TimeMagazinecover-540_M
Πάρα πολλές φορές στην ιστορία της έντυπης δημοσιογραφίας, τα εξώφυλλα των περιοδικών προσελκύουν τους αναγνώστες. Και πάρα πολλές φορές, τα εξώφυλλα αυτά συζητιούνται τόσο πολύ που μένουν στην ιστορία. Συζητιούνται άλλα θετικά και τα περισσότερα αρνητικά…
9-1589831-twe211112stone_fct810x611_ct620x465
John Lennon- Yoko Ono (Rolling Stone)
24 ώρες πριν την δολοφονία του, ο John Lennon και η Yoko Ono φωτογραφήθηκαν από την Annie Leibovitz για το εξώφυλλο του Rolling Stone. Αρχικά η ιδέα ήταν να φωτογραφηθούν εντελώς γυμνοί, αλλά επειδή η Υοκο αισθανόταν κάπως περίεργα, γδύθηκε μόνο ο John. Το ίδιο το Rolling Stone, λέει ότι είναι το καλύτερο του εξώφυλλο όλων των εποχών.
1R_M
Η φωτογραφία τραβήχτηκε όπως βλέπετε οριζόντια… και στο περιοδικό την έβαλαν κάθετη
Yokoono-Lennon_M
Δοκιμαστικά για να βρεθεί το τελικό αποτέλεσμα
1Q_M
Η φωτογραφία αυτή έχει αντιγραφεί δεκάδες φορές, είτε για σοβαρό σκοπό είτε για πλάκα. Αριστερά χρησιμοποιήθηκε για θέματα γυναικείας ομοφυλοφιλίας και δεξιά ο Seth Rogen και ο James Franco την αντέγραψαν χιουμοριστικά για να διαφημίσουν την ταινία τους The Interview.
9-1589831-twe211112stone_fct810x611_ct620x4654
Demi Moore (Vanity Fair)
Πάλι μια φωτογραφία της Annie Leibovitz, που μπήκε εξώφυλλο στο Vanity Fair το 1991, έγινε αντικείμενο συζητήσεων, και βέβαια εκατοντάδων αντιγραφών μετέπειτα. Η ολόγυμνη εγκυμονούσα Demi Moore ήταν όμως η πρώτη που το έκανε….
4-Pregnants_M
μετά ακολούθησαν κι’ άλλες……
1374074310000-Rolling-Stones-Cover
Ο Βομβιστής της Βοστόνης (Rolling Stone)
Όταν το Rolling Stone πάλι, έβαλε τον Αύγουστο του 2013, στο εξώφυλλο του τον Dzhohkar Tsarnaev, τον βομβιστή της Βοστόνης, που εξ αιτίας του σκοτώθηκαν 5 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 280, υπήρξε θύελλα διαμαρτυριών. Όλοι είπαν ότι το περιοδικό ωραιοποίησε έναν δολοφόνο, λες και ήταν rock Star.
1R_M33
Τρία εξώφυλλα σοκ
Η Cindy Crawford ξυρίζει την μεγάλη λεσβία Καναδή τραγουδίστρια K.D.Lang, φωτογραφημένες από τον Herb Ritts, για το Vanity Fair. Η JanetJackson μαζί με το Rolling Stone, κατηγορήθηκαν για πορνογραφία, και οι θρησκευόμενοι εκνευρίστηκαν που ο Muhammad Ali φωτογραφήθηκε για τοEsquire σαν Άγιος Σεβαστιανός.
1W_M
«Είσαι ικανή για μητέρα» (Time)
Τον Μάιο του 2012 ο Martin Schoeller φωτογράφησε 4 μητέρες να θηλάζουν τα παιδιά τους για ένα εξώφυλλο στο Time. Τελικά διαλέχτηκε αυτή που βλέπετε και έγινε ένας μικρός χαμός από αντιδράσεις
o-TIME-GAY-MARRIAGE-570
Γάμοι ομοφυλόφιλων (Time)
Μάιος του 2013: Και πάλι στο Time και πάλι χαμός, μεγαλύτερος αυτή τη φορά. Κατηγόρησαν το περιοδικό ότι προάγει την ομοφυλοφιλία. Το περιοδικό ισχυρίστηκε ότι οι γάμοι των ομοφυλοφίλων είναι γεγονός και δεν μπορούμε να το αποσιωπούμε, γι’ αυτό και έβαλε τίτλο “Gay Marriage Already Won.” Και από ότι βλέπετε εκείνη την βδομάδα κυκλοφόρησε με δύο εξώφυλλα.
22b93a43-5caa-45bd-9dbc-ceb5990abf71-2060x1236
Οι Obama τρομοκράτες (The New Yorker)
Τον Ιούλιο του 2008 το πολύ σοβαρό και διανοουμενέ περιοδικό The New Yorker για να κοροϊδέψει τις φήμες και την τρομολαγνεία που έσπειραν οι αντίπαλοι του BarackObama πριν τις εκλογές, για το αν είναι Ισλαμιστής ή όχι, έβαλαν εξώφυλλο το σκίτσο του καλλιτέχνη Barry Blitt που δείχνει τον Barack Obama και την σύζυγο του Michelle, σαν… Άραβες τρομοκράτες.
true-blood-rolling-stones
True Blood (Rolling Stone)
«Είναι καυτοί, είναι σέξι και είναι αθάνατοι», έγραψε το Rolling Stone στο εξώφυλλο του, φιλοξενώντας τρεις από τους πρωταγωνιστές της τηλεοπτικής σειράς True Blood, ολόγυμνους και ματωμένους. Ο Alexander Skarsgard, η Anna Paquin και ο StephenMoyer έκτοτε αντιγράφηκαν, διακωμωδηθήκαν και έπεσαν και θύματα … μοντάζ!
True-Blood_M
1T_M
Περί θρησκείας
Ακόμα δύο σοκαριστικά εξώφυλλα που έχουν μείνει στην ιστορία. Το Rolling Stoneτολμάει και φωτογραφίζει τον Kanye West σαν τον Ιησού με το αγκάθινο στεφάνι, και το Time αναρωτιέται με τίτλο «Ο Θεός είναι νεκρός;».


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ