Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Ο ΟΜΗΡΟΣ ΜΑΣ ΕΞΗΓΕΙ ΤΟΝ ΝΟΗΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΝΤΙΘΕΤΩΝ



Πηγάζει από τον αναγραμματισμό των δεδομένων του στίχου β23 και της παραγράφου που ανήκει.
Ο μεγάλος Επειος έφτιαξε με τέτοιο έξυπνο τρόπο τον νοητικό μηχανισμό των αντιθέτων, ώστε όταν είσαι πλούσιος να πρέπει να ζεις «ταπεινά» και όταν είσαι φτωχός να πρέπει να ζεις «πλούσια», για να επιβιώσεις .
Ο Επειος τα έβαλε ανάποδα στον άνθρωπο ,να κλαίει για να έχει και να χαίρεται όταν δεν έχει για να αποκτήσει και να σωθεί.
Ο νοητικός μηχανισμός του κλάματος και του θρήνου στην αντιμετώπιση της καθημερινότητας με «επιτυχία».
Έχεις, κερδίζεις πολλα, κλαις [ τίποτα δεν κάνουμε ] παίρνεις περισσότερα.
Έχεις , κερδίζεις πολλα, γελάς – υπερηφανεύεσαι , τα χάνεις όλα.
Δεν έχεις, δεν κερδίζεις, κλαις - μιζεριαζεις , χάνεις και τα λίγα που έχεις.
Δεν έχεις – δεν κερδίζεις , γελάς ,στοχεύεις ψηλότερα, σώζεσαι.
Η φτώχεια θέλει καλοπέραση σας θυμίζει κάτι ;;;
Αυτος είναι με απλά λόγια ο Ν.Μ. των αντιθέτων και ισχύει για τα πάντα σε ότι αφορά το ανθρώπινο γένος του ΔΙΑ στη ΓΗ.
Ο καθένας από εμάς με κάποια ηλικία το έχει παρατηρήσει να συμβαίνει καθημερινά.
Ακόμη και για τον θάνατο.
Έχεις θάνατο κλαις –θρηνείς επ’αοριστον, προκαλείς και άλλον.
Έχεις θάνατο χαίρεσαι ,διότι ο άνθρωπος σου πηγαίνει σε καλύτερο τόπο [βασιλεία των ουρανών ] ,όλα βαίνουν καλώς. Η ευχή [ζωή σε λόγου σας] δεν είναι τυχαία.
Ούτε το κρασί, που πίνεις γύρω από ένα τραπέζι μετά την ταφή είναι τυχαίο. Είναι σαν να γιορτάζεις τη μετάβαση του «αποθανόντος» στη βασιλεία των ουρανών.
Θυμίζω τον εορταστικά ντυμένο ψυχοπομπό Ερμή, με το μαύρο κηρύκειο σχήματος [8] [ ο θάνατος του ζώου μέσα μας ] στο αριστερό του χέρι, στο περίφημο ψηφιδωτό της ταφικής στοάς του Αλέξανδρου στην Αμφίπολη. Το ζευγάρι [ ανθρώπινο γένος] που ανέρχεται στους ουρανούς μόνο λυπημένο δεν είναι .Μην ξεχνάτε πως οι ψυχές είναι αθάνατες.

Θυμίζω πως υπεύθυνος για τους Ν.Μ. που τοποθετήθηκαν μέσα στους εγκεφάλους μας είναι ο περίφημος Επειος.
Αφορά ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ για το ανθρώπινο γένος της ΓΗΣ , χρήματα –κέρδη –γνώσεις –συναισθήματα –σχέσεις μεταξύ ανθρώπων –ομίλων –χωρών.
Το δράμα των πλούσιων του πλανήτη. Ενώ έχουν τα πάντα πρέπει να είναι ταπεινοί για να αποφύγουν το θάνατο και τις αρρώστιες, την χρεωκοπία την αφήνω τελευταία. Αποτέλεσμα της ταπεινότητας τους, παρα τα πλούτη τους ,είναι η σώρευση περισσότερου πλούτου.
Εάν δεν φροντίσουν να διοχετεύσουν τον πλούτο αυτό προς την σωστή κατεύθυνση ,δεν έχουν παρα να μετρούν τις συμφορές τους. Το μόνο σίγουρο είναι η κατάληξη τους στην κόλαση, όπως και αν την κατανοεί ο καθένας μας .
Οι φιλανθρωπίες σε αυτή την περίπτωση δεν σώζουν, όσο μεγάλες και αν είναι . Πρέπει να κάνεις κάτι προς την κατεύθυνση σωτηρίας του ανθρωπινου γενους , το οποίο βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο πλήρους αφανισμού του, από τα γαλαξιακά δρώμενα.
Πρέπει να ηγηθείς αυτής της προσπάθειας , να ματώσεις , να το κάνεις σκοπό της ζωής σου, να δώσεις όλα σου τα πλούτη για τον σκοπό αυτό και όσο το κάνεις τόσο πιο πλούσιος θα γίνεσαι.
Μόνο έτσι θα εξασφαλίσεις μια θέση στο φωτεινό πλανήτη Τάφο [παράδεισος]. Σε κάθε άλλη περίπτωση σε τρώει το μαύρο σκοτάδι.
Ο Νόμος των αντιθέτων ,έχει γίνει αντιληπτός διαχρονικά από τους απλούς ανθρώπους και έχει περάσει στην Λαϊκή σοφία, με διάφορα γνωμικά, η ρύσεις σοφών Ελλήνων .
Η θεά Αθηνά τοποθέτησε αυτόν τον μηχανισμό στους εγκεφάλους μας για να μας διδάξει ταπεινοφροσύνη ,να μας δώσει ελπίδα για κάτι καλύτερο, ακόμη και αν βρισκόμαστε σε δυσχερή θέση από κάθε άποψη .
Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου και να στοχεύσεις ψηλότερα. Να αναγκαστείς ,δηλαδή ,να βάλεις το μυαλό σου να δουλέψει ,διότι εκεί βρίσκονται όλες οι λύσεις, διότι όλα αρχίζουν και τελειώνουν εκεί.
Το μυαλό σου θα σε απελευθερώσει από κάθε δυσχερή κατάσταση, αρκεί να του το επιτρέψεις.
Να το αφήσεις ελεύθερο να δημιουργήσει.
«Πενία τεχνας κατεργάζεται».
Αν παραδοθείς στη μοίρα σου πεθαίνεις ,δεν μεταμορφώνεσαι σε νάνο για να τρως λιγότερο και να επιβιώσεις, αλλα αυτή είναι άλλη ιστορία.
Όταν είσαι λυπημένος, παρα το γεγονός ότι σου έχουν δοθεί δώρα, το κλάμα λειτουργεί σαν ευχή στο ασυνείδητο σου, ώστε να συνεχίσεις να λαμβάνεις και αλλα δώρα.
Όταν κερδίζεις χρήματα από την εργασία σου και παρ’όλα αυτά εσύ κλαίγεσαι ,βάζεις σε λειτουργία τον νοητικό μηχανισμό των αντιθέτων ,ο Δίας θα σου δώσει περισσότερα . Όσο περισσότερα κερδίζεις και όσο περισσότερο κλαίγεσαι τόσο περισσότερα θα κερδίζεις .
Αντίστροφα αν κερδίζεις χρήματα και κέρδη και καμαρώνεις για αυτά πολύ γρηγορα θα τα χάσεις όλα.
Το ίδιο συμβαίνει όταν είσαι λυπημένος και θρηνείς γιατί δεν τα καταφέρνεις . Όσο θρηνείς, τόσο περισσότερο θα αποτυγχάνεις και τόσο περισσότερο θα απογοητεύεσαι.
Αντίστροφα, αν αντιμετωπίζεις την αποτυχία σου στοχεύοντας ακόμη ψηλότερα και διατηρώντας την χαρά και την δημιουργικότητα σου, θα επιβραβευτείς από το ασυνείδητο σου.
Ο Όμηρος μας ενημερώνει πως ο νοητικός αυτος μηχανισμός είναι κοινό αγαθό για άνδρες και γυναίκες.
Οι αρχαίοι σοφοί το έχουν διατυπώσει ως εξής.
«Ευτυχησας μη εστί υπερήφανος ,απορησας μη ταπεινού»
[εάν ευτυχείς να μην είσαι αλαζόνας εάν δυστυχείς να μην ταπεινώνεσαι ]
ΠΡΟΣΟΧΗ.- η υπερβολή και εκμετάλλευση του νοητικού μηχανισμού των αντιθέτων, όπως όλα στον Όμηρο, λειτουργεί σαν μπούμερανγκ και στο τέλος βρίσκεσαι σε πολύ δυσχερή θέση. Η εκμετάλλευση των δώρων του ΔΙΑ αποβαίνει θανατηφόρα για τους α-νοήμονες –μικρονοους, πλούσιους και φτωχούς [ ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ ].


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα