιρού στην Κρήτη.
Στο τέλος παραθέτω και ολόκληρο το άρθρο του ekriti.gr

Πρώτη ανακρίβεια: «Η ιδέα για την κίνηση αυτή ξεκίνησε πριν μερικά χρόνια, μετά την σκληρή λειψυδρία που έπεσε στην Αθήνα, την περίοδο 1991-1993».

Η “ιδέα” αυτή της τροποποίησης καιρού πραγματοποιείται στη χώρα μας από αρχές του 1980. Την “ιδέα” αυτή έχουμε ήδη καταγγείλει από δω, είτε γίνεται με ξηρό πάγο, είτε με ιωδιούχο άργυρο, ως επέμβαση στον περιβάλλον.

Δεύτερη ανακρίβεια: «Το 1993 η ΕΥΔΑΠ είχε συνεργαστεί με μια αμερικανική εταιρεία τροποποίησης καιρού, για βοήθεια στο δύσκολο θέμα της λειψυδρίας».

Τότε η ΕΥΔΑΠ είχε συνεργαστεί με την ελληνική 3D που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη. Τώρα αν η εταιρεία των 3 Δημήτριων απ’ όπου πήρε το όνομα της είναι… “αμερικάνικη” (ο νοών νοείτο) αυτό είναι άλλο θέμα.

Τρίτη ανακρίβεια: «Θα μειωθεί η λειψυδρία αφού θα αυξηθεί το νερό στους συλλεκτήρες του νησιού, θα αποφευχθούν τα ακραία καιρικά φαινόμενα όπως οι πλημμυρικές καταστάσεις που είχαμε πέρυσι,  θα μειωθούν οι αποζημιώσεις των αγροτικών αποζημιώσεων  2-4 εκ. ευρώ το χρόνο από τις άσχημες καιρικές συνθήκες, αφού σύμφωνα με στοιχεία του ΕΛΓΑ σε όλη την Ελλάδα έχουν δοθεί μέχρι στιγμής την περίοδο 2002-2013 700εκ. ευρώ αποζημιώσεις καιρού».

Όπου έχει ψεκάσει ο ΕΛΓΑ ΔΕΝ έχουν αποφευχθεί ΟΎΤΕ τα ακραία φαινόμενα, ΟΎΤΕ τα πλημμυρικά – μη σας πω ότι έχει γίνει το αντίθετο τελευταία! Όσο για το οικονομικό “όφελος” ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ ΚΑΜΊΑ ΜΕΛΈΤΗ που να συγκρίνει τι ποσά θα δινόντουσαν αν δεν ψέκαζαν (αφού δεν ξέρουμε τι ακριβώς θα είχε συμβεί αν δεν ψέκαζαν), ενώ τώρα πληρώνουμε ΚΑΙ την 3D, αλλά ΚΑΙ αποζημιώσεις αφού συνεχίζουν ΚΑΙ τα χαλάζια ΚΑΙ τα πλημμυρικά φαινόμενα. Το κόστος ψεκασμών γιατί δεν αναφέρεται;
Από δική μου προσωπική έρευνα για εδώ στο Πήλιο, όταν ρώτησα την εταιρία τάχα να μας φέρει χιόνι το χειμώνα για να έχουμε τουρισμό, μου απάντησαν ότι για τη δική μου περιοχή, χρειάζεται τουλάχιστον 4 μήνες ψεκασμών Χ 150.000 ευρώ το μήνα!

Τέταρτη ανακρίβεια: «Αυτό επιτυγχάνεται με τον έλεγχο της υγρασίας, των χαλαζοπτώσεων και της ξηρασίας και όλα μέσω βομβαρδισμού ξηρού πάγου…»

Όχι πάντα. Η 3D κατά κύριο λόγο χρησιμοποιεί ιωδιούχο άργυρο και δεν έχουμε απολύτως ΚΑΜΊΑ πρόσφατη περιβαλλοντολογική μελέτη ποιος και πόσες οι επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Πέμπτη ανακρίβεια: «Αντιδράσεις περιμένουμε να υπάρχουν λόγω άγνοιας, όμως το συνολικό καλό θα είναι πολύ μεγάλο».

Άγνοια; Ε όχι και άγνοια! Όλος ο κόσμος πλέον ξέρει ότι γίνεται Τροποποίηση Καιρού για ψύλλου πήδημα -η επίσημη- αλλά και χειραγώγηση καιρού σε μόνιμη βάση. Επίσης ο περισσότερος κόσμος καταλαβαίνει ότι ο καιρός χειραγωγείται, σε τέτοιο βαθμό που ούτε οι ξεφτίλες οι μετεωρολόγοι, αυτοί που θέλουν τώρα να ψεκάσουν επίσημα, δεν μπορούν να σταυρώσουν πρόγνωση ούτε του 24ωρου!

Και πάλι διαπρέπουν η παραπληροφόρηση και τα διαπλεκόμενα συμφέροντα

Για μια ακόμα φορά “κάποιοι” που, όχι μόνο δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους ως όφειλαν και να ενημερώνουν σωστά το κοινό για το τι παίζεται με τον καιρό, περνάνε και σε επιθετικές λύσεις προς ίδιον όφελος. Για το πρόβλημα της ανομβρίας στα Χανιά και άλλες περιοχές της Κρήτης, ήδη εξετάζονται λύσεις όπως γεωτρήσεις ή άντληση νερού από εκβολές ποταμών, σύμφωνα με δημοσίευμα του κρητικού flashnews.gr.
Φυσικά, ούτε λέξη για το ότι περιόδους μικρής ή μεγάλης ανομβρίας κάνει η φύση από μόνη της για δικούς της λογαριασμούς, ανά τακτά έτη. Και ο πολιτισμένος πλέον άνθρωπος θα έπρεπε να έχει φροντίσει να κάνει τα υδάτινα κουμάντα του και όχι να περιμένει πότε θα βρέξει εμφιαλωμένο νερό ή θα αρπάξει το αεροπλάνο να αρχίσει να ψεκάζει… πάλι!
Σύμφωνα με το Science Center του Γεωλογικού Ινστιτούτου των ΗΠΑ,είναι εξαιρετικά δύσκολος ο ορισμός της ξηρασίας, λένε. Κι αυτό γιατί παίζει ρόλο ο υποκειμενικός παράγοντας: ο αγρότης βιάζεται να κατονομάσει μια άνομβρη περίοδο ως ξηρασία, πολύ περισσότερο από κάποιον που δεν εξαρτάται άμεσα από το νερό. Και για τον «μετεωρολόγο, η ξηρασία είναι μια παρατεταμένη περίοδο, όταν οι βροχοπτώσεις είναι μικρότερο από το κανονικό», αναφέρουν:

Μήπως η έλλειψη της βροχής σημαίνει ότι θα συμβεί ξηρασία;

Μια περίοδος κάτω από την κανονική βροχόπτωση δεν οδηγεί αναγκαστικά σε συνθήκες ξηρασίας. Κάποιες βροχές επιστρέφούν στον αέρα, καθώς οι υδρατμοί εξατμίζονται από την επιφάνεια του νερού και από το υγρό χώμα… (περισσότερα στο άνω λινκ)

Αλλά τα σαΐνια τι προτείνουν να κάνουν στην Κρήτη; Να χειραγωγήσουν την υγρασία, πριν ακόμα καλά καλά αφήσουν τη φύση να κάνει τα κουμάντα της και… να την χρεώσουν κι από πάνω! Γιατί η υγρασία δεν γεννιέται από το μηδέν, ούτε εξαφανίζεται στο τίποτα. ΜΌΝΟ χειραγωγείται και χρεώνεται: Σε χρήματα, στην υγεία και πάνω απ’ όλα, φουσκώνει τον ανοικτό λογαριασμό που έχουμε δημιουργήσει με τις συνεχείς αυτές κλιματικές επεμβάσεις στη Φύση. Και μετά… φταίει ο Άνθρωπος, έτσι γενικά και αόριστα…
Ελπίζουμε η λεβεντομάνα Κρήτη να μην αφήσει να γίνει ΚΑΙ αυτό στο νησί της!
Το άρθρο:

Βομβαρδίζοντας τα σύννεφα… για αλλαγή του καιρού της Κρήτης

Αριστερά ο μετεωρολόγος Μιχάλης Καρακατσάνης, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Θωμάς Μαυρουδάκης και ο δημοσιογράφος Κώστας Συλιγάρδος
ΑΡΙΣΤΕΡΆ Ο ΜΕΤΕΩΡΟΛΌΓΟΣ ΜΙΧΆΛΗΣ ΚΑΡΑΚΑΤΣΆΝΗΣ, Ο ΚΑΘΗΓΗΤΉΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΊΟΥ ΑΘΗΝΏΝ ΘΩΜΆΣ ΜΑΥΡΟΥΔΆΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΆΦΟΣ ΚΏΣΤΑΣ ΣΥΛΙΓΆΡΔΟΣ
Αλλαγή στον καιρό της Κρήτης με όπλο τον ξηρό πάγο θέλουν να προκαλέσουν, μια ομάδων τεσσάρων γνωστών μετεωρολόγων από την Κρήτη και την υπόλοιπη Ελλάδα, μέσω ειδικής τεχνολογίας τροποποίησης καιρού, θέμα που αναδείχθηκε στην εκπομπή του Κώστα Συλιγάρδου στο Ράδιο Κρήτη.
Η ιδέα για την κίνηση αυτή ξεκίνησε πριν μερικά χρόνια, μετά την σκληρή λειψυδρία που έπεσε στην Αθήνα, την περίοδο 1991-1993. Τότε η πρωτεύουσα αναγκάστηκε να πάρει σκληρά μέτρα αντιμετώπισης του φαινομένου, αφού η στάθμη του νερού στη λίμνη Υλίκη που ήταν το μοναδικό σημείο τροφοδοσίας νερού, είχε πέσει δραματικά.
Οι τέσσερις φίλοι, μετεωρολόγοι ένωσαν τις δυνάμεις τους όλα αυτά τα χρόνια και δημιούργησαν μια νέα ιδέα τροποποίησης καιρού, σύμφωνα με τα πρότυπα του εξωτερικού.
«Εμείς ψεκάζουμε στην ουσία με την μέθοδο του ξηρού πάγου δημιουργώντας πυρήνες συμπύκνωσης στα σύννεφαμε σκοπό να αντιμετωπίσουμε ακραία καιρικά φαινόμενα ή άσχημες συνθήκες καιρού», αναφέρει στο ekriti.gr o Ηρακλειώτης μετεωρολόγος  Μιχάλης Καρακατσάνης ένας από τους τέσσερις, της “ομάδας”.
Ο ίδιος επισημαίνει ότι «Το 1993 η ΕΥΔΑΠ είχε συνεργαστεί με μια αμερικανική εταιρεία τροποποίησης καιρού, για βοήθεια στο δύσκολο θέμα της λειψυδρίας. Σήμερα εμείς είμαστε αυτοί που μπορούμε να εφαρμόσουμε την τακτική του ιωδιούχου αργίλου- κοινώς αλατιού, που είχε χρησιμοποιηθεί και τότε. Στόχος να βομβαρδίσουμε τα σύννεφα και να αλλάξουμε τον καιρό της Κρήτης, προς όφελος του νησιού και των κατοίκων του.
«Τα οφέλη είναι πάρα πολλά», τονίζει ο καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θωμάς Μαυρουδάκης, πρώην Τμηματάρχης στο Εθνική Μετσόβειο Κέντρο της ΕΜΥ και συνεργάτης της ομάδας των συγκεκριμένων μετεωρολόγων.
Καταρχάς άμεσα θα μειωθεί η λειψυδρία αφού θα αυξηθεί το νερό στους συλλεκτήρες του νησιού, θα αποφευχθούν τα ακραία καιρικά φαινόμενα όπως οι πλημμυρικές καταστάσεις που είχαμε πέρυσι,  θα μειωθούν οι αποζημιώσεις των αγροτικών αποζημιώσεων  2-4 εκ. ευρώ το χρόνο από τις άσχημες καιρικές συνθήκες, αφού σύμφωνα με στοιχεία του ΕΛΓΑ σε όλη την Ελλάδα έχουν δοθεί μέχρι στιγμής την περίοδο 2002-2013 700εκ. ευρώ αποζημιώσεις καιρού. Αυτό επιτυγχάνεται με τον έλεγχο της υγρασίας, των χαλαζοπτώσεων και της ξηρασίας και όλα μέσω βομβαρδισμού ξηρού πάγου, επιπλέον έτσι μπορούμε να βοηθήσουμε έμμεσα και την τουριστική βιομηχανία, μέσω ύπαρξης κυβικών νερού για τον ανεφοδιασμό τους.
Μέσω την πρόγνωσης από 0-6 ώρες, την χρησιμοποίηση και αξιοποίηση ραντάρ καιρού και την χρήση αεροσκαφών όταν η υγρασία είναι 60% ψεκάζουμε τα σύννεφα με ξηρό πάγο και προκαλούμε αλλαγή καιρού, την συγκεκριμένη χρονική στιγμή της ανάγκη στην συγκεκριμένη περιοχή, συμπληρώνει ο κ. Καρακατσάνης για τον μηχανισμό της τροποποίησης καιρού.
Σημαντικό στην όλη υπόθεση είναι να μην το δουν οι κάτοικοι με αρνητικό μάτι, γιατί δεν προκαλεί αποδεδειγμένα κανένα πρόβλημα στην υγεία τους ο ξηρός πάγος. Αντιδράσεις περιμένουμε να υπάρχουν λόγω άγνοιας, όμως το συνολικό καλό θα είναι πολύ μεγάλο, επισημαίνει ο κ. Καρακατσάνης. Ενώ ο ίδιος αναφέρει και σχετική μελέτη του Πανεπιστημίου Κρήτης, στην κεντρική Μεσαρά που παρουσιάζει σημάδια ερημοποίησης.
Τα δύο επιπλέον άτομα της ομάδας υλοποίησης της ιδέας είναι ο κ. Νίκος Ράμμος από την ΘΣΛ ειδικός σε θέματα τροποποίησης καιρού και ο Νίκος Χαιδάρογλου, Πρώην Διοικητής της ΕΜΥ.
«Και οι 4 επιχειρούμε αυτοί τη περίοδο επαφές για διερεύνηση ενδιαφέροντος και την οικονομική συνεργασία με ιδιωτικούς οι δημόσιους φορείς, προκειμένου να υλοποιήσουμε αυτή την ιδέα, εδώ στην Κρήτη επειδή έχει μεγάλη ανάγκη. Αύριο θα συναντηθούμε με την Περιφέρεια Κρήτης και με τον Δήμο Χερσονήσου που έχει επιδείξει σχετικό ενδιαφέρον», ολοκληρώνει ο μετωρολόγος-καθηγητής, Θωμάς Μαυρουδάκης.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα